نماینده سابق تهران از تاثیرهای سوء دولت بر مجلس سخن گفت که ممکن است تا مرز تعطیلی مجلس یا دست کم بی خاصیت کردن آن، پیش رود.

عماد افروغ در گفت​وگو با خبرآنلاين، اظهار داشت: وقتی دو انتخابات مجزا برای دولت و مجلس برگزار می​شود، مشروط به توجه به قانون اساسی و اصل تفکیک قوا، می​توان امیدوار بود که مجلس بر دولت، نظارت کند. اما اگر شاهد «پارلمان دولتی» باشیم و دولت، ترکیب «پارلمان» را تعیین کرده و کاری کند که مجلس در راس امور، نباشد همان بهتر که به سوی نظام پارلمانی برویم.
وي یادآور شد: یکی از مسائلی که همواره تذکر داده​ام، همین تاثیر​های سوء دولت بر مجلس است که ممکن است تا مرز بستن مجلس هم پیش رود. کما اینکه هیات​هایی از سوی دولت و یا علی​الظاهر با همکاری دولت و مجلس، تشکیل می​شوتد برای انتخابات بعدی در مجلس و چینش نیروها در آن، تصمیم گیری می کنند! چینش اینگونه ترکیب مجلس از سوی گروه​های نزدیک به دولت و یا حتی تشکیل کمیته​ای منتسب به رئیس دولت، شتر سواری دولا دولا است! در چنین شرایطی که دولت بخواهد مجلس تعیین کند، بهتر است به سوی پارلمانی شدن پیش برویم.
نماینده سابق تهران خاطرنشان کرد: اگر چه در نظام​های پارلمانی، امکان نظارت پارلمان بر دولت کم می​شود، اما چشم امید به حضور اقلیتی در مجلس است که در مقابل این «هم​نوایی​ها» بایستد.
افروغ در پاسخ به اینکه چه ضعفی در ساختار نظام «ریاستی – پارلمانی» کنونی وجود داشته که سبب شده رهبر انقلاب از نیل به سوی نظام پارلمانی سخن بگویند؟، اظهار داشت: سوال جدی همین است که چرا ایشان نظام کنونی را مقبول ندانسته​اند و برای همین است که باید منتظر مواضع بعدی ایشان باشیم. البته در حال حاضر برخی پیشنهاد کرده​اند که برای مواجهه انتقادی راحت تر با دولت، بهتر است که پست «نخست وزیری» احیا شود و رئیس​جمهور، «نخست​وزیر» را انتخاب کند تا او پاسخگوی مجلس باشد و مجلس هم بی​مهاباتر بتواند با او برخورد کند.
این نماینده مجلس هفتم با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی ایران، هیچ نهادی حق تعطیلی مجلس را ندارد، یادآور شد: حتی رهبری هم نمی​تواند مجلس را منحل کند. این موضوع از نقاط مثبت مجلس و قانون اساسی ما است. البته ممکن است برخی با اقداماتشان اگرچه مجلس را به تعطیلی نمی​کشانند، اما آن را بی​خاصیت می​کنند. اما در نظام پارلمانی، شاهد بی​خاصیت کردن مجلس، ولو در موعدی محدود نخواهیم بود.
متن کامل مصاحبه افروغ با خبرآنلاين را اينجا بخوانيد.
/2929
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 179761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهاب IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
    9 1
    پیش نیاز سیستم پارلمانی این است که احزاب آزاد باشند. تا جایی که بنده اطلاع دارم در کشورهایی که پارلمان رئیس دولت را انتخاب می کند ، رئیس حزب پیروز می شود رئیس دولت و خیلی مواقع هم دولت های ائتلافی تشکیل می شوند که گاها با خروج چند وزیر از کابینه دولت سقوط می کنند. سیستم پارلمانی خوب است به شرط اینکه همه گروه ها بتوانند حزب تشکیل دهند و در انتخابات شرکت کنند. اول باید تفکر حزبی را در کشور نهادینه کرد وگرنه توفیقی حاصل نخواهد شد.
  • بدون نام US ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
    6 0
    کافیه که نظام پارلمانی را اجرا کنیم وآنوقت دیکتاتوری احزاب پیروز در مجلس را ببینیم.نمونه بارزش هم ایتالیاست.رای مردم باید در انتخاب نخست وزیر ویا رییس جمهور رابطه بی واسطه داشته باشد.
  • =========== IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۲
    5 0
    فکر نکنم نظام پارلمانی تو ایران جواب بده. از چاله در اومدن و به چاه افتادنه ....