اجرای ۴۰ پروژه عملیاتی در حوزه میراث فرهنگی سمنان

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از اجرای ۴۰ پروژه عملیاتی در حوزه میراث فرهنگی این استان خبر داد و گفت: مطالعات بافت‌های تاریخی در استان سمنان به پایان رسید.

سروش هاشمی، در نشست خبری به مناسبت 29 فروردین‌ماه، روز جهانی محوطه‌ها و بناهای تاریخی با موضوع «تحولات میراث فرهنگی و تأثیرات اقلیمی بر بناهای تاریخی» در کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان اظهار کرد: حفاظت و صیانت از آثار تاریخی یکی از مهم‌ترین وظایف این اداره کل است و در همین راستا، در سال ۱۴۰۱ در حدود ۴۰ پروژه عملیاتی در این بخش در حوزه‌های مطالعاتی، اجرایی و موزه‌ها تعریف شده است.

وی بیان کرد: هشت میلیارد تومان در سال گذشته برای مرمت و اجرای پروژه‌های عملیاتی حوزه میراث فرهنگی در استان سمنان هزینه شده و حدود ۶ میلیارد تومان نیز در سال جدید تخصیص پیدا کرده است.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به تفکیک پروژه‌های عملیاتی و مرمتی ابنیه تاریخی استان سمنان گفت: دو پروژه در شهرستان دامغان، سه پروژه در میامی، پنج پروژه در مهدی‌شهر، سه پروژه در سمنان، یک پروژه در آرادان، ۱۴ پروژه عمدتاً مشارکتی در شاهرود، چهار پروژه در گرمسار و سه پروژه نیز در شهرستان سرخه اجرا شده است.

هاشمی گفت: در حوزه موزه‌ها نیز کارهای خوبی انجام شده و تمام موزه‌های استان سمنان در زمینه سامانه‌های پایش حفاظتی تکمیل و به‌روزرسانی شده‌اند.

وی با اشاره به انجام مطالعات بافت تاریخی شهرهای مختلف استان سمنان گفت: ۱۱ بافت تاریخی در استان سمنان وجود دارد و پارسال تهیه ضوابط اختصاصی برای بافت‌های تاریخی در استان در هشت مورد انجام شده است.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: با این احتساب، تمام بافت‌های تاریخی این استان دارای مطالعات لازم هستند و ضوابط اختصاصی آنها تعیین شده است.

هاشمی گفت: ضوابط اختصاصی بافت‌های تاریخی استان سمنان پس از تصویب در شورای فنی استان، برای اجرا به شهرداری‌های این استان ابلاغ خواهد شد.

وی پیرامون واگذاری کاروانسرای شاه عباسی سمنان به سرمایه گذار گفت :منتظر انجام کارشناسی مجدد دادگستری هستیم تا بعد از توافق این کاروانسرای به سرمایه گذار واگذار شود و کار مرمت و بازسازی شروع شود

هاشمی افزود پیش بینی ما برای به بهره برداری رسیدن کاروانسرا حدود دو سال و هزینه ای معادل یک صد میلیارد تومان می باشد

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1755882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =