به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ کامبیز صنعتی در آیین جشن بزرگ هیئت آمادگی جسمانی استان کرمان که به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر با حضور پاریزی مدیرکل و معاونین اداره کل ورزش و جوانان، اعضای هیئت آمادگی جسمانی استان کرمان، کامران صنعتی عضو هیئت رئیسه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام جمهوری اسلامی ایران و پیشکسوتان در محل تالار ایرانگردی کرمان برگزار شد، ضمن خیرمقدم به حاضرین در نشست گفت: سرپرستی هیئتی را بر عهده گرفتم که با سایر هیئتها تفاوت هایی دارد که از جمله این تفاوتها میتوان به این اشاره کرد که ۷۰ درصد از جامعه هدف، تحصیلات شان بالاتر از دکترای دانشگاهی به ویژه در رشته تربیت بدنی است و این کار ما را سخت میکند.
او افزود: هیئتی را در اختیار داریم که رسماً ۲۷ کمیته با زیرمجموعههای خاص خودش را دارد.
صنعتی به ارتباط برخی رشتههای این هیئت با ورزش مدرن اشاره کرد و بیان داشت: اگر بخواهیم در باب ورزش مدرن صحبت کنیم، باید از معلمی قریب به ۱۳۰ سال پیش به نام «بارون پیر دو کوبرتن» یاد کنیم.
او تصریح کرد: وی یک معلم بازنشسته فرانسوی بود که سال ۱۸۹۴ میلادی دید ورزشهای جدیدی وارد عرصه ورزش میشود و با آنها تعریف المپیک را مطرح کرد.
سرپرست هیئت آمادگی جسمانی استان کرمان گفت: تا قبل از تحقیقات «بارون پیر دو کوبرتن» ورزشها اصولا اسطورهای بودند، مثل کشتی، پهلوانی، اما ورزشهای مدرن در سال ۱۸۹۴ با یک شعار "سریع تر، بالاتر و قوی تر" پایه ریزی شد.
صنعتی افزود: دو سال بعد المپیک برگزار شد و چهار سال بعد در المپیک ۱۹۰۰، بانوان در دو رشته المپیکی شرکت کردند.اگر بخواهیم معادل سازی کنیم، سال ۱۹۰۰ میلادی همزمان میشد با ۱۲۸۰ شمسی، یعنی در زمانی که ما فقط در ایران کشتی باستانی و شاید فوتبال را داشتیم.
صنعتی با بیان اینکه ما به نسبت ورزشهای مدرن، از زمان پایه ریزی شان متأسفانه عقب افتاده ایم، بیان داشت: بعد از گذشت ۸۰ سال در سال ۱۳۶۰ معادل میلادی در سال ۱۹۸۰ شروع رشد تصاعدی ورزشهای مدرن است و در حقیت ورزشهای مدرن در بطن دارد پیشرفت میکند و قدرتمندی و قدرت نمایی ورزشهای سنتی تنها در ظاهر است.
سرپرست هیئت آمادگی جسمانی استان کرمان به ورزش سنتی اشاره کرد و همخوانی با امور دینی، تمرکز بر ارزشهای جوانمردی، فتوت، انصاف و تقدس گرایی را از ویژگی های این ورزش عنوان کرد و با اشاره به ورزشکارانی، چون پوریای، ولی و تختی تصریح کرد: ورزشکارهای ما وقتی وارد میدانهای ورزشی میشوند، ابتدا زمین را میبوسند، قهرمانان ما با اسم مبارک یا ابوالفضل وزنه بر میدارند و ...، اما یک چیز را همه ما میدانیم، مهمترین مسئله این است، ورزشهای مدرن، دقیقا در تقابل همین مسئله هستند.
صنعتی، تقدس زدایی، تمرکز بر پیروزی، برابری در شرط رقابت، علمی سازی، عقلانی سازی، کمی سازی و تخصصی سازی را از مهمترین ویژگیهای ورزشهای مدرن عنوان کرد و بیان داشت: این تضاد و تقابل به ویژه در ورزش ما سبب شده که عدم استفاده از توان جامعه بالفعل ورزشی را داشته باشیم و همیشه همین طور بوده است.
سرپرست هیئت آمادگی جسمانی استان کرمان گفت: ورزشهای سنتی و سنت ما در قالب یک هستهای برای ورزش در کشور بوده اند؛ اما در ۲۰ سال گذشته ورزشهای مدرن عین یک پوسته روی هسته سایه انداخته اند و ورزشهای ما با مغز و هسته مدرنیته سوار بر سنت شده اند.
صنعتی افزود: طی سه ماه گذشته که با کمیتههای مختلف و پیشکسوتان صحبت میکردم، تنها نگرانی آنها دیده نشدنشان در ورزش عمومی جامعه بوده است.
او تصریح کرد: قریب به ۱۵ سال پیش رشتههای آمادگی جسمانی با یک فدراسیون جدا کار میکرده اند که سپس زیرمجموعه هیئت ورزشهای همگانی قرار گرفتند و این مسیر جهت مندی این ورزش را گرفته است.
صنعتی با اشاره به دغدغههای رشتههای آمادگی جسمانی، خواستار نگاه مسئولانه تری به بخشی از ورزش که نگاهش بسیار علمی است، شد.
او افزود: آمادگی جسمانی اولین و مهمترین مبحث برای هر ورزشکاری است و میتواند خیلی از اتفاقات نابهنجار زندگی اجتماعی ما را کم کند.
23
نظر شما