۰ نفر
۱۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۵:۵۶

ایسنا نوشت:

شورای امنیت سازمان ملل امروز (سه‌شنبه ) نیز در نشست اضطراری خود به رایزنی‌ها درباره تحولات اخیر در سوریه ادامه می‌دهد. چهار کشور اروپایی پیش نویس قطعنامه جدیدی را که در آن اقدامات صورت گرفته در سوریه علیه مخالفان محکوم شده به شورا ارائه خواهند داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه الجزیره، شورای امنیت سازمان ملل رایزنی‌های خود را در خصوص تحولات سوریه پشت درهای بسته و بنا به دعوت آلمان از روز دوشنبه آغاز کرد.

بعد از پایان نشست یک ساعته روز دوشنبه دیپلمات‌ها اعلام کردند به نظر می‌رسد اعضای شورای امنیت در خصوص واکنش نسبت به وقایع سوریه اختلاف نظر دارند. تاکنون شورای امنیت هیچ گونه اقدام عملی در قبال سوریه اتخاذ نکرده است. این در حالی است که در پی ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای در خصوص سوریه روسیه و چین تهدید کردند که در صورت تصویب این پیش نویس آن را وتو خواهند کرد.

از بین 10 عضو غیر دائم شورای امنیت برزیل، هند، لبنان و آفریقای جنوبی اعلام کردند که پیش نویس قطعنامه را تایید نمی‌کنند.

چهار کشور انگلیس، فرانسه، آلمان و پرتغال پیش نویس قطعنامه جدید محکومیت علیه سوریه را تهیه کرده‌اند.

منتقدان بیم آن دارند که صدور قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت حتی در حد یک محکومیت ساده موجب برداشتن گام‌هایی برای دخالت نظامی غرب در سوریه شود.

سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل این مساله را یک شایعه پراکنی دروغین توصیف کرد و گفت: پیش نویس قطعنامه‌ شورای امنیت در این رابطه نیست. اروپایی‌ها در حال مذاکره درباره پیش نویس جدید هستند و ما به شدت از آن حمایت می‌کنیم.

سفیر آمریکا با اشاره به گزارش‌های نگران کننده‌ اسکار فرناندز تارانکو، معاون دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت به خبرنگاران گفت: در این نشست نسبت به اوضاع سوریه اعلام نگرانی شد و حتی تا حد محکومیت وقایع سوریه رایزنی هایی صورت گرفت.

یک دیپلمات غربی اعلام کرد که کشورهای اروپایی پیش نویس قعطنامه‌ای را که برای نخستین بار دو ماه پیش ارائه شد و از نظام سوریه خواست به خشونت‌ها پایان دهد تغییر دادند و براساس این پیش نویس از سازمان ملل درخواست شده برای تحقیقات درباره نقض حقوق بشر به شهرهایی که شاهد تظاهرات است، برود.

هاردیپ سینگ پوری، سفیر هند و رئیس شورای امنیت در ماه اوت اعلام کرد که دیدگاه‌های اعضای شورای امنیت به هم نزدیک شده و نگرانی مشترکی در قبال افزایش خشونت‌ها وجود دارد.

رئیس شورای امنیت اعلام کرد که اعضای شورا نسبت به افزایش خشونت‌ها ابراز نگرانی کردند.

هاردیپ سینگ پوری در عین حال گفت: اقدام سازمان ملل مساله‌ای نیست که در حال حاضر اعضا بر آن اصرار زیادی داشته باشند.

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در شورای امنیت که پیش از این تهدید کرده بود پیش نویس قطعنامه علیه سوریه را وتو خواهد کرد عنوان داشت: باید از شیوه‌ قدیمی و هر فکری درباره رویارویی رهایی یابیم.

وی در عین حال افزود: بیانیه‌ای که دفتر ریاست‌جمهوری روسیه ردباره تحولات سوریه صادر کرده می‌تواند چارچوب مناسبی برای قطعنامه جدید باشد و ما در حال حاضر توجه خود را بر لیبی گذاشته‌ایم.

وی گفت: پیشنهاد مطرح شده در شورای امنیت احتمالا به اجماع آراء خواهد بود.

شبکه خبری بی.بی.سی نیز اعلام کرد که ظاهرا روسیه با قطعنامه‌ای که لحن ملایم‌تری داشته باشد موافقت می‌کند.

از سوی دیگر پیش بینی می‌شود هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا امروز با مخالفان سوری دیدار کند.

مسئولان آمریکایی گفته‌اند این دیدار نخستین دیدار کلینتون با مخالفان سوری خواهد بود. کلینتون در بیانیه‌ای اعلام کرده است که با ادامه خشونت‌ها بشاراسد بار دیگر ثابت کرد که خودش و نظام سوریه می‌خواهند مانند گذشته منزوی شوند. ملت سوریه خود درباره آینده‌اش تصمیم خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: اسد مشروعیت خود را در نزد مردم سوریه از دست داده است و سوریه زمانی که به روند دموکراسی بپیوندد مکانی بهتر خواهد بود.

به نظر می‌رسد که هدف نشست واشنگتن با مخالفان سوری اعلام پیامی به بشار اسد باشد.

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است: واشنگتن تحریم‌های بیشتری را علیه سوریه بررسی خواهد کرد از جمله این اقدامات تدابیر احتمالی علیه صنایع نفت و گاز سوریه است.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن با رابرت فورد سفیر آمریکا در سوریه دیدار کرد و بر حمایت خود از ملت سوریه تاکید نمود.

تلاش‌های جدید در شوریا امنیت برای تصویب قطعنامه علیه صوریه در حالی صورت گرفته که مخالفان بشار اسد مدعی شده‌اند ارتش سوریه برای دومین روز متوالی با تانک و سلاح‌های سنگین به شهر حماه حمله کرده است.

از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های خود علیه سوریه را گسترده‌تر کرد. براساس تحریم‌های جدید دارایی‌های بیشتری از این کشور مسدود شده و پنج تن دیگر از مقام‌های دولتی و نظامی سوریه در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند.
5151

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 165626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۱
    0 0
    از سوریه توقع نبود با ملت خود چنین رفتاری داشته باشد واقعا" هیچ کس توقع نداشت 2000 نفر کشته 35000 نفر بازداشت رقم کمی نیست
  • بدون نام IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
    0 0
    وقتی غربیها بخواهند یک حکومت را از سر راه بردارند همه جور آمار غیر واقعی می تراشند و به خورد مردم میدهند.