ممکن است امسال ماه مبارک رمضان مطابق با تقویم آغاز نشود و سه شنبه اولین روز ماه رمضان اعلام شود.

 امسال چون ماه زاویه‌ زیادی از خورشید ندارد و ارتفاع کمی دارد رویت آن سختتر است اما به گفته حجت الاسلام محمد تقدیری رئیس ستاد استهلال استان تهران غیر ممکن هم نیست. وی معتقد است که بهتر است  مردم روز دوشنبه روزه بگیرند که اگر ماه رمضان بود دیگر نیازی به قضا نیست و اگر نبود روزه  آخر ماه  شعبان حساب می شود.

استهلال ماه مبارک رمضان در تهران چه زمانی شروع می شود؟

یکشنبه 9 مرداد ماه 5 گروه  در تهران اقدام به رصد ماه مبارک رمضان می‌کنند.

گویا اعلام شده امسال رویت ماه سخت تر از سالهای گذشته است؟

بله. دلیل این‌که ماه زاویه‌ زیادی از خورشید ندارد و ارتفاع کمی دارد و از سوی دیگر احتمال رویتش صفر درصد هم نیست، ممکن است تحت شرایط ویژه‌ و درصورت مناسب بودن شرایط جوی احتمال اینکه بشود در نیمه جنوبی کشور هلال ماه رمضان را بعد از غروب خورشید دید وجود دارد.

 برای همین گروه های معدودی در سراسر تهران برای استهلال اعزام می شوند و پس از انجام استهلال ، گزارشها به ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ارسال می شود.

پس امکان اینکه سه شنبه آغاز ماه رمضان باشد زیاد است؟

رویت هلال در روز که بسیار دشوار است و در همه‌ی کشور امکانپذیر نیست، اما رویت بعد از غروب یکشنبه تنها در جنوب کشور امکان دارد و این به توانایی‌ها و تجربه‌های گروه‌های رصدی و مناسب بودن شرایط جوی بستگی دارد.

در اینصورت روز دوشنبه قطعا اول ماه رمضان نیست؟

بهتر است که مردم در این روز روزه بگیرند که اگر ماه رمضان بود دیگر نیازی به قضا نیست و اگر نبود روزه  آخر ماه  شعبان حساب می شود.

 رصدکنندگان در چه مکان های حضور دارند؟

 ارتقاعات توچال و رصدخانه حضرت عبدالعظیم از جمله مناطق تهران هستند که گروههای استهلال در آنها مستقر می‌شوند.اما در کل کشور بیش از 150 گروه در سراسر کشور با تجهیزات رصدی اقدام به رویت هلال ماه مبارک رمضان خواهند کرد.

چه زمانی از روز امکان استهلال وجود دارد؟

از آنجا که هلال ماه در غروب یکشنبه 9 مرداد 1390 در افق مرکز ایران به هنگام غروب آفتاب از خط افق ارتفاع  حدود 9/1 درجه دارد و حداکثر 9 دقیقه بعد از غروب خورشید  این هلال غروب می کند و همچنین مقدار فاز ماه در این لحظه 1/1 درصد به قرص هلال است، این هلال خاص باید مقارن با غروب آفتاب  و درست ساعاتی قبل از اینکه خورشید غروب کند رصد شود.

رصدگران خبره هلال احتمال می دهند این هلال را قبل از غروب با ترفندهای رصدی در زمان حضور خورشید در آسمان به وسیله تلسکوپهایی با گشودگی دهانی بیش از 8 اینچ یا دوربینهای دوچشمی فوق سنگین رؤیت کنند.  اما امکان رصد آن دشوار است و امکان رصد با چشم وجود ندارد.

چرا همیشه در اعلام آغاز ماه رمضان در برخی کشورهای همسایه و ما تفاوت وجود دارد؟

برخی کشورهای همسایه که در جنوب ایران قرار گرفته اند، از موقعیت جغرافیایی مناسب تر برای رویت این هلال برخوردارند و دیگر این که ضوابط اعلام آغاز ماه مبارک رمضان در برخی از این کشورها با کشور ما متفاوت است که این عوامل موجب اعلام زودهنگام آغاز ماه رمضان در آن کشورها می شود.

45232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 165061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =