خبرگزاری مهر نوشت:

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات انجام شده در ایجاد شبکه ملی اینترنت و اهداف تعریف شده برای آن گفت: هدف این است که در یک زمان مشخص 10 میلیون مشترک ایرانی با پنهای باند 20 مگابیت بر ثانیه به شبکه اینترنت دسترسی پیدا کنند.

مهندس رضا تقی‌پور صبح امروز سه‌شنبه در سومین همایش بین‌المللی مخابرات ایران که با محوریت توسعه شبکه ملی اطلاعات برگزار شد، به تشریح سیاست‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای اجرایی شدن این شبکه در جهت تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه پرداخت.

وی با بیان این‌که امروزه ارتباطات صوتی و دیتا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از اهمیت گذشته برخوردار نیست، اظهار داشت: با توجه به ظهور پدیده رسانه‌های مولتی‌مدیا نیاز به توسعه شبکه‌ها و ارتباطات شبکه‌ای، ارزش آفرینی جدیدی در جوامع از خود نشان داده است، به‌طوری‌که اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه بر مباحث فناوری اطلاعات به‌وجود آمده است.

تقی‌پور با بیان این‌که آمارهای ارائه شده از یک سوم حجم اقتصاد کشورهای دنیا که مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات است حکایت دارد، تاکید کرد: این تحول عظیم و تغییر رویکرد نیز باید در کشور ما پیاده شود.

جایگاه فناوری اطلاعات ایران در اقتصاد شایسته نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که ایران در گذشته اقدامات خوبی در توسعه ارتباطات داشته و در این بخش تلاش‌های خوبی صورت داده است، ادامه داد: اما جایگاه این حوزه در اقتصاد ما جایگاه شایسته‌ای نیست و یکی از مباحث مورد بحث برای توسعه شبکه‌ها این است که بتواند نیازهای کسب و کار و نیازهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را پاسخگو باشد. بر این اساس با توجه به وضعیت موجود نیازمند یک جهش در این حوزه خواهیم بود.

وی با بیان این‌که هم اکنون 10درصد رشد در ضریب نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات اقتصاد کشورهای پیشرفته 1.4 درصد افزایش رشد تولید ناخالص ملی را به دنبال دارد، افزود: این رقم در کشورهای در حال توسعه به 1.2 درصد می‌رسد. بر این اساس در برنامه پنجم توسعه ما نیز پیش‌بینی شده که با افزایش باند پهن شاهد یک توسعه جهشی در این بخش باشیم.

ضریب نفوذ موبایل 75 درصد؛ اینترنت 42.6 درصد
تقی‌پور با اشاره به ضریب نفوذ ارتباطات در برنامه چهارم توسعه اظهار داشت: هم‌اکنون ضریب نفوذ تلفن ثابت به 35.3 درصد رسیده است که میزان واگذاری این نوع تلفن به‌روز است و در کشور به اشباع رسیده است.

وی ادامه داد: در ورود به برنامه چهارم توسعه ضریب نفوذ موبایل در کشور 12.43 درصد بود که در پایان برنامه چهارم به 75 درصد رسیده و این به این معناست که هر فرد فعال جامعه حداقل یک سیم کارت در اختیار دارد. همچنین ضریب نفوذ اینترنت از 10 درصد در ابتدای برنامه چهارم به 42.6 درصد در پایان این برنامه رسیده است اما هنوز استفاده‌های اینترنت حرفه‌ای نبوده و برای کسب و کار و تولید ثروت به کار گرفته نمی‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میزان پهنای باند بین‌الملل را از 11 لینک STM1 به 205 لینک STM1 برشمرد و گفت: میزان دسترسی اینترنت در ابتدای برنامه چهارم 1.7 گیگابیت در ثانیه بود که هم‌اکنون این ظرفیت به 32 گیگ بر ثانیه رسیده است. همچنین ظرفیت پنهای باند اینترنت داخل کشور نیز 43.5 گیگا بیت بر ثانیه اعلام شده است.

سهم 5 درصدی IST در تولید ناخالص ملی
تقی‌پور همچنین به مواد 46، 47، 48 و 49 برنامه پنجم توسعه در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: تا پایان این برنامه دستیابی حداقل 60 خانوار به این شبکه در افزایش سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید ناخالص ملی به رقم 5 درصد در نظر گرفته شده است.

وزیر فناوری اطلاعات همچنین ایجاد 80 درصد پرداخت الکترونیکی، 100 درصد خدمات الکترونیکی بین دستگاهی و 70 درصد خدمات الکترونیکی قابل ارائه به مردم را از دیگر اهداف این برنامه عنوان کرد و ادامه داد: باید تا پایان این برنامه 1.5 درصد صادرات محصولات غیر نفتی به صادرات این حوزه اختصاص یابد.

پهنای باند مورد نیاز خانوارها را تامین می‌کنیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بحث شبکه ملی اینترنت اظهار داشت: در راستای این شبکه پهنای باند مورد نیاز در اختیار همه کسب و کارها، خانوارها و مراکز علمی قرار می‌گیرد و همه فعالان اقتصادی بدون هیچ محدودیتی می‌توانند از این شبکه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها این تجربه را قبل از ما انجام داده‌اند و ما خیلی دیر به فکر ایجاد شبکه ملی اینترنت افتاده‌ایم، اضافه کرد: این کشورها با استقرار این شبکه مسائل امنیتی‌شان را نسبت به شبکه‌های جهانی حل کرده‌اند.

آمریکا هم به اینترنت ملی نیاز دارد
تقی‌پور با بیان این‌که اظهارات مسئولان آمریکایی نشان می‌دهد که این کشور نیز نیاز به اینترنت جدیدی دارد که برای اطلاعات حیاتی و حساس، امن و حفاظت شده باشد، خاطر نشان کرد: مدیریت اصلی اینترنت در اختیار آمریکاست؛ اما باز هم این کشور از منظر امنیتی اینترنت را یک شبکه امن نمی‌داند و نمی‌تواند امنیت اطلاعات موجود در شبکه‌اش را تامین کند.

وی گفت: ما در کنار شبکه ملی اینترنت، اینترنت را به عنوان یک سرویس با همان مسائلی که تاکنون وجود داشته، کماکان خواهیم داشت و پهنای باند داخل را به صورت امن و حفاظت‌شده برای کسب و کار اقتصادی و حریم شخصی خانوارها توسعه خواهیم داد.

ایجاد فیلترینگ برای حفاظت از شبکه اطلاعات
وزیر ارتباطات با بیان این‌که مبحث فیلترینگ فقط آن‌چه امروز در ذهن کاربران است، نیست؛ ادامه داد: فیلترینگ برای حفاظت از شبکه و جلوگیری از تهاجم اینترنتی و بسیاری از مسائل دیگر به صورت نامرئی در شبکه اینترنت وجود دارد و حتی کشوری مانند کره جنوبی که از جمله پیشگامان فناوری اطلاعات و ارتباطات است نیز به دلیل مسائل امنیتی فیلترینگ را اعمال می‌کند.

تقی‌پور گفت: سایت‌هایی که هویتشان مشخص نیست با توجه به مباحثی که وجود دارد باید برایشان فیلترینگ اعمال شود و ما به صورت پرحجم این سایت‌ها را ارزیابی می‌کنیم.

ای‌میل‌ها را داخل کشور مدیریت می‌کنیم
تقی‌پور با اشاره به این‌که در شبکه ملی اینترنت موتور جستجوی ملی و ای‌میل ملی خواهیم داشت اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی امروز شبکه اینترنت جمع‌آوری اطلاعات و مدیریت ای‌میل‌ها در داخل کشور است تا مباحث امنیتی در این بخش مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به استفاده از تجربه کشورهای مختلف در شبکه ملی گفت: کشورهایی مانند هند، روسیه و ترکیه ای‌میل ملی را پیش از این راه‌اندازی کرده‌اند و در راستای ایجاد زیرساخت‌های مبتنی بر فیبر نوری نیز تجربیات کشورهای ژاپن، کره، تایوان، آمریکا، روسیه ، چین، هنگ‌کنگ، سوئد و فرانسه استفاده خواهد شد که با اتصال منازل به فیبر نوری، یکی از رکن‌های اساسی شبکه ملی اطلاعات برداشته می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلویزیون اینترنتی، ویدئو درخواستی، آموزش از راه دور، دورکاری، سلامت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی را از جمله برنامه‌های قابل ارائه بر روی شبکه ملی اینترنت عنوان کرد و گفت: فاز اول این شبکه طی 6 ماهه اول امسال به بهره برداری می‌رسد و تا قبل از پایان برنامه پنجم این شبکه به طور کامل اجرایی خواهد شد.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 164502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نقی IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    5 0
    اینترنت ملی ؟ اینترنت یعنی InterNational Network و بمفهوم شبکه بین المللی است- نه شبکه ملی - شاید منظورتان اینترانت ملی است وقتی بیش از 95 درصد از میزبانها اینترنت در خارج از کشورند چطور میشه اینترنت ملی داشت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه منظورتان وب سایتهای بانکها و شرکتهای دولتی هستش که بهش نمیگن اینترنت.
  • کاوه تراکتوری IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    4 0
    این اینترنت ملی 80 گیگ بر ثانیه هم باشه ارزش نداره وقتی نتونی سایت هایی مثا یاهو گوگل و ... رو نداشته باشی فقط باید سایت های ایرانی رو دید واقها که ملت رو چی فرض کردین ... !؟
  • محمد حسین IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    فقط همینمون مونده که ایمیلهامون رو هم چک کنن!!!! واقعا با این طرح اینترنت ملی میشه گفت ما در جهان فناوری زندگی میکنیم؟ یا اینکه باید بگیم پشت دروازه های الکترونیکی جهان مجازی، در یک قفس زندانی شده ایم؟
  • arman IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    خدا را شکر ، با این برنامه ریزی تا چهار سال دیگه رتبه اخر سرعت اینترنت برای خودمون می مونه ! 
  • مهدی DE ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    آقا من خودم یه شبکه راه انداخنم تو خونم 100 مگابیت بر ثانیه سرعت داره مخابرات اگه خواست بیاد بهش 50 مگ بدم خیلی خوبه کلی هم فیلم و عکس و از اینچیزا دارم که تو اینترنت گیر نمیاد
  • هم وطن DE ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    2 0
    اینترنت یعنی جریان آزاد اطلاعات نه جریان فیلترینگ اطلاعات لیمیل ها رو هم میخوای چک کنی حریم خصوصی هم کشک آره ؟ لطفا روی این کارهای ضد اخلاقی و کمونیستی اسم ملی نذارید مار ار امید خیر تو نیست شر مرسان
  • هم وطن DE ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    در ضمن اون دوست عزیزی که نظرات رو میخونه بعد ممیزی میکنه هم یدونه که جریان آزاد اطلاعاته تا وقتی کسی بی ادبی نکرده نظزات رو بذارین نه یه جور میذاری که آب تو دل کسی تکون نخوره ممنونم از شما
  • شهروند IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    1 4
    ادم حرصش از این نظرات.... میگیره!! اومده تعریفه اینترنتو میگه بابا خودمونم میدونیم اینترنت یعنی چی!! تو گفته های تقی پورو کامل بخون بعد بیا نظر بده! تقی پور گفته اینترنت ملی از مهرما فازه اولش اجرا میشه! و اینترنت که داریم الان ازش استفاده میکنیم نیز اون موقع نیز میتونیم ازش استفاده کنیم البته با سرعتهای مختلف و دو اینترنت جدا از هم. یکی جهانی یکی ملی. توی اکثز کشورهای پیشرفته هم همینجوره
  • محمد اکبری IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    2 0
    اقای ........محترم تو این گرما و گرانی حوصله خندیدن نداریم !!!!!!!!!!پس لطفا زحمت نکشید.
  • ناظر تنها IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    4 0
    تا سال 1394 همه ایرانیها حداقل یک سفر فضایی با موشک ........ در دفتر خاطراتشان ثبت خواهد شد "مدیر بعد از این سابق"
  • shahram US ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    آقایون یه خورده احترام تحصیل کرده های رشته کامپیوتر رو داشته باشن خواهشا"
  • پيمان IR ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    3 0
    ........اگه اين اينترنت زغالي رو از ما نگيرين روزي 5 وعده دعاتون ميكنيم 20مگابايتي پيشكشتون!!
  • sajjud-mkh IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۴
    2 0
    یا ما چیزی نمی فهمیم یا ....
  • 56k IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
    2 0
    وقتی مسوولی به مردم پاسخگو نباشه به این صورت با صحبت هاش به مردم توهین میکنه یعنی می خوان یکدفعه از 56k به ما 20 مگ بدهند بابا نه توانشو دارید نه دلشو مردم فقط باید افسوس کشورهایی مثل قطر و ترکیه و پاکستان را بخورند حالا کره پیش کش
  • حمید IR ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۶
    4 0
    آقا جان اینکه اینترنت نیست.یه شبکه داخلیه! یعنی از google , facebook , wikipedia , ask , youtube و هزار سایت خوب دیگه خبری نیست که نیست! تازه یه ایمیل هم که بزنی برادران گمنام میتونن چکش کنن!!!
  • حمید IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۶
    3 0
    کشورمون داره کم کم شبیه کره شمالی میشه!
  • پدرام IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۷
    3 0
    واقعاً که به جای این که وعده سر خرمن بدهید محدودیت سرعت اینترنت را بردارید . اینترنت ملی پیشکشتون
  • بدون نام IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    3 0
    سال هزار و چند، ایران در کنار کره شمالی در تعداد زیادی از شاخص های سنجش پیشرفت جزو 10 تای اول است. البته از پایین.
  • بدون نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    2 0
    یعنی از هر چی چیز که اولش ملی است گریزانم، خودرو ملی، اینترنت ملی که دو تا نمونه تابلو هستند
  • بدون نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    2 0
    جوری شده که هر چی که اولش ملی باشد برای تبلیغات و بازاریابی مضر است. تقصیر شما هست که با غرور و اراده مردم بازی می کنید. ولی مردم 10 برابر شما باهوش تر هستند. فقط دستشان به جایی بند نیست.
  • در جواب شهروند IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۹
    4 0
    شهروند، تو انگار خیلی تو جریان نیستی، آخه خیلی بده که یکدفعه یک کاری را کنند، اول تایید و تکذیب و ضمنی میگن، بعد یکدفعه... مگه از ماجرای بنزین درس نگرفتی؟ یا ماشین که میگن کیفیت و تنوع را میبریم بالا بعد سالی 600 هزار تا پراید تولید میکنند. نکنه یادت رفته همه وعده های قشنگ و رنگاوارنگ؟ ولی مطمئن باش از نون فقیرا میزنند ولی پارازیت و فیلتر را ول نمی کنند
  • بدون نام IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    2 0
    ..... با این اینترانت تتون
  • بدون نام IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    5 0
    "تا سال 1394، ده‌میلیون ایرانی اینترنت 20 مگابیتی می‌گیرند!" چون " کیلومتر " نمی اندازه پس من هم " قوبلای خان خان خانان مغول هستم "
  • بدون نام IR ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۶
    7 0
    خالی بندیه دیگه ! دروغ هرچی بزرگتر باورش آسونتر ! اینا اگه روشون میشد همین اینترنت سرعت پایینم جمع میکردن ! از خداشونه کلآ نتو قطع کنن ! خلاص . . . !
  • بدون نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    2 0
    همین اینترنت رو تا سال 94 نگه دارین سرعت بالا تر پیش کش؟
  • محمد IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
    1 0
    روزی که مردم دنیا اینترنت برحسب ترابایت را می بینند ان وقت ما مردم ایران باید منتظر اینترنت بر حسب مگابایت باشیم