۰ نفر
۱۹ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۶

ایسنا نوشت:

طبق اعلام مدیرکل دفتر تامین و توزیع کالا وزارت بازرگانی مرغ هم جزو محصولاتی است که قیمت آن براساس مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و نمی‌توان اعلام کرد که بالاتر از چه رقمی گران‌فروشی محسوب می‌شود.

پیش از این هم مقامات وزارت بازرگانی در مورد برنج و شکر اعلام کرده‌ بودند قیمت مصوب وجود ندارد و مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت است.

در مورد مرغ نیز مدیرکل دفتر تامین و توزیع کالا وزارت بازرگانی  اظهار کرد: قیمت مرغ تابع عرضه و تقاضاست و قرار نیست در مورد مرغ حداکثر قیمتی اعلام شود.

یدالله صادقی در پاسخ به این سوال که آیا مرغ 3100 تومان گران‌فروشی نیست؟ افزود: قیمتی نگذاشتیم که بگوییم اگر 3100 تومان بوده گران‌فروشی است، مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت را تعیین می‌کند.

صادقی تصریح کرد: گران‌فروشی معنایش این است که اگر برای کالایی توسط دولت قیمتی تعیین شد، افراد بالاتر از آن قیمت بفروشند. اما مرغ کالایی است که براساس مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت آن کشف می‌شود و دولت هم تشخیص‌اش این است که قیمتی که فعلا دارد عرضه می‌شود، قیمتی نیست که گران محسوب شود. بنابراین گرانفروشی نیست. وقتی گرانفروشی صورت نمی‌گیرد، چرا باید گزارش گرانفروشی داشته باشیم؟

وی متذکر شد: اکنون که مرغ را با قیمت 3100 تومان عرضه می‌کنند، براساس مکانیسم عرضه و تقاضاست و این قیمت از نظر قیمت پایه‌ای که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده، گران‌فروشی محسوب نمی‌شود.

صادقی در مورد قیمت پایه‌ مرغ که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده نیز گفت: قیمت پایه برای مرغ زنده را وزارت جهادکشاورزی اعلام کرده و برای مرغ آماده طبخ اعلام نکرده است.

در این باره حسین مقدم‌نیا ـ مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران ـ در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حالی که نرخ ارز 11 درصد افزایش یافته وزارت بازرگانی قیمت خوراک‌های وارداتی مرغ را 20 درصد افزایش داده است که با احتساب فروش هر کیلو مرغ دو هزار تومانی در مرغداری تولید مقرون به صرفه نخواهد بود و تولیدکنندگان از این میزان قیمت متضرر هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ گرم در بازار مصرف سه هزار و 200 تا سه هزار و 400 تومان است، گفت: تولیدکنندگان به دنبال افزایش قیمت نیستند چراکه با افزایش قیمت قدرت خرید مصرف کاهش می‌یابد و به نوعی تولید ضرر می‌کند. اما قیمت‌های عرضه در بازار نیز باید به گونه‌ای باشد که منجر به ضرر و زیان تولیدکنندگان نبوده و تولید استمرار داشته باشد.

مقدم‌نیا افزود: هم اکنون در حالی که قیمت هر کیلو مرغ منجمد برای مرغداران دو هزار و 450 تا دو هزار و 500 تومان است وزارت بازرگانی این محصول را کیلویی دو هزار و 88 تومان خرید و ذخیره‌سازی می‌کند.

به گفته وی از اواخر خرداد تا روزهای اخیر بالاترین میزان جوجه‌ریزی برای عرضه گوشت مرغ در ماه رمضان صورت گرفته است. حدود 90 میلیون قطعه جوجه‌ریزی شده که حدود 140 هزار تن گوشت مرغ در ماه رمضان را عرضه می‌کنند که با توجه به ذخیره‌سازی گوشت مرغ منجمد کمبودی در بازار ماه رمضان نخواهیم داشت.

با این اوصاف علیرغم اینکه وزارت بازرگانی از دوسه ماه اخیر وعده داده قیمت گوشت مرغ در ماه رمضان کنترل می‌شود، با توجه به واگذاری قیمت به عرضه و تقاضای بازار، طبیعتا در ماه رمضان در پی افزایش تقاضا، ‌قیمت مرغ در بازار مصرف افزایش می‌یابد.

/39/39

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 161840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نسرین CH ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 0
    شکرخیلی گران شده.... یک بسته شکر700 گرمی 1600 تومن درفروشگاه شهروند
  • جهادی IR ۰۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۰
    0 0
    قیمت مرغ را در واقع کشتارگاه طیور تعیین می کند نه دولت ونه تولید کننده .و همین قضیه جالب باعٍث لطمه به مرغدارمیشه .برای کیلو مرغ زنده تا گوشت گرم تحویلی 9500ریال برقیمت خرید اضافه میشود.