۳ نفر
۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۴
عکسی از صحنه اعدام که جهان را تکان داد!

برنامه «عکس های تکان دهنده» از شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تی وی در این قسمت به نمایش و بررسی تصویر «اعدام در سایگون» می‌پردازد.

به گزارش خبرآنلاین، «عکس‌های تکان‌دهنده» به کارگردانی کیانوش الطافی که هر هفته با انتخاب عکسی تاثیرگذار و ماندگار در تاریخ به بررسی و نقد آن می‌پردازد، در این قسمت به سراغ عکسی با عنوان «اعدام در سایگون» رفته است.

این عکس توسط ادی آدامز عکاس آمریکایی در اول فوریه ۱۹۶۸ در منطقه جنگی سایگون، ویتنام جنوبی ثبت شد. تصویر اعدام یک ویت کنگی غیرنظامی توسط سرتیپ نگوک لوآن در خلال جنگ ویتنام است.

عکسی از صحنه اعدام که جهان را تکان داد!

ادی آدامز که در ۱۲ ژوئن سال ۱۹۳۳ در ایالت پنسیلوانیای آمریکا متولد شد، در ۱۴ جنگ حضور داشت. تأثیرگذارترین عکس های او بدون شک عکس هایی بود که وی در خلال جنگ ویتنام گرفت. عکس هایی که واقعیت زندگی را نشان می دهد، عکس هایی از پناهندگان ویتنامی، عکسی از حمله دزدان دریایی، تجاوز به زنان پناهنده، غارت اموال آنها و سایر آسیب ها و تصویری که نشان دهنده تلاش مادر برای محافظت از پسرش در جنگ خانه به خانه در ویتنام  است همگی از جمله تصاویر تاثیرگذار ثبت‌شده توسط این عکاس هستند.

«عکس‎های تکان‎ دهنده» کاری از واحد برنامه‌های شبکه پرس تی‌وی است که برای مخاطبان اسپانیایی‌زبان شبکه هیسپان تی‌وی زبانگردانی شده است. این برنامه روز جمعه ۶ اسفند ماه ساعت ۰۳:۱۵ بامداد به وقت تهران پخش می‌شود و تکرار آن همان روز ساعت ۱۰:۱۵ ،۱۹:۱۵و شنبه ساعت‌های ۲۱:۴۵،۱۴:۱۵،۰۸:۴۵ و یکشنبه ساعت ۱۶:۴۵برای اسپانیایی‌زبان‌های سراسر جهان قابل مشاهده خواهد بود.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1606008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    2 0
    سلام ، ویت کنگ غیر نظامی یعنی چی ؟ ویت کنگ اسم سازمان چریکی آزادی بخش ویتنام بود . یعنی همه اعضاش نظامی اند . تاریخچه این عکس تکاندهنده جالبه .. این ویت کنگ چند ساعت قبلش تعدادی افراد ارتش ویتنام جنوبی رو کشته بود . ( به نقل از کتاب زندگی ، جنگ و دیگر هیج نوشته اوریانا فالاچی)
  • GB ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    1 0
    اما او چندی بعد در گفتگویی با مجله تایم از جنجال ناشی از این عکس و اقدامش ابراز تاسف کرد: ژنرال آن ویت کنگی را کشت، من هم ژنرال را کشتم، با دوربینم. هنوز هم عکاسی قویترین سلاح جهان است. مردم به عکاسان اطمینان دارند اما آنان به مردم دروغ می‌گویند، البته بدون دستکاری. آنها تنها نیمی از حقیقت‌اند......چیزی که عکاس‌ها نمی‌گویند این است که اگر شما در آن لحظه، در آن مکان در آن روز حساس بودید و آن فرد را پس از آنکه یکی، دو تا یا سه تا آمریکایی را کشته می‌گرفتید چه می‌کردید؟ او چندی بعدها از ژنرال نگوک لوآن و خانواده‌اش بخاطر ضربه به حیثیت آنان با انتشار آن عکس عذرخواهی کرد. وی همچنین پس از مرگ ژنرال نیز وی را قهرمان خواند.
    • یوسف IR ۰۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
      0 0
      عجب نظری دربست باب طبع ومیل استعمار انگلیس ومزدوران وطنفروش اش امثال تو.که لعنت خدا بر همه تان /****.زنده باد ویت کنگ زنده باد زاپاتا زنده بادچه گوارا. زنده باد چمران زنده باد بابی ساندز زنده باد فتحی شقاقی زنده باد ستارخان زنده باد حسن نصرالله زنده باد حوثی های یمن.زنده باد وطنخواهان جهان.
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    1 0
    جهان نامردتر از آن است که به راحتی تکان بخورد، این تکانها هم حداکثر در حد دم جنباندن بر سرنوشت شوم ستم دیدگان تاثیر دارد. وضعیت جهان پس از ویتنام گواه این بی تاثیری است.