دارندگان کارتخوان بخوانند/ سازمان امور مالیاتی: نگران نباشید؛ از سود کمتر از ۳۶ میلیون تومان مالیات نمی‌گیریم

اقتصادآنلاین نوشت: به گفته رییس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی، از نظر دسترسی سازمان به اطلاعات مودیان، هیچ فرقی بین صاحبان دستگاه‌های کارتخوان فعال و غیرفعال نیست. او می گوید: افرادی که از ثبت کارتخوان شانه خالی کنند مشمول جریمه می شوند درحالی که در حالت عادی تا ۳۶ میلیون تومان سود خالص کسبه شمول مالیات نیست.

چند روز پیش داود منظور، رییس سازمان مالیاتی، خبر داده بود که با اجرای طرح ساماندهی کارتخوان‌ها، بیش از سه میلیون دستگاه ساماندهی شده که از این تعداد، صاحبان ۲ میلیون دستگاه کارتخوان درخواست غیرفعال سازی داده‌اند.

در این خصوص محمد برزگری، رییس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی در پاسخ به این پرسش که چه اتفاقی برای مالیات صاحبان این کارتخوان‌های غیرفعال خواهد افتاد؟ گفت: سه میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه اکنون سازماندهی شده‌اند و دوهزار و ۱۰۰ مورد غیرفعال کرده‌اند اما غیر فعال کردن لزوما به معنی تلاش برای فرار مالیاتی نیست.

وی افزود: بسیاری از افرادی که کارتخوانشان را غیر فعال می‌کنند اصلا فعالیت اقتصادی ندارند. ممکن است تعدادی از آنها سال‌ها پیش کارتخوان را گرفته باشند ولی به هر دلیلی استفاده نکرده‌ باشند، اقدامی هم برای غیرفعالسازی انجام نداده باشند.

رییس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی عنوان کرد: برخی سیستم‌های بانکی هم با دادن یک دستگاه کارتخوان آن را در چند سوییچ متفاوت تعریف کرده اند تا خدمات بهتری بدهد. بنابراین مواردی پیش آمده که فرد مراجعه کرده و دیده در حالی که یک کارتخوان بیشتر ندارد، مثلا سه کارتخوان به نامش خورده، در این حالت هم درخواست غیرفعالسازی می‌دهد. بعضی دیگر هم ممکن است مثلا برای کارکوچکی مثل شارژ ساختمان یا صندوق وام خانگی و...کارتخوان دریافت کرده باشند، پس طبیعتا الان میلی به تشکیل پرونده مالیاتی روی آن دستگاه ندارند، پس ترجیح می‌دهند دستگاه را غیرفعال کنند. بسیاری از موارد اینگونه است. مسلما تمام دو هزار و ۱۰۰ دستگاه قصد فرار مالیاتی ندارند.

برزگری در پاسخ به این پرسش که وضعیت صاحبان کارتخوان‌های غیرفعال چطور بررسی خواهد شد؟ تصریح کرد: دستگاه کارتخوان یک درگاه پرداخت است ، کلیه مبالغی که توسط آن جابجا می‌شود در نهایت به حساب‌های بانکی افراد می‌رسد. بنابراین هیچ فرقی بین دستگاه‌های فعال و غیرفعال نیست. اطلاعات اصلی کارتخوان در حساب بانکی رسوب می‌کند و سازمان مالیاتی هم بر اساس اولویت مبالغ بزرگ به حساب‌های بانکی دسترسی پیدا می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که مبالغ بزرگ برای سازمان مالیاتی یعنی چقدر؟ گفت: فقط به رقم نیست. بستگی به ریسک، نوع فعالیت، درجه اهمیت، نوع شغل و مراوداتش دارد و فقط رقم موضوعیت ندارد. ممکن است اطلاعاتی به دست سازمان برسد که خبر از امکان فرارمالیاتی می دهد. با نظر به مجموع این موارد، سازمان درخواست اطلاعات به بانک می‌کند.  اما متاسفانه این دید ایجاد شده که با غیرفعال کردن کارتخوان‌ها می‌توانند مالیات ندهند. حتی با غیر فعال کردن کارتخوان‌ها هم باز به اطلاعات پولی افراد دسترسی وجود دارد. ما تاکید داریم که هر کسی کارتخوان دارد حتما ثبت‌نام کند تا بتواند اظهارنامه بدهد. چون ممکن است به راحتی معاف شود.

برزگر در پاسخ به این پرسش که صاحبان کارتخوان‌ها در چه شرایطی مشمول معافیت هستند؟ یادآور شد: طبق ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم تا ۳۶ میلیون تومان سود خالص مشمول مالیات نیست. دقت کنید که درباره کل مبالغ ورودی به حساب حرف نمی زنم، مقصود فقط سود است. اما متاسفانه چون خوب اطلاع رسانی نشده مردم نگران هستند. برای مثال در سال ۱۴۰۰ اگر فردی ۳۶ میلیون تومان سود بکند، سود خالص نه فروش کالا، معاف از مالیات است. فقط کافی است پرونده مالیاتی تشکیل بدهد و دستگاه کارتخوانش را به پرونده‌اش وصل کند، خرداد ماه سال بعد هم اظهارنامه بدهد.

وی متذکر شد: اکنون بسیاری از این کارتخوان‌ها برای افرادی با توان مالی کم است، این افراد می ترسند چون اطلاعات ندارد. مثلا دستفروشی که کارتخوان دارد و  سود کمی دارد، نباید بترسد چون اگر سودش تا ۳۶ میلیون تومان باشد هیچ نیازی به پرداخت مالیات نیست. به شرط اینکه اظهارنامه بدهد. ولی به فرض اگر فردی با ۳۶ میلیون تومان سود، اظهارنامه ندهد و کارتخوانش را ثبت نکند همین ۳۶ میلیون که قانونا معاف است ، به واسطه عدم ارائه اظهارنامه مشمول پنج میلیون ۴۰۰ هزار تومان مالیات می‌شود. ضمن اینکه باید یک میلیون ۶۲۰ هزار تومان هم جریمه غیرقابل بخشش بدهد. در واقع درحالی که می توانست معاف از مالیات باشد، در نهایت به دلیل عدم تسلیم اظهارنامه هفت میلیون تومان مالیات می‌دهد.

برزگری خاطرنشان کرد: بسیاری از کسبه هم مغازه دارند و پرونده مالیاتی قدیمی دارند. این افراد سالهاست مالیات پرداخت می‌کنند اما با جوی که راه‌اندازی شده گمان کرده‌اند قرار است برای تراکنش‌هایشان از طریق کارتخوان‌ها مالیات جداگانه‌ای پرداخت کنند. در صورتی که اینطور نیست. برعکس این که کارتخوانش را ثبت کند کمک می‌کند تا مالیات جداگانه ندهد چون سازمان درمی یابد که کارتخوان متعلق به کسب آن‌هاست.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1598620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    126 4
    چجوری سود خالص رو از روی تراکنش های کارتخوان محاسبه می کنین ؟؟
    • شاه داود IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      48 4
      کسی ثبت نام نکرده دارن التماس میکنن.تا برج یک هیچ کارتخوانیو نمیبندن
    • ایرانی US ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      126 1
      بارها شده مشتری یا دوست و همسایه میاد پول نقد میخواد و کارت میکشه بدون اینکه خرید کنه. بعد باید مالیات این تراکنش ها رو بدیم؟؟؟؟؟ یعنی هرچی پروفسور اقتصاد دان هست تو کشور همه یکجا به این نتیجه رسیدن؟؟؟
    • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      6 80
      هر شغلی یک ضریب داره که فروش در آن ضرب میشه و سود خالص در میاد چیز جدیدی نیست
    • عبود IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      16 1
      با سلام، مثلاً کارکرد سالیانه شما یک میلیارد ریال، شما برج سه در پر کردن اظهار نامه عنوان میکنی، خرید لوازم مثلاً ۱۰۰ ملیون ریال آب ۵ میلیون تومان برق،۵ میلیون تومان،گاز ۳ میلیون ریال،هزینه کارگر ۱۰ میلیون تومان اجاره محل ۱۰۰ میلیون تومان، اینا محاسبه میکنی مثلاً باقیمانده شما ۲۰ میلیون ریال بابت این ۲۰ میلیون ریال مالیات تعلق میگیره، که به قول خودشان کمتر از ۳۶ میلیون تومان مالیات تعلق نمیگیره، وپناه خدا
    • علیرضا IR ۲۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      6 1
      فکر میکنم باتوجه به شغل و درصد قانونی که روی اجناس کشیده میشه در قدیم برای پوشاک۲۵درصد بود
    • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      38 1
      ی نمونه ازصدهزارمدل جنس میگم دوستان توجه کنید شکلات ایرانی دربسته1کیلویی ازعمده فروشی خریدم100هزارتومن،همون مدل رو دیجی کالا 180هزهرمیفروشه چجوری عمراازایناوشرکتهامالیات بگیریدهمش ارتشاو رشوه وجودداره...
  • امیر IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    77 0
    فقط اینو بدونید که خیلی ... هستید
    • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
      60 5
      علت چاپ نکردن اسکناس با رقم های بالا برای همین بود در ایران سال هاست که اسکناس از چرخه خارج شده است و مردم برای هر خریدی مجبورند از کارت بانکی استفاده کنند و دولت حالا راحت می تواند هم کامزد تراکنش بگیرد و هم مالیات
  • ناشناس IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    122 0
    من یک میوه فروش دوره‌گردم چه جوری میخواهید سود من را حساب کنید من روزی شاید دو تومن بفروشم که 200 تومن اون سود من است شما چه جوری میخواهید سود من را حساب کنید تا از من مالیات بگیرید تو را خدا فقط فکر خالی کردن جیب فقیر مردم نباشید
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    88 3
    تا دیروز میگفتن نگران نباشید ما قصد دریافت مالیات نداریم
  • علی IR ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    71 8
    تقریبی محاسبه میشه مثلا شخصی شغلش کفش فروشی هست بنا بر سود قانونی اش که ۲۰ درصد هست محاسبه میشه مثلا در کل سال دویست میلیون کارکرد دستگاه کارتخوانش بوده سودش به طور تقریبی ۴۰ میلیون حساب میشه که البته اکثر مغازه داران سود بیشتر از ۲۰ درصد میبرن اما در هر حال این که گفتن سود کمتر از ۳۶ میلیون معاف هست این مبلغ کمی هست یعنی ماهانه تا ۳ میلیون این مبلغ درامد که کسی نمیتواند زندگی کند حداقل باید درامد ماهانه تا پنج میلیون معاف باشد از مالیات که بنا به گفته خودشان خط فقر کمتر از ده میلیون هست این ماهی سه میلیون که خط مرگ هست و حتی نیاز به کمک های دولتی دارد چطور باید به دولت کمک کند
  • ایران IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    77 5
    وقتی هیچ کس نره انجام بده وخودش ثبت کنه.دیگه دولت مجبورن یکی یکی بگردند دستگاه کارت خوان.وچون خودش نیروکاری نداره پس چندتا جوون استخدام میکنه وکار براجوونها پیدا میشه. به نظرمن هیچ کس نره ثبت نام کنه.
  • دامدار ممتنع IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    55 4
    چطوری سود حاصل از فروش رو مشخص میکنید؟ با اظهارنامه خودمون؟ یا اظهار نامه شما ؟🙄
  • م م IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    103 3
    خدااااا ۳۶ میلیون سود میشه ماهی ۳ تمن یعنی کسی ک ماهی ۳ تمن سود داره مغازه ن فروش باید مالیات بده!! نامردا خط فقر ۱۰ میلیون از کسی ک ۳ تمن سود میکنه میخاین‌مالیات بگیرین!!
  • بابک IR ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    50 1
    خوب از کجا معلوم میشه چقدر سود کردن.مگه معلومه اون شخص سودش چقدر بوده.این چه منطقی هست
  • علی IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    71 1
    بازهم دست تو جیب مردم ولکن یه مغازه دار بدبخت هم نمیشند
  • IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    78 1
    خوبه دیگه طرف ماهی بالای سه ملیون تومن درامد داشته باشه باید جیب اینا رو پر کنه ، تو این زمونه تو ماهی ۸ ، ۹ ملیون کی میتونه زندگی عادی شو بکنه که مالیاتم بده زیر خط فقره
  • IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    12 10
    ۴۸ ملیون هست نه ۳۶ میلیون.
  • مجتبب IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    8 2
    سلام
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    28 4
    مشگل اینجاست که شما حساب بلد نیستید .عین فروش فوری ایران خودرو و سایپا که 90روز است
  • علی IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    62 1
    والا من روستا زندگی میکنم یارو گاو میفروشه میان پیش من پولشو میکشن یارو گندم یا جو یا نخود یونجه و غیره من پول میکشم براشون رو این حساب بیچاره شدم خخخخخ
  • احسان FR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    51 0
    سود ۳۸ م یعنی ورشکست
  • رحمان IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    59 1
    طرف شلنگ گرفته بود دستش به پسرش میگفت وایسا کاریت ندارم پسره گفت که نکنه با اون شلنگ میخای از من بنزین بکشی
  • اميد IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    39 2
    خب من تعمیرات موبایل و فروش موبایل دارم. اگه روزی 10 میلیون ام کار کنم سود ام 100 هزاره.. و اینکه حساب فردا خالی میشه.. سود خالص ام نیست.. بعد برام سرسال مالیات بزنه. 50 میلیون
  • FI ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
    15 0
    الکی میگه
  • احمد IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    35 0
    اولش همین بوده بعد میخو که سفت کردن از همه میگیرن
  • محمد IR ۰۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    46 0
    مالیاتچی دلش به حال مردم نمی سوزه، همیشه کاسه ای زیر نیم کاسه داره.
  • بیچاره IR ۰۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    65 2
    شده برای یکبار دولت و مسئولین کاری برای رفاه ملت بکنند.تا بوده همیشه دستشون تو جیب ملت بوده.