رسول نجفیان: چرا مدونا مولانا را می‌شناسد ولی عده‌ای از ایرانیان نه؟

رسول نجفیان معتقد است که اگر حکیم ابوالقاسم فردوسی و مولانا را بشناسیم و داستان‌های آنها را بخوانیم، هم به مبرم‌ترین مسائل روز واقف می‌شویم و هم راه حلی برای رفع مشکلات پیدا می‌کنیم.

مهسا بهادری: شاید به نظرمان بیاید که شنیدن داستان‌های «شاهنامه» قدیمی و تکراری شده باشد و یا دیگر به جامعه کنونی ما ارتباطی نداشته باشد، اما زمانی که نظر رسول نجفیان، بازیگر، پژوهشگر و نویسنده را درباره این موضوع می‌شنویم، دیدگاه‌مان کاملا تغییر می‌کند و با کمی دقت متوجه می‌شویم که حکیم ابوالقاسم فردوسی در آن زمان به مهم‌ترین موضوعات حال حاضر پرداخته است.

نجفیان که یکی از داوران برنامه «محاکات» با کارگردانی مریم نوابی‌نژاد بود، دائم در برنامه روایت‌ها و نقل قول‌هایی را بیان کرد تا نشان دهد که ادبیات کهن هنوز هم به جامعه و اتفاقات آن ارتباط دارد.

در رابطه با همین موضوع به گفت‌وگو با رسول نجفیان پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

آقای نجفیان زمان طولانی است که در سریال‌های تلویزیون شما را نمی‌بینیم، چرا کم کار شده‌اید؟

به این دلیل که سخت مشغول کار، روی شاهنامه هستم و فرصت ندارم.

روی کدام مبحث شاهنامه کار می‌کنید؟

من در گذشته شش تا از داستان‌های شاهنامه را با نوشته‌های جناب فردوسی در تله تئاتر ساختم. در آن تله تئاترها دیالوگ‌ها کاملا شعر بودند. در رادیو هم هر هفته ده صبح تا دو بعداز ظهر برنامه‌ای دارم به نام «رسم زمانه» و رویکردش هم ارتباط با مسائل روز است که در آن شاهنامه و حافظ و سعدی می‌خوانم. سعی می‌کنم به بحث مدرنیته، فرمالیسم و محتوا را به روز می‌کنم و با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه دارم، قصدم اثبات این موضوع است که جناب مولانا در شکل شعر و ادبیات به زیبایی به تمام این مفاهیم اشاره کرده است.

یک موضوع خیلی مهم هم که وجود دارد این است که ما در برنامه‌های تلویزیون، ارتباطی میان ادبیات کهن با داستان‌های روز پیدا نمی‌کنیم، اما شما در برنامه «محاکات» به فراخور هر موضوعی که وجود داشت، یک داستان و یک موضوعی از ادبیات کهن پیدا و آن را نقل می‌کردید، چگونه می‌توان میان ادبیات کهن و موضوعات روز ارتباطی پیدا کرد و چرا در حال حاضر ما ادبیات کهن خودمان را فراموش کردیم؟

دلیل این نقل‌ها و روایت‌ها از جانب من این است که می‌دیدم عده‌ای به شکل بسیار ناراحت کننده‌ای می‌گویند این افراد و داستان‌های آنها به گذشته ارتباط دارد و ربطی به زمان حال حاضر ندارند این موضوع من را بسیار ناراحت می‌کرد، چرا که درگذشته ۹۵درصد مردم بی‌سواد بودند و به قهوه خانه‌ها می‌رفتند و پای نقل نقال‌ها می‌نشستند و محتوای اخلاقی داستان‌ها را در زندگیشان جاری می‌کردند حالا که بخش عظیمی از مردم ما با سواد هستند، چرا نباید این اتفاق رخ دهد؟

تمام تلاش من این است که به مردم بگویم که ادبیات ما از ساده‌ترین تا مبرم‌ترین مسائل بشری که در جامعه امروز وجود دارد، اشاره کرده است. به همین دلیل من در برنامه «محاکات» هر اتفاقی که رخ می‌داد به فراخور موضوع یک داستان را نقل می‌کردم تا ثابت کنم که جامعه ما تشنه است. 

مدونا، که یک خواننده است عاشق محتوای فکری و کلامی مولانا می‌شود، آن‌وقت، یک عده ایرانی هستند که هنوز مولانا را درست نمی‌شناسند

مدونا، که یک خواننده است عاشق محتوای فکری و کلامی مولانا می‌شود و بهترین و گران‌ترین صدا پیشه‌های هالیوود را در کنار هم جمع می‌کند و مجموعه «مولای رومی» را منتشر می‌کند، چنین ادمی که اصلا ایرانی نیست تحت تاثیر این کلام قرار می‌گیرد، آن‌وقت، یک عده ایرانی هستند که هنوز مولانا را درست نمی‌شناسند، افکار او را نمی دانند و یا حتی یک بیت شعر از اشعار او را نخوانده‌اند.

در حال حاضر فردوسی چه تاثیری در زندگی ما دارد؟ سی سال تلاش کرد تا ما فارسی صحبت کنیم اما وقتی که صحبت می‌کنیم، درصد بالایی از کلمات ما، فارسی نیست. چه اتفاقی افتاد که فردوسی نتوانست اثرگذاری خودش را حفظ کند؟

اگر فردوسی نبود ما هم مانند مصریان به زبان عربی صحبت می‌کردیم و این ثروت و گنجینه را از ادبیاتمان، مخصوصا جناب فردوسی داریم. اما اینکه چرا این موضوع تداوم نداشت به این دلیل است که نتوانستیم درست در دل ادبیات رخنه کنیم و یک دلیل دیگر هم این است که نقالان همیشه قسمت‌های جنگی و حماسی را روایت می‌کردند و دیگر بخش‌ها کمی مهجور ماند.

اگر فردوسی نبود ما هم مانند مصریان به زبان عربی صحبت می‌کردیم

در حالی که جناب فردوسی در «شاهنامه» مبرم‌ترین و به روزترین مسائل را مطرح می‌کند، یکی از این موضوعات بحث تبعیض نژادی است؛ تورا هست با آفریننده جنگ/ که از چه سپید و سیاه هست رنگ در این بیت‌ها فقط به بحث تبعیض نژادی پرداخته شده است، در کجای ادبیات جهان می‌توان پرداختن و نهی این خصلت کثیف را به وضوح دید؟

در واقع شما معتقدید که اگر مردم ما «شاهنامه» و داستان‌های آن را بخوانند کاملا به مسائل و مشکلات روز آگاه می‌شوند و راه حلی برای آن پیدا می‌کنند؟

یکی از ستون‌های اصلی جامعه به پیروی از اخلاق، توجه به ادبیات است و وظیفه انجام این کار هم برعهده ما که متولیان فرهنگ هستیم گذاشته شده است که باید آن را در جامعه جاری کنیم. من وقتی این اشعار را در رادیو می‌خوانم خیلی از مردم می‌گویند که ما نمی‌دانستیم اشعار شاهنامه تا این اندازه ساده است.

گفتید شما یا افرادی که هنرمند هستند، باید به عنوان متولیان فرهنگ، این موضوعات را در جامعه رواج دهند، اما یک متولی فرهنگ که اتفاقا کتابخوان هم هست، برنامه‌ای را می‌سازد و سه فوتبالیست در آن حاضر می‌شوند و نویسندگان را افراد بیکار می‌دانند، چه اتفاقی رخ می‌دهد که یک نفر همچین حرفی را می‌زند و یک متولی فرهنگ که می‌شود جناب آقای رامبد جوان، این صحبت‌ها را نشر می‌دهد؟

من رامبد جوان عزیز را می‌شناسم، اما واقعا باعث تاسف است که تعدادی آدم که نه ادب دارند و نه ادبیات را می‌شناسند، چنین حرف‌هایی را در جامعه جهانی‌ای می‌زنند که به شدت نیازمند، ادبیات و معنویات است. اگر بهترین پزشک جهان ادب نداشته باشد، همان بهتر که نباشد و همینجاست که جناب حافظ پاسخ این افراد را اینگونه می‌دهد، از حشمت اهل جهل به کیوان رسیده‌اند/ جز آه اهل فضل به کیوان نمی‌رسد این افراد، تعدادی آدم هستند که اهل جهل و بی‌سوادی هستند و متاسفانه گاهی این افراد به دل فرهنگ ما رخنه می‌کنند و متاسفانه مردم ما هم این افراد را الگو قرار می‌دهند حضرت مولانا داستانی را روایت می‌کند؛ در جایی دردیدند که حضرت مسیح فرار می‌کند، به او می‌گویند، یا مسیح، تو چرا فرار می‌کنی؟ قدرتت زیاد است تو از دست چه کسی داری فرار می‌کنی؟ حضرت مسیح می‌گوید، آری من مرده را زنده می‌کنم، بیماران را شفا می‌دهم اما الان دارم از دست یک احمق فرار می‌کنم، با احمقان هیچگونه نمی‌توان برخورد کرد.

واقعا باعث تاسف است که تعدادی آدم که نه ادب دارند و نه ادبیات را می‌شناسند، نویسنده‌ها را زیر سوال می‌برند

ما در داستان‌های «شاهنامه» خوانده‌ایم که زنان همپای مردان در هر عرصه‌ای حضور دارند، فعالیت می‌کنند و یک برابری‌ای میان آنها وجود دارد، به طور مثال رودابه، اما یک فردی که هنرمند است و متولی فرهنگ و اتفاقا هم یک شب هم به جایی نرسیده است در یک مصاحبه درباره زنان و جایگاه حضورشان در جامعه صحبت می‌کند، مگر ما در همین ادبیات کهن و قوی‌ای که داریم نمیخوانیم مردان و زنان همپای یکدیگر؟ واقعا چه اتفاقی در ادبیات غنی ما رخ می‌دهد که چنین حرف‌ها و عقایدی در آن شکل می‌گیرد؟

من کسی که این حرف را زده می‌شناسم ایشان از یک دید دیگر به ماجرا نگاه کرده است. ما در«شاهنامه» هم آدم خوب داریم، هم آدم بد فردوسی یک نفر مانند سودابه را گفته است که مانند اژدها می‌ماند. اما چیزی که باقی می‌ماند این است که باید به یکدیگر امکان زیست بدهیم، آرامش را برای هم رقم بزنیم، قرار نیست که دائم با هم در جنگ باشیم. خیلی اوقات پیش آمده من خودم در یک برنامه‌ای صحبت کردم، آمدم ادامه جمله را بگویم زمان برنامه تمام شده و یا منظور بد انتقال پیدا کرده است.

رسول نجفیان: چرا مدونا مولانا را می‌شناسد ولی عده‌ای از ایرانیان نه؟
رسول نجفیان و فلورا سام در برنامه «محاکات»

مریم نوابی‌نژاد هم یکی از همین زنانی است که با تلاش توانسته در رقابت با دیگر برنامه سازان مرد قرار بگیرند و برنامه‌ای با نام «محاکات» بسازند، خط سیر داستان در برنامه «محاکات» چگونه پیش می‌رفت و چگونه نقل می‌شد که روی بیننده و داوران اثر بگذارد؟

دعوت تمام مهمانان، همینطور ایده پردازی این برنامه با خانم نوابی‌نژاد بودند، ایشان حواس بسیار جمعی داشتند، سوالاتی را درگوش من می‌گفتند که از مهمانان بپرسم که جای هیچ ابهامی برای مخاطب باقی نگذارد، حتی بعدا هم پیگیری کردم متوجه شدم که ایشان مهمانان برنامه «ماه عسل» آقای علیخانی را می‌آوردند و دلیل اصلی اینکه خیلی از افراد می‌پرسند چرا این مهمانان شبیه هم هستند این است که ایده پرداز جفت برنامه‌ها یکی بوده است. فرق اساسی «محاکات» با دیگر برنامه‌ها این بود که چهار داور بررسی می‌کردند که این داستان‌ها قابلیت  تبدیل شدن به کتاب، فیلم و یا داستان را دارند یا خیر که من فکر می‌کنم هر داستان به نحوی این قابلیت را داشت.

مهم‌ترین تفاوتی که «محاکات» با دیگر برنامه‌های گفت‌وگو محور تلویزیون دارد چیست؟

مهم‌ترین تفاوت، وجود چهار کارشناس است که درباره آن بحث می‌کردند و تفاوت بعدی، پرداختن به مسائل مبرم روز و مردم کوچه‌ها بود. هر هنری از مردم کوچه‌ها دور بیفتد محکوم به نابودی و فنا است. برخی از این برنامه‌ها می‌خواهند فقط خودشان را نشان دهند، اما بعضی از آنها می‌خواهند حرفی را به مردم بگویند که به کارشان بیاید؛ یک مثالی وجود دارد که می‌گوید؛ آمدش لب بوم قالی رو تکون داد، قالی خاک نداشت خودش رو نشون داد. «محاکات» حرف برای گفتن دارد، قصدی برای خودنمایی ندارد.

     در این‌باره بیشتر بخوانید:

    ◾️ احمد کاوری: اگر فردی چون فردوسی نبود، زبان فارسی هم نبود

    ◾️  «محاکات»، می‌تواند برنامه ۹۰ اجتماعیِ تلویزیون باشد

۵۸۲۴۵ 

کد خبر 1516473

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 48
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    از صدا و سیمای ضد فرهنگی ایران بپرسید، از مولفان کتاب های درسی بپرسید، از مدیران آموزش پرورش بپرسید ،
    • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      22 72
      بابا خیلی تند میری چطوری به صداوسیما رسیدی ول کن سیاست رو یکم از زندگیت لذت ببر اینجوری عمری نمیکنی ها
  • ناشناس US ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    24 86
    اولا کلک مدونا را از کجا می شناسی ثانیا چرا مدونا را با مردم مقایسه می کنی برو سراغ خواننده ها ثالثا در کشور اسلامی دیدن صور قبیحه ممنوع است
    • آسو IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      87 15
      خوشت بیاد یا نیاد مدونا یه خواننده کاملا شناخته شده در دنیا است و در دنیای موسیقی کار بلد و مسلط است و آقای نجفیان به عنوان یک هنرمند مسلما همکاران خود را در دنیای هنر میشناسه،مردم ایران فقط دنبال بهانه هستن برای مطالعه نکردن،کشوری که مردمش بیشترین پول رو خرج سیگار و مواد و لوازم آرایش و عمل جراحی زیبایی و کاشت مو میکنن و ساعتها وقت پای فضای مجازی میزارن اصلا نمیتونن در مورد وقت و پول برای مطالعه دوروغ بگن ،خیلی کشورهای بسیار بدتر از ایران مطالعه بهتری دارن،در ضمن اگر خواننده های ما هم مولانا رو نمیشناسن این مال همه نیست خواننده های درست و حسابی بزرگان رو میشناسن،ولی خواننده های زپرتی که محبوب مردم بی سواد و بی مطالعه هستن درسته بزرگان رو نمیشناسن،حال شما طرفدار کدام خواننده هستی ،ظاهرا با این نظر که دادی طرفدار خواننده هایی هستی که بزرگان رو نمیشناسن،
    • IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      2 4
      درود بر شرفت
    • IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
      1 0
      وای خدای من، موجودی که میگه ترکیه یخ نداشته ایران یخچال داشته از مطالعه حرف میزنه!
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    19 52
    ببخشید مدونا کیه؟؟؟
    • مرتضی IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      19 5
      هر کی هست از تتلو و امثالهم بهتره
    • شیر فرهاد برره IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      9 1
      آبجی مارادونا
    • IR ۰۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      27 14
      مدونا شیطان پرست هست
  • علی DE ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    76 7
    ایرانیا فوتبالیست میشناسن وشاخ اینستا،اونان که پول پارو میکنن ودر رویای ایرانیه زندگی اوناست،مولانا ونویسنده ودانشمند که الان تو ایران زیر خط فقرن رو میخوان چیکار
  • مهندس IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    16 62
    مبرم ترین مسائل روز، در شعر مولانا و فردوسی؟؟؟ چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون آی... جناب نجفیان آمده هنگام بازنشستگی......
    • حیدر IR ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      5 2
      اِاِ مهههههههنددددس،چرا بنزین تموم شد؟!
    • عبدالکریم IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      17 1
      دقیقاً جناب مهندس دانشگاه ندیده؛ دقیقاً. مسائل روز در آثار حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی و .... نهفته ظده.
  • رضا IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    17 29
    چون همایون شجریان همینگوی را می‌شناسد و دست‌کم نیمی از آمریکایی‌ها، نه!
    • ایلیا IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      2 10
      امثال شما ها در حد اسم می شناسید،الان بگو ببینم استاد شجریان در چه سالی متولد شد؟امثال شما غربگداها نمیدونید ولی همین آمریکایی ها هم میشناسن(اطلاعات نداری از خودت حرف نزن)
  • حسینی IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    24 92
    مدونا کیست ؟؟؟!!! واقعا متاسفم . واقعا متاسفم اینکه مدونا می‌داند مولانا کیست افتخار ندارد اینکه خیلی از جوانان ما مدونا را بیش از مولانا می‌شناسند و مورد توجه قرار می‌دهند. یعنی تهاجم فرهنگی که مقام معظم رهبری در اوائل دهه ۷۰ هشدار دادند و کسی متوجه نبود اینکه یک شخصی به نام نجفی این را به عنوان افتخار بیان می‌کند خود نفس این حرف یعنی فاجعه
  • IR ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    31 19
    به همین دلیلی که خیلی از ایرانی ها هم امثال پیکاسو و ..‌ را در کشورهای دیگر می شناسند که شاید هموطنان خودشان آن طور آنها را نشناسند
  • ناشناس IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    2 9
    خوبه که ایرانیان نمشناسند شعر های شمس را بنام خودش مولانا چاپ کرده و اگر از شمس درس نگرفته بود چیزی نبود و اگر فهم داشت ادمی بود چرا دنبال کشتن شمس بود بروید حقیقت را درک کنید
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
      0 1
      شما برای اثبات نژاد پرستی خودتون هر دروغی رو میگید و هر طور بتونید تاریخ رو تحریف میکنید همه چیزهای خوب رو به خودتون نسبت میدید ولی غافل از این که افتاب با فوت کردن شما خاموش نمیشه. پس الکی آب تو هاون نکوبید
  • IR ۱۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    9 4
    صبح تا شب می دویم دنبال یه لقمه نون وقت کتاب خواندن نداریم هرچی هم تلویزیون. رسانه و.... میزاره نگاه میکنیم خوب از مولانا بزارید تا نگاه کنیم.
  • کارگر IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    4 12
    تا سه سال پیش با حقوق یه روزم سه کیلو گوشت میخریدم العان هشتصد گرم میتونم بخرم ،،، آقای نجفی دل خوش سیری چند؟؟؟؟
  • میلاد IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    5 11
    حالا چرا نجفیان مدونا رو‌میشناسه
  • دهراب ظهرابی IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    22 15
    سلام.بزرگواران ادب و ادبیات فارسی زبان از من به شماها یک نصیحت اگر به دنبال ترویج زبان پارسی هستید در کل جهان برای آغاز این کار دست به ساختن مدارس خاص مربوط به ادبیات ایران در هر استانی از کشور بزنید.فقط در هر استانی یکی به سبک دوره های باستانی
  • حسینی IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    0 4
    چه شدیم ؟؟؟ نخبگان ما امثال رئیس جمهور سابق برای کیم کارداشیان نامه فدایت شوم می‌نویسد و تا این درجه ملت مارا شرمسار می‌کند. چرا ؟؟ دقیقا نشان میده که نتیجه تهاجم فرهنگی که حضرت آقا هزاران بار به آن تاکید کردن توسط خود نخبه های ما داره انجام میشه . آیا این ننگ نیست . کسی نیست به این نخبه ها بگه شرم بر شما باد که امثال شما ها روی چنگیز را سیاه کردید . و با فرهنگ ایرانی اسلامی ما چنین کردید .و تازه از همه هم طلبکارید . یا فاطمه زهرا خودت کمک کن .
  • محمد IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    2 14
    آخه چرت و پرت های مولانا خوندن داره
  • IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    1 19
    مولانا مال افغانستانه بیخود جوش نزنید
  • IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    2 9
    چرا شما مدونا را می شناسی ولی خیلی از ایرانی ها نه؟؟؟ از کی تا حالا مدونا شده معیار؟؟؟ ضمنا خیلی ها مولانا رو می شناسن ولی مدونا رو نه...
  • 6 ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    3 15
    تو همین مدت که متن بالا رو خوندیم یه جایی احتمالا یه اختلاس چیزی شد ما کی وقت میکنیم شاهنامه رو بخونیم
  • پوریا IR ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    3 7
    چرا باید حرفای کسی که پنج تا درست و ده تا غلط داره رو گوش بدیم؟ منظورم مولاناس. تو با این چیزا به مقصد درستی رسیدی سلام مارو هم اونطرف برسون تفکرات امثال تو باشه برا خودتون
  • DE ۰۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    3 13
    مادونا ، مولوی را نمی شناسد ، یک آهنگساز ، شعرمولانا را روی آهنگ گذاشته و او هم آن را خوانده ، همین ! شما با آن برنامه های تاریخ منقضی خسته کننده ، نه ادیبی و نه خدمتی به زبان فارسی می کنی .. شما یک مجری معمولی و مبتذل صدا و سیما هستی ..
  • IR ۰۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    0 4
    اون خودی نشون داده تفحص کرده ملت ماهم دنبال مدوناهستن تفحص میکنندلابد ماهممیتونیم
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    9 2
    سلام دوستان از همه دوستان عزیز چه مخالف چه موافق خواهش میکنم وهزاران بار خواهش میکنم تفسیر مثنوی مولانا نوشته آقای کریم زمانی رو بخونن بخصوص سه جلد اول وبرای بچهاشون هم تعریف کنن بسیار زیبا مفید وتاثیر گذاره علاوه بر اینکه دایره عظیم از فرهنگ لغات وداستانهای زیبا این جهان زندان وما زندانیان حفره کن زندان وخودرا وارهان شاید این مثنوی همون حفره زندان جهان باشه برنامه آقای نجفیان هم تا جایی که من متوجه شدم بر گرفته از تفسیریه که خدمتتون عرض کردم
    • ماریا IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      1 2
      ممنون . بسیار عالی
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    2 2
    خیلی نظر در صف انتشار داری. منتشر کن ببینیم چیه
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    2 15
    جون افرادی بی سواد مثل رسول نجفیان از مولانا سخن می گویند و مثلا دفاع می کنند
    • سبزواری IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      0 0
      بنده برنامه ایشون رو گاهی گوش کردم ودر ضمن همونطور که گفتم تفسیر مثنوی آقای زمانی عزیز رو هم مطالعه کردم ایشون به سبکی خوب همراه موسیقی وکمی هم عامیانه تر ارائه مطلب کردن که به نظر من بسیار عالی ودر حد سواد عامه مردم مقبوله حیف که کمتر میتونن گوش کنن ودر حتی همین حد از دریای بیکران مثنوی صیدمعانی رادیو جوان جمعها نزدیک ظهر گوش بفرمایید
  • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    6 2
    سلام چون همه الان به فکر پر کردن شکم گرسنه هستن از بس اقتصاد مملکت داغونه که جونا فقط دنبال یه لقمه نون و ارزوی بدست اوردن نیازهای اولیه زندگیشون هستن ماشین خونه ازدواج کار همه نیاز اساسی یک جون هستش ولی تبدیل شده به ارزو خدا به داد مردم برسه با این گرانی تورم و بدون برنامه و نظارت و کنترل اجناس
  • IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    4 9
    فرهنگ درآموزش اوناصدسال دیگه به ایران نمیرسه بدونه دقدقه نمره برامدرسه کتابهای نویسنده هاوشعرای کشورهای باقدمت رامیخوانندوبافرهنگ بالاواردجامعه میشوندوآزادورهاتصمیمات زندگیشان رامیگیرند
  • ناشتاس IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    0 7
    بله مردم ما دچار فرهنگ غربی شدند گرایش هنرمندان ما بغرب گرایش جوانان ما به غرب نشان میده فرهنگ اصیل ما غریب شده جای گزین شدن جاهل بجای عالم همینه ترویج زیاد موسیقی رو تو ماشینها با شیشه دودی با تاپ وتوپ ببینید وقضاوت کنید
  • m IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    13 2
    به ستاره ملبورن میگن سه نویسنده ایرانی نام ببر با مجری غش میکنند از خنده میگن نویسنده ها بیکارند ما کاری با اونا نداریم.
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    0 0
    شاید مولانا شیطان پرست بوده که مدونا اون خوب می‌شناخت البته به عنوان کارشناس ادبیات تو درسهای ما شناسوندن اعراب بر ایرانی ارجح
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    2 1
    می دانید ملت در جنگ ، گرسنگی، استرس، نا امنی اقتصادی جز کشتن، کلاهبرداری، رانتخواری و بیچارگی تفکری ندارد وفقط به خودش فکر می کند و با مشاهیرش بیگانه هست و این طبیعی هست. بی جهت قیاس مع الفارق نفرمایید.
  • فاطمه IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    2 2
    آقای نجفیان همه چیزدان دانشمند فردوسی دهها بار به زنها توهین کرده این دیگه سواد آنچنانی نمیخواد اگه چشم وا کنی می تونی ببینی
  • یک مخاطب IR ۰۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    0 0
    حس خوبی به این برنامه اصلا ندارم دیلوگهای بعضا بی مناسبت و از پیش تایین شدست انگار وسط بحث یه چی زی رو که ربطی به مطلب نداره مث آگهی بازرگانی پخش می کنن اصلا یه جوریه
  • یک مخاطب IR ۰۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    1 0
    اوج حماسه ما شاهنامه ست که پسر کشی رستمه حالا از بلخ و شمس و مولانا چی بخواد در بیاد که ما یادمون بمونه
  • IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    0 0
    تو جایی که ادب و فرهنگ و آگاهی اجتماعی و سواد واقعی هیچ ارزشی نداره و فقط پول و ثروت وریاکاری و دروغ گویی ارزشمنده چه توقعی میشه داشت.
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    0 0
    اتفاقا مولانا را باید مدونا و امثال اون بشناسن که از جنس هم هستند.شما اقای نجفیان بپرس چرا کسی خدا را نمیشناسه.شما که حرفت اینجوری به گوش همه میرسه وظیفت اینه برای شب اول قبرت یکاری بکنه نه تلاش برای شناختن مولانای صوفی