محمدباقر قالیباف ظهر پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس که با سفر وی به شهرستانهای ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت انجام شد، طی سخنانی ضمن تبریک دهه فجر اظهار کرد: مردم ولایتمدار منطقه پاکدشت، ورامین، پیشوا و قرچک در ۱۵ خرداد ایستادند، مبارزه کرده و به شهادت رسیدند و نشان دادند، پای انقلاب و دین خود ایستاده اند. خون این شهیدان ۱۵ سال و بعد و در ۲۲ بهمن ۵۷ به ثمر نشست و امروز نیز شاهد تداوم انقلاب اسلامی هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون را وظیفه مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: اولویت اول مجلس شورای اسلامی نظارت بر اجرا و پیگیری قوانینی است، که وضع شده است، به هرحال این اجرا نشدنها ریشه در این دارد، که یا قانون را بد نوشتیم و یا در حوزه اجرا مشکلاتی دارد، به هرحال باید این معضلات حل و فصل شود.
وی با اشاره به تعویق ۱۳ ساله کمربندی پاکدشت، گفت: چه معنا دارد، یک پروژه ۱۳ سال به طول بیانجامد، این مشخص است، که از اساس مشکل جدی وجود دارد، نمیتوانم بپذیرم، علت تعویق ۱۳ ساله یک پروژه پول باشد، مشکل جای دیگری است، یا ما در قانونگذاری از اول اشتباه داشتیم و یا در اجرای مشکلاتی بوده است، باید سرکشی و بررسی کرد، که چرا این امور انجام نمیشود، باید ضعفها را رفع کنیم.
وی افزود: امروز ۱۰۰ درصد حقوق افرادی که در یک شیفت کار میکنند، صرف مسکن و اجاره مسکن میشود و دیگر پولی برای سلامت و غذا نمیماند، لذا اگر ما موضوع مسکن را حل کنیم، کمک بزرگی به معیشت مردم و پایداری خانواده شده است.
قالیباف مساله احداث بیمارستان پیشوا را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: برای احداث قطار شهری ورامین و قرچک نیز باید با جدیت عمل کنیم، این موضوعات اولویت مردم و دولت و طبیعتاً مجلس نیز است.
وی بر حمایت از تولید و اشتغال در شهرکهای صنعتی، دامداری منطقه نیز تاکید و اضافه کرد: رونق اشتغال و صنعت و کشاورزی این منطقه بسیار مهم است، که نیاز به برگزاری جلساتی در تهران دارد.
وی تمرکز بر اجرای کمربندی پاکدشت را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید حل این مساله در اولویت باشد.
قالیباف اولویت مجلس شورای اسلامی را محرومیت زدایی دانست و تاکید کرد: ما نسبت به تهران و استان تهران نیز مانند دیگر نقاط کشور وظیفه داریم، در استان تهران شرق استان محرومتر از غرب این استان است و به همین دلیل اولویت سفر را به این منطقه گذاشتم.
وی به برنامه ریزی و بررسی بودجه ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: در سال آینده نیز میبایست، هفتمین برنامه توسعه پنج ساله را بررسی کنیم، وقتی برنامههای پنج ساله توسعه گذشته را بررسی میکنیم، میبینیم، که در اجرای برنامهها خیلی نتوانستیم بر مدار برنامه گام برداریم و میزان حرکت بر مدار این برنامهها ۳۰ الی ۵۰ درصد است.
رئیس قوه مقننه به روند مهاجرت به استان تهران و افزایش تمرکز جمعیت در این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: میزان سرمایه گذاری ها در استان تهران نسبت به میزان مهاجرت به این استان همواره عقب ماندگیهایی دارد، که از این باب شهر تهران و استان تهران نسبت به همه مناطق کشور استثنا است و این امر در دراز مدت خطرات زیست محیطی فراوانی برای ما دارد، بیش از ۲۰ درصد جمعیت کشور در یک درصد مساحت کشور متمرکز شده اند.
وی اضافه کرد: زمین و هوا مگر چقدر ظرفیت دارد، روند مهاجرت یکی از مشکلات اساسی استان تهران است، روزانه بین سه الی سه و نیم میلیون نفر بین شهر تهران و شهرستانهای این استان تردد میکنند، که همین امر مشکلات حمل و نقل ایجاد میکند، که حمل و نقل ریلی میتواند، ثبات و امنیت بیشتری در حمل و نقل ایجاد کند و نیز هزینهها و تصادفات را نیز کاهش دهد، ما نیازمند برنامهای بسیار دقیقتر برای تهران هستیم.
قالیباف گفت: گاهی اوقات برخی از تصمیمات در رفت و برگشتهای کارشناسی به دلایل مختلف گیر میکند، که این امر وقت مردم را از بین میبرد، من در جریان ریز احداث مترو برای حومه تهران هستم، زمانی که شهرداری بودم هم ذکر کردم، که گفته میشود، مترو تهران و حومه که در این راستا مانند کرج در اسلامشهر، شهرقدس، ورامین، پاکدشت و… نیازمند مترو هستیم، که در طراحی مترو نیز احداث یک خط اکسپرس لاین برای اتصال پردیس به هشتگرد، جدای از خطوط داخلی تهران پیش بینی شده است، که از شهر تهران در تونلهای مجزا عبور کند، اما بحث شد، که قطار شهری بیاید یا مترو باشد و… که همین بحثها ۱۰ سال این پروژه را عقب انداخت.
وی ادامه داد: این تصمیمات ما را از کارهای اصلی و جدی خود باز میدارد، ما در مجلس شورای اسلامی در بُعد نظارت مصمم است، که کاملاً مبنایی به این مسائل رسیدگی کند، که با عوض شدن نمایندگان محترم مجلس مسیر نگاه و مواجهه با مشکلات مردم تغییر نکند.
رئیس مجلس با بیان اینکه چندین سال است، که در تولید مسکن عقب افتاده ایم، گفت: هفته آینده قانون «جهش تولید در مسکن» به انتها خواهد رسید و ابلاغ میشود، تا در سال آینده به این امر پرداخت میشود، تا ظرفیتهای موجود با محوریت مردم به کار گرفته شود و از بحث زمین که تقریباً ۴۰ الی ۴۵ درصد هزینه ساختمان را دربر میگیرد، حل و فصل کنیم.
27215