وزیر نیرو رقم طلب برقی ایران از عراق را اعلام کرد

میزان طلب شرکت توانیر ایران از صادرات برق به کشور عراق به اندازه دوماه باقی مانده و بقیه به روش‌های مختلف وصول شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر نیرو امروز در حاشیه افتتاح طرح آبرسانی به ۱۳۷ روستا در دو استان کشور در خصوص قرار داد صادرات برق و گاز ایران به عراق در جمع خبرنگاران افزود: ایران دو قرارداد در باره صادرات برق و گاز به عراق دارد و عراق نیز گازی که از ایران دریافت می کند، دراختیار شرکت های خصوصی خود قرارمی دهد و آنها نیز این گاز را تبدیل به برق کرده و در اختیار مصرف کننده قرار می دهند، بنابراین هر دو کالای صادراتی در نهایت به عنوان کالای برق در اختیار مردم این کشور قرار می گیرد.

رضا اردکانیان در ادامه در خصوص منابع تامین برقی که از ایران به سایر کشورها صادر می شود گفت: برقی که از ایران به عراق  و سایر کشورها صادر می شود از بخش‌های مختلف مانند نیروگاه های برق آبی، برق ناشی از سوخت مایع و برق تولیدی از گاز است و چنانچه همه این برق ناشی از تولید با گاز باشد، تمام گازی که مصرف می شود، کمتر از یک درصد کل گاز تولیدی روزانه کشور است.

وزیر نیرو با اشاره به این موضوع که در حال حاضر روزانه یک هزار میلیون متر مکعب گاز تولید و عرضه می شود افزود: شاید حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون متر مکعب از گاز تولید شده در وضعیت عادی صرف تولید برق شود که به صادرات اختصاص دارد و مقدار خیلی کمی است اما صادرات مقدار کم گاز و برقی که انجام می شود، از نظر ارزی اهمیت خود را دارد و این در شرایطی است که کشورمان تحت تحریم دلار قرار دارد و از طرفی میلیارد ها دلار صادرات غیر گاز و برقی است که به کشورهای همسایه انجام می شود.

رضا اردکانیان در ادامه افزود: این حجم صادرات توسط بخش خصوصی انجام می شود و واردکنندگان این حجم صادرات نیاز به تامین برق و گاز برای فصل های سرد دارند و از طرف دیگر بایدبه این نکته نیز توجه کرد که رقبای صادراتی ایران نیز هر روزه تلاش دارند صادرات یک کشور به کشور دیگر را با محدودیت روبرو کنند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که اگر صادر کننده یک محصول به کشوری تغییر کند و بازار از دست برود، به سادگی نمی توان بازار از دست رفته را باز پس گرفت گفت: این نکته ای است که نباید از آن غفلت شود.

وزیر نیرو در ادامه افزود: بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی مربوط به اختلاف هزینه حقیقی تمام شده تولید برق و قیمت تکلیفی است و اختلاف این دو رقم، بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی محسوب می شود.
وی در ادامه در خصوص نحوه تسویه بدهی ها گفت: تلاش می شود بخشی از این بدهی به شکل تهاتر درحوزه مالیات یا بدهی‌های بانکی این نیروگاه‌ها تسویه شود و نیز برای اینکه این اختلاف در آینده کاسته شده و حتی ادامه دارنباشد، هیات وزیران مصوبه‌ای ابلاغ کرده تا مشترکان پرمصرف بطور مستقیم از تولید کننده برق خریداری کنند.

رضا اردکانیان با اشاره به این موضوع که در کل در کشور یک هزار مشترک مصرف کننده بزرگ برق وجود دارد گفت: در کل در کشور ۳۷ میلیون مشترک برق وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ترتیبی اتخاذ شده تا این مشترکان که بالای پنج مگابایت مصرف برق دارند، مستقیم برق خود را از بورس انرژی و تولید کنندگان برق خریداری کنند و به این ترتیب هزینه پرداخت شده برق به رقم واقعی آن نزدیکتر می‌شود.

وزیر نیرو گفت: به این ترتیب از ایجاد بدهی کلان جلوگیری می‌شود و از طرفی صاحبان صنایع بزرگ که سالانه سود چند هزار میلیاردی از یارانه پیدا و پنهان انرژی بهره مند می‌شوند به جای اینکه به کشورهای وارد کننده محصولاتشان عوارض دهند، هزینه واقعی انرژی استفاده شده در کشور را می پردازند.

223227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1473244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =