جانسون: دیگر از مقررات اتحادیه اروپا پیروی نمی‌کنیم/واکنش‌ها به توافق تجاری

خبرگزاری صدا و سیما نوشت:نخست وزیر انگلیس در نشستی خبری اعلام کرد توافق با اتحادیه اروپا، بر سر چگونگی جدایی و تعامل پس از آن، به دست آمد و این کشور از ابتدای سال آینده میلادی، ۱۲ دی ماه امسال، دیگر به مقررات این اتحادیه عمل نخواهد کرد.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پس از آنکه «اوزلافون درلاین» رئیس کمیسون اروپا در بروکسل (مقر این اتحادیه) از توافق با انگلیس بر سر جدایی خبر داد در یک نشست خبری بصورت مجازی که به صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی و برخی شبکه‌های رادیویی این کشور در حال پخش است گفت: از ابتدای ماه ژانویه، بریتانیا دوباره اختیار مرزها، قوانین و نیز مقررات مهاجرت را دوباره در دست می‌گیرد، زیرا توافق با اتحادیه اروپا به دست آمد.

بوریس جانسون که از ابتدای نخست وزیر گفته بود بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد افزود: بدین ترتیب، از این پس بازرگانی با اتحادیه اروپا، مشابه توافق این اتحادیه با کشور کانادا، بدون تعرفه‌های گمرکی خواهد بود.

جانسون گفت: از ابتدای سال جدید میلادی، بریتانیا از نظام گمرکی مشترک اتحادیه اروپا و نیز بازار مشترک اروپایی نیز خارج خواهد شد.



دیوید کامرون و ترزا می، نخست وزیران پیشین بریتانیا با توئیت هایی، از این توافق استقبال کردند، اما نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند و رهبر حزب ملی اسکاتلند یادآور شد این توافق برخلاف نظر مردم اسکاتلند بود و وعده داد برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا، مقدمات کار را فراهم خواهد کرد.

همچنین گای ورهوفستاد (Guy Verhofstadt)، نماینده پارلمان اروپایی درباره برگزیت در توئیتی نوشت امیدوار است این توافق، گام اول برای بازگشت بریتانیا به خانواده اروپایی باشد.

اتحادیه اروپا هم اکنون شامل ۲۷ کشور مستقل است که مجموعاً ایالت‌های عضو خوانده می‌شوند و عبارتند از: آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلوواکی، اسلوونی، یتالیا، ایرلند، بلژیک، بلغارستان، پرتغال، چک، دانمارک، رومانی، سوئد، فرانسه، فنلاند، قبرس، کرواسی، لاتویا، لوکزامبورگ، لهستان، لیتوانی، مالت، مجارستان، هلند و یونان.

اکنون ۲۱ کشور از اعضای اتحادیه اروپا در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، عضوند. اتحادیه در حال حاضر بازار واحد مشترکی دارد که اتحادیه گمرکی، واحد پول یورو - که تحت اداره بانک مرکزی اروپاست - سیاست مشترک کشاورزی، سیاست مشترک تجارت و سیاست مشترک شیلات را در بر می‌گیرد.

سیاست مشترک خارجه و امنیت نیز به عنوان دومین ستون از سه ستون اتحادیه اروپا شکل گرفته است. پیمان شنگن کنترل روادید را لغو کرد، ایست‌های گمرکی نیز در بسیاری از مرزهای داخلی برداشته شد و امکان رفت‌وآمد شهروندان اتحادیه اروپا برای زندگی، مسافرت، کار و سرمایه گذاری بیش‌تر فراهم شد.

هم اکنون ۵ کشور ترکیه، ایسلند، مونته نگرو، صربستان و مقدونیه درخواست کرده اند تا عضو اتحادیه شوند که وضعیت آن‌ها در حال بررسی است.

در روز سوم تیر ۱۳۹۵ خورشیدی یک همه پرسی درباره ادامه عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا برگزار شد که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر معادل ۵۱.۹ درصد رای دهندگان به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر معادل ۴۸.۱ درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.

بریتانیا دیرتر از کشورهای بزرگ اروپایی و در سال ۱۹۷۳ میلادی به اتحادیه اروپا پیوست و عضویت در اتحادیه اروپا، از همان آغاز به موضوعی بحث انگیز در بریتانیا مبدل شده بود. مخالفان اتحادیه اروپا در بریتانیا می‌گفتند این اتحادیه حاکمیت ملی را ضعیف ساخته و اختیار مرزها، مقررات و قوانین را در دست گرفته است و در صورت بیرون آمدن این کشور از اتحادیه اروپا، منافع این کشور بهتر تامین خواهد شد. پیش از بریتانیا، هیچ یک از کشورهایی که به اتحادیه اروپا پیوسته بودند، از آن خارج نشده بودند و بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نخستین کشوری است که از اتحادیه اروپا خارج می‌شود.

واکنش ها به توافق بریتانیا با اتحادیه اروپا

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در حالی درباره خوبی های توافقش با اتحادیه اروپا سخن می گوید که، واکنش ها به این توافق آغاز شده است.

عصر امروز رئیس کمیسیون اروپا در نشست خبری اعلام کرد: اتحادیه اروپا، بر سر شرایط جدایی بریتانیا از این اتحادیه، با دولت بریتانیا به توافق رسیده است.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا افزود: بر اساس این توافق، مقررات و قوانین اتحادیه اروپا محترم شمرده خواهد شد و برای ۵.۵ سال، ماهیگیری در آب‌های بریتانیا برای ماهیگیران اتحادیه اروپا، ممکن خواهد شد.

وی تاکید کرد: این توافق، منافع اتحادیه اروپا را تامین می‌کند و توافقی متوازن و مناسب است.

اورزولا فون در لاین اعلام کرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit) را فراموش کنند و به فکر آینده باشند، زیرا آینده این اتحادیه، در اروپاست.

بوریس جانسون که از ابتدای نخست وزیری گفته بود بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد، در سخنانش گفت: از ابتدای ماه ژانویه، بریتانیا دوباره اختیار مرزها، قوانین و نیز مقررات مهاجرت را دوباره در دست می‌گیرد، زیرا توافق با اتحادیه اروپا به دست آمد.

وی افزود: بدین ترتیب، از این پس بازرگانی با اتحادیه اروپا، مشابه توافق این اتحادیه با کشور کانادا، بدون تعرفه‌های گمرکی خواهد بود.

بوریس جانسون گفت: از ابتدای سال جدید میلادی، بریتانیا از نظام گمرکی مشترک اتحادیه اروپا و نیز بازار مشترک اروپایی خارج خواهد شد.

به گفته نخست وزیر بریتانیا، دو طرف توافق کردند سالانه ۶۶۸ میلیارد پوند، بدون تعرفه گمرکی، میان دو طرف تجارت کنند و بدین ترتیب، توافق بازرگانی میان اتحادیه اروپا و بریتانیا، مشابه توافق این اتحادیه با استرالیا که براساس قوانین سازمان جهانی تجارت است، کنار گذاشته شد.

بوریس جانسون ابراز امیدواری کرد این توافق در ۳۰ ماه دسامبر، چهارشنبه ۱۰ دی ماه، در مجلس بریتانیا تصویب شود.

نخست وزیر انگلیس همچنین گفت: این توافق مشاغل در کشور را حفظ خواهد کرد و ثبات را به جامعه باز می‌گرداند.

نیکولا استورجن (Nicola Sturgeon)، وزیر اول دولت محلی اسکاتلند بلافاصله در توئیتی نوشت: پیش از این که ماشین تبلیغاتی دولت بریتانیا راه بیفتد، باید یادآور شد که این توافق و جدایی، برخلاف خواست اکثریت مردم اسکاتلند است و از هم اکنون باید به فکر کشوری مستقل، در جامعه اروپایی بود.

حزب کارگر، اصلی‌ترین حزب رقیب حزب حاکم محافظه کار انگلیس، در اطلاعیه‌ای نوشت نظرش را بعدا اعلام خواهد کرد.

دیوید کامرون و ترزا می، نخست وزیران پیشین بریتانیا با توئیت هایی، از این توافق استقبال کردند.

بوریس جانسون در این نشست خبری همچنین خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: ما دوست، متحد و حامی شما باقی خواهیم بود و البته بازار شماره یک شما نیز هستیم.

مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همه‌پرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأی‌دهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن رأی دادند.

براساس مقررات موجود، بریتانیا قرار بود در ۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ اتحادیه اروپا را ترک کند که به علت اختلافات فراوان، چنین نشد.

این خروج به برگزیت موسوم شده است و اکنون بریتانیا روزهای پایانی دوره گذار را طی می‌کند تا به طور کامل از اتحادیه اروپا خارج شود.

اکنون حدود یک هفته تا زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باقی است و در اول ژانویه سال آینده، ۱۲ دی ماه سال جاری، این کشور از بازار مشترک و نیز گمرک مشترک اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.
به گزارش رسانه‌های بریتانیا، این توافق حدود دو هزار صفحه است که برای تصویب به پارلمان اروپایی و مجلس بریتانیا ارائه خواهد شد.

در پی انتشار این خبر، ارزش برابری پوند انگلیس در برابر دیگر ارزها اندکی افزایش یافت و مثلا هر پوند با ۱.۳۶ دلار برابر شد. همچنین ارزش سهام در بازار لندن نیز بیش‌تر شد و به بالاترین میزان در ده ماه اخیر رسید.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1469489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =