به گزارش خبرآنلاین از اروند، سید علی موسوی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: به رغم همه محدودیتهای کووید۱۹ و تحریم ها در بیشتر مرزهای صادراتی کالا و با توجه به چهارماه رکود عمومی ناشی از ویروس کرونا، روند صادرات از منطقه آزاد اروند تعطیل نشد و بنادر آبادان و خرمشهر عملکرد قابل قبولی در این حوزه داشتند و این امر در حالی رقم خورد که صادرات در کشور رشد منفی داشت.
وی افزود: مجهزترین پایانه صادراتی خشک کشور در اروند وجود دارد ضمن اینکه تنها پایانه صادراتی شیلات و سیمان مناطق آزاد کشور در منطقه آزاد اروند واقع شده است که با این پتانسیل در جهت تسهیل و روان سازی صادرات از این منطقه اقدامات شایسته ای نیز انجام شد.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در کنار این پایانه های صادراتی ۳۳ شناور همزمان عملیات تخلیه و بارگیری کالا را در سه هزار و ۲۵۰ متر اسکله در بندر خرمشهر انجام می دهند که این بندر را پس از سال ها فعالیت در زمینه واردات بعنوان بندر صادراتی فعال مطرح کرده است.
موسوی با اشاره به برون سپاری جهت تسهیل در صادرات کالا و حمایت از صادرکنندگان در این منطقه افزود: در بنادر آبادان و خرمشهر این اقدام صورت گرفت تا تصدی گری دولت به حداقل برسد.
وی با بیان ایجاد ۷۰۰ هکتار پارکینگ در مرز شلمچه گفت: نصب دستگاه ایکس ری برای خودروهای سنگین و سبک در شلمچه همچین حمایت تسهیلاتی_لجستیکی در این مرز اقداماتی بود که جهت روان سازی صادرات صورت گرفت.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند گفت: فعال کردن کنسولگری در بصره عراق و همچنین رایزنی ما در عراق بعنوان بزرگترین شریک تجاری سازمان منطقه آزاد اروند یکی از اقدامات مهم این سازمان به شمار می رود که برای رفع مشکل تاجران و سرمایه گذاران جهت صادرات صورت گرفته است.
موسوی تصریح کرد: بهره گیری از توان اتاق های بازرگانی آبادان، خرمشهر همچنین اتاق های مشترک عمان، عراق و کویت یکی از اقدامات مهم سازمان منطقه آزاد اروند است که آمار ، خود نشان دهنده تسهیل در صادرات کالا از این منطقه به کشورهای عراق، کویت، عمان، امارات، قطر و کشورهای بلوک شرقی اروپایی می باشد.
وی با اشاره به برقراری خط پروازی رفت و برگشت هواپیمایی کارون به تهران در منطقه آزاد اروند افزود: این خط پروازی پارالل برای تسهیل در کار تجار و بازرگانان صورت گرفت، البته بدنبال ایجاد کارگو توسط شرکت هواپیمایی کارون هم هستیم تا تاجران بتوانند از طریق خط هوایی صادرات خود را انجام دهند.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با توجه به پتانسیل های حمل و نقلی ، لجستیکی و بنادر که در منطقه آزاد اروند وجود دارد می توانیم بهترین ظرفیت را برای ایجاد کریدورهای صادراتی جنوب به شمال از طریق اتصال کشورهای cis به حوزه خلیج فارس ایجاد کنیم.
موسوی افزود: خوشبختانه تعاملات خوبی با بندر کاسپین انزلی صورت گرفته تا بتوانیم بنادر جنوب به شمال را متصل کنیم.
48
نظر شما