شباهت‌های سعدی و سپهری در یک هفته بررسی می‌شود

برنامه‌ پژوهشی ادبی «یک‌هفته با سعدی و سپهری» از اول اردیبهشت به‌طور مجازی توسط مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سلسله‌برنامه‌های «یک‌هفته با سعدی و سپهری»، طی روزهای آینده توسط مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود. اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی است و امسال این روز با چهلمین سال درگذشت سهراب سپهری شاعر معاصر همراه است.

مرکز فرهنگی شهرکتاب باهمکاری مرکز سعدی شناسی، ازسال ۱۳۹۱ خورشیدی، برنامه‌ ۱۰ ساله‌ای را در عرصه جهانی برای بزرگداشت سعدی و شاعران و نویسندگان برجسته دیگر کشورها طراحی کرد که تا سال‌ جاری همایش سعدی و پوشکین، سعدی و یونس امره، سعدی و سروانتس، سعدی و متنبی، سعدی و کنفسیوس، سعدی و ویکتورهوگو، سعدی و پترارک، سعدی و شیلر درایران، روسیه، ترکیه، اسپانیا، چین، فرانسه، ایتالیا و آلمان برگزار شد. همچنین قراربود روز بزرگداشت سعدی درسال ۱۳۹۹، همایش سعدی و میتسکوویچ در ایران و لهستان برگزار شود که با شرایط کرونایی امکان برگزاری آن در سال جاری فراهم نشد.

با این وجود، برنامه «یک هفته با سعدی وسپهری» از روز دوشنبه اول اردیبهشت تا دوشنبه هشتم اردیبهشت درفضای مجازی برگزار می‌شود و استادان و سعدی‌پژوهان و سپهری‌پژوهان با مقالات، یادداشت‌ها، فایل‌های صوتی و تصویری و انتشار آن در سایت و کانال شهرکتاب و مرکز سعدی‌شناسی و دیگر پایگاه‌های فرهنگی مخاطبان را در طول یک‌هفته با آثار و اندیشه‌ها و زندگی این دو شاعر برجسته ادبیات کلاسیک و معاصر بیشتر آشنا می‌کنند.

تاکنون مقاله‌های بسیاری برای این‌رویداد دریافت شده‌ که به جنبه‌های مشترک شعر سعدی و سپهری اختصاص دارد و برخی ازمقالات و آثار اختصاصا به سعدی یا سپهری می‌پردازد. همچنین در طول این یک‌هفته شعرخوانی و موسیقی از آثار این دو شاعر پخش می‌شود. سعدی و سپهری دو شاعری هستند که هم درایران با مخاطبان بسیاری همراه هستند و هم آثارشان به زبان‌های دیگر ترجمه شده است. مقالات فراوانی در مقایسه شعر سپهری با شاعرانی چون نازک الملائکه، رالف والدوامرسون، عبدالوهاب البیاتی، جبران خلیل‌جبران، سن ژون پرس، ویلیام بلیک، جان دان، ابوالقاسم شابی، شارل بودلر، میخائیل نعیمه، ادونیس، ویلیام وردزورث، سعدی یوسف، عبدالمعطی حجازی، توماس استرن الیوت، لویی آراگون، ایلیا ابوماضی، بدرشاکرالسیاب و...نوشته شده است.

سعدی از اولین شاعران ادب فارسی است که آثار او از ۴۰۰ سال پیش تاکنون به‌طور پیوسته به زبان‌های مختلف ترجمه‌ و برخی از اشعار او در میان مردم ایران و جهان ضرب‌المثل شده‌ است و امروزه ایده‌های انسان‌دوستی و باهم بودن و رابطه سیاستمداران با مردم بیش از پیش مطرح می‌شود.

۵۷۵۷
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1377441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =