۱ نفر
۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۲
ابعاد پروژه‌ شکست خورده چندهمسری

باید اذعان داشت که چندهمسری پروژه‌ای شکست خورده ‌است چرا که جامعه ایران این مساله را نپذیرفته، نمی‌پسندد و تایید نمی‌کند.

هرچند این مساله زن و مرد هم ندارد و جامعه ‌ایران و فرهنگ ایرانی زیر بار چنین مسائلی نمی‌رود. برخی با طرح چنین مسائلی به دنبال امیال خود هستند. اگر موضوع نظر اسلام باشد قرآن رسما فرموده ‌و در این مورد موضع بسیار سخت گرفته و این مساله صرفا برای شرایط خاص است.

مثل بیماری که منوط به آن می‌توان همسر دیگر اختیار کرد. با توجه به شرایط ذکر شده جواز این مساله در اسلام صادر شده، اما ترویج آن به هیچ وجه اجازه داده نشده و در جامعه کنونی نیز اصلا ترویج چندهمسری جایز نیست. صداوسیما نیز مرتکب اشتباه بزرگی شد که برنامه‌ای را به این مساله اختصاص داد و پخش کرد. چارچوب انقلاب اسلامی نگرش والایی نسبت به زن دارد و احیای اسلام، تکریم زن، تعظیم خانواده و هدف ایجاد خانواده‌ای امن و سالم است.

ترویج چندهمسری که خانواده امن و سالم به‌وجود نمی‌آورد. از لحاظ آماری نیز تفکر حامی چنین پدیده‌ای، تحلیل آماری ساختگی ارائه و دختران را از سنین پایین در حال ازدواج معرفی کرد، در حالی که واقعیت این نیست. در علم واقع نیز تعداد دختران مجرد از پسران مجرد کمتر است و همینطور کلا تعداد دختران از سال 1335 تاکنون کمی کمتر از پسران بوده است. هم‌اکنون نیز تعداد دختران از پسران کمتر است و در چنین شرایطی از لحاظ جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و اسلامی ازدواج مجدد و چندهمسری جایی ندارد. مرحوم علامه طباطبایی پیش از انقلاب می‌فرمودند: ‌ای‌کاش حاکم اسلامی می‌توانست جلوی این کار را بگیرد که به اسم اسلام به زن‌ها ستم نشود.

فرمایشات مقام معظم رهبری نیز در این زمینه روشن است. از سوی دیگر ترویج این موضوع با نگرش انقلاب اسلامی به زن و خانواده مغایر است چون در نگرش اسلام و انقلاب اسلامی آنچه که مساله رفع ستم و عدالت اصل است. در نتیجه امکانات ملی نیز نباید در اختیار اهدافی قرار بگیرد که با اسناد بالادستی مغایرت دارد.

* پژوهشگر و فعال حوزه زن و خانواده
* منتشر شده در روزنامه آرمان ملی 19 آبان 98

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1319690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =