مهر نوشت:

 مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از اختصاص بیش از چهار میلیارد دلار برای احیای دریاچه ارومیه طی سالجاری خبر داد.

 حسن عباس‌ نژاد بعد از ظهر یکشنبه در کارگاه بین‌المللی گامی به سوی مدیریت پایدار تالاب‌ها افزود: این رقم از محل اعتبارات داخلی و بخشی نیز از طرح های حمایتی بین المللی تامین می شود.

وی با تاکید بر لزوم احیای دریاچه ارومیه هشدار داد:  خشک شدن دریاچه ارومیه یک ضایعه طبیعی بسیار بزرگ در حال وقوع بوده که در صورت افزایش دامنه این بحران نه تنها استان های مجاور دریاچه بلکه کشورهای منطقه نیز از آسیب‌های ناشی از خشک شدن آن در امان نمی‌مانند.

وی با اشاره به اینکه در این راستا ساماندهی تالاب بین‌المللی ارومیه در اولویت برنامه‌های ملی قرار گرفت، بیان داشت: افزایش راندمان آبیاری، تغییر الگوی کشت، تقویت نزولات آسمانی، مدیریت سدهای در حال احداث از جمله طرح های در دست اجرا برای احیای دریاچه ارومیه هستند.

 مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از تبدیل شدن سه هزار کیلومتر مربع از مساحت پنج هزار کیلومتر مربعی دریاچه ارومیه به شوره‌ زار خبر داد و اظهار داشت: درصد قابل توجهی از دریاچه ارومیه نابود شده که برای به جریان درآوردن امواج در آن، نیازمند کار سیستمی، برنامه‌ریزی دقیق و سیاست‌گذاری کلان هستیم.

به گفته عباس ‌نژاد آذربایجان غربی دومین استان پرآب و سومین استان سرسبز در سراسر کشور محسوب می‌شود، همچنین به خاطر شرایط اقلیمی 14 رودخانه دائمی و فصلی و 30 تالاب را در خوی جای داده که از این تعداد پنج تالاب در مجامع بین‌المللی به ثبت رسیده است.

از سال آبی 75 - 74 تاکنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سال های اخیر آب دریاچه بیشتر از شش متر کاهش داشته که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنابرتحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تاکنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پائین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دائمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از 570 هزار هکتار است که با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 99430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =