رییس‌جمهورتصریح کرد که اگر کسی برای خود کار علمی کند و به مشکلات جامعه توجه نکند، علمش دستاورد دارد؛ اما دستاورد آن بالنده و رشد پاینده نخواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین مهم ترین بخش های سخنان محمود احمدی‌نژاد که عصر چهارشنبه در چهارمین همایش ملی نخبگان طرح شده و  توسط ایسنا مخابره شده است را در ادامه بخوانید: 

معتقدم تعریف از ملت ایران ملی‌گرایی نیست، بلکه شکر خداوند است

  • به فضل الهی شرایط برای یک جهش بزرگ در کشور آماده است و البته مشکلاتی هم هست؛ اما بدانید که دستاوردهای بزرگ همواره در دل سختی‌ها به دست آمده است. آن‌هایی که مسیر تاریخ را با دانش خود عوض کردند، در مشکلات توانستند کارهای خود را انجام دهند، البته دولت در این مسیر کمک خواهد کرد؛ اما ملت ایران ملتی است که در زمینه علم‌آموزی دستاوردهای بزرگی داشته است و معتقدم تعریف از ملت ایران ملی‌گرایی نیست، بلکه شکر خداوند است. بنابراین کاری کنیم که استعدادهای جوانان ما در خدمت کسانی قرار گیرد که در اندیشه سلطه بر جهان هستند. 
  •  کمال انسان به آن است که همه اسماء الهی را در وجود خود شکوفا کند و بهترین راه شکوفایی، ‌راه علمی است. اگر کسی در مسیر علم حقیقی حرکت کند، شکوفا می‌شود و اسماء الهی در او تجلی خواهد یافت. 
  • بشر دستاوردهای فراوان علمی داشته است و به خصوص ملت ما که بعد از انقلاب در مسیر علم با انفجار و حرکت پرشتاب مواجه بوده است. اگر بخواهیم فهرست عناوین دستاوردها را شماره کنیم، ساعت‌ها فرصت می‌خواهیم؛ اما علیرغم همه این پیشرفت‌ها، جامعه بشری و ملت ما در نقطه‌ی صفر حرکت به سمت قله‌های علمی است. هنوز دامنه‌ها را هم پشت سر نگذاشتیم و هنوز بشر پایش را از کره زمین به بالاتر نتوانسته بگذارد و اگر کسی هم پایش را فراتر گذاشته، هنوز پایش را سفت نکرده است. حتی ما بر کره زمین هم مسلط نشدیم. 

برخی می‌گویند آن علم که توانست تخت سلیمان را در چشم به زدنی جابجا کند، علم ویژه است

  • برخی می‌گویند آن علم که توانست تخت سلیمان را در چشم به زدنی جابجا کند، علم ویژه است که در اختیار افراد ویژه قرار داده می‌شود، این علم ویژه است؛ اما تنها در اختیار افراد ویژه نیست، شما می‌دانید که هم‌اکنون در برخی کشورها تلاش می‌شود که جرم بدون حرکت‌های مکانیکی جابجا شود، هر چند این علم هنوز پیشرفت آنچنانی نکرده است، ولی بشر به این علوم خواهد رسید. 
  • البته نخبگان ما باید بدانند که اگر ما به دنبال رسیدن به فلان کشور در عرصه علمی هستیم و آخر هدف ما، آن کشور است، فاصله ما با آن کشور حفظ خواهد شد و هیچ وقت به او نخواهیم رسید؛ اما اگر می‌خواهیم از این مرزها عبور کنیم و به مخازن اصلی علم عالم دسترسی پیدا کنیم، باید اهداف خیلی بالاتری را مد نظر داشته باشیم. باید به جایی برسیم که وقتی اراده کردیم در کره مریخ باشیم یا در یک کهکشان دیگر، حتی یک کهکشان را به اینجا بیاوریم. وی تصریح کرد :خداوند متعال این علم را در وجود انسان قرار داده است؛ اما مشکل امروز جهان این است که برخی در مسیر علم‌آموزی راه غلطی در پیش گرفته‌اند و می‌خواهند از علم ابزاری برای سلطه‌جویی ، چپاول و خودخواهی ایجاد کنند. 
  • ما برای علم‌آموزی در آغاز یک راه طولانی هستیم، امروز جهان پیشرفت، ترقی و رسیدن به قله‌های کمال را باید با هدف‌گذاری درست انجام دهد، در این صورت نیروها هم‌افزا می‌شود و حرکت‌ها روزافزون می‌شود. در کشور ما نیز اگر این مسئله مورد توجه قرار نگیرد، فاصله‌ی ما با سایر کشورها در عرصه علم‌آموزی همچنان پا برجا خواهد بود. 
  • هر نقطه‌ی کمال و پیشرفتی که هدف‌گذاری می‌کنیم باید راه رسیدن به آن علم باشد، و‌الا بدون علم اتفاق قابل توجهی در زندگی یک جامعه مشاهده نمی‌کنیم، بنابراین معتقدم یکی از ارزشمندترین کارها در جامعه، کار علمی است. من اهل نصیحت کردن نیستم؛ چرا که خود نیازمند نصیحتم؛ اما بدانید آن کار علمی ماندگار می‌شود که در خدمت جامعه قرار گیرد. اگر کسی برای خود کار علمی کند و به مشکلات جامعه توجه نکند، علمش دستاورد دارد؛ اما دستاورد آن بالنده و رشد پاینده نخواهد بود. 

مدل کار علمی در کشورهای غربی

  • کار آن‌ها مطلقا در خدمت سعادت و پیشرفت انسان نیست، اساس کار علمی آن‌ها بر گسترش سلطه‌گری است و در آن مسیر نمی‌توان به قله‌های کمال رسید. برخلاف تصور برخی که معتقدند ما هم باید مانند آنها کار علمی کنیم، فکر می‌کنم حرکت در مسیری که آن‌ها رفتند ما را به جایی نمی‌رساند، ما باید با روش خود کارهای علمی‌مان را انجام دهیم تا ابن‌سیناها پیدا شوند که نمونه‌هایشان در جهان بی‌نظیر و کم‌نظیر است. ابن‌سینا کسی بود که در زمان خود اصل حرکت وضعی کره‌زمین برایش یک امر بدیهی بود؛ اما راه علمی که در غرب پیش می‌رود، نتایج‌اش در اختیار ناسا و پنتاگون قرار می‌گیرد که نگاه‌شان سلطه‌جویانه است. از راهی که آنها انتخاب کرده‌اند ابوریحان، ذکریا و ابن‌سینا بیرون نمی‌آید. 
  • به نظر من نخبگان و خبرگان جامعه باید ذیل حرکت را درست انتخاب کنند، در جلسه‌ای به من گفتند که برخی از نخبگان در حال رفتن از کشور هستند و ما باید کاری کنیم که نروند، من پرسیدم چکار کنیم که گفتند به آنها امکانات دهیم، که می‌دهیم، اما با امکانات کسی نمی‌ماند. 
  • حرکت در مسیری که غربی‌ها انتخاب کردند، حرکتی است که قاتلان حرفه‌ای فلسطینی‌ها و اشغالگران عراق و افغانستان از آن سود می‌برند و علم بدست آمده از آن برای انسان‌ها در مسیر کمال، تواضع و عشق به دیگران نافع نیست. همه همت ما باید این باشد که حرکت علمی‌مان در مسیر درست قرار گیرد.  
  • در کشورمان آنقدر ظرفیت است که استعدادهای جوانان کشور بالفعل شود، البته موانعی هم هست که باید از مسیر برداشته شود. امروز خودباوری که در میان نخبگان ما و صنعتگران وجود دارد، در طول تاریخ بی‌نظیر است. افق نگاه دانشجویان و نخبگان ما با زمانی که ما خود دانشجو بودیم، قابل مقایسه نیست. 
  • در انرژی هسته‌یی سخت‌ترین فشارها را به ما وارد کردند، روز اولی که من به نطنز رفتم دانشمندان ناراحت بودند، چرا که دست و بال‌شان بسته بود؛ البته چیزی هم آنجا نبود، اما هر چه بود پلمپ شده بود. من همه آنها را در یک اتاق جمع کردم و گفتم که آیا آماده هستید در فناوری هسته‌یی به بالاترین قله‌ها برسیم که آن‌ها اعلام آمادگی کردند. در جلسه‌ای هم که با صنعتگران داشتم از آنها پرسیدم که با وجود تحریم‌ها چه می‌کنید، گفتند که تلاش می‌کنیم هر چه لازم داریم را تهیه کنیم و خودکفا شویم که من شهادت می‌دهم که آن‌ها تلاش‌ها‌یشان موفق بوده است.
  • در جمع برخی از فعالان نفتی به آن‌ها گفتم که می‌خواهیم کاری کنیم که دیگر با این بداخلاق‌ها کار نکنیم، آیا شما حاضرید آنها هم گفتند که حاضرند در این زمینه کشور را خودکفا کنند و من در اینجا اعلام می‌کنم که ما در زمینه صنعت نفت 70 درصد نیازهای خود را در داخل تامین می‌کنیم و تا دو سال آینده نیز صددرصد به خودکفایی خواهیم رسید. 
  • ‌دشمنان ملت ایران می‌دانند که ملت ایران پتانسیلی دارد که اگر فرصت کند اندیشه‌اش جهان‌گیر خواهد شد، به همین دلیل می‌خواهند جلوی پیشرفت‌های علمی کشور را بگیرند و جنگ تحمیلی و تحریم‌های امروز نیز با همین هدف است؛ اما یقین دارم که همین جوانان قله‌های علم را فتح خواهند کرد و آرزوهای دشمنان را به گور می‌برند. 

احمدی‌نژاد در بخش پایانی سخنان خود به برخی از مشکلاتی که توسط نخبگان مطرح شده بود اشاره کرد و وعده داد که این مشکلات را که بیشتر در زمینه دادن امکانات به نخبگان و همین‌طور شرایط ادامه تحصیل آن‌ها بود را حل می‌کند.پیش از سخنان رییس‌جمهور، چند تن از نخبگان با حضور در پشت تریبون به بیان برخی مشکلات خود پرداختند. همین‌طور در ابتدای مراسم نسرین سلطان‌خواه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان پرداخت. 

رییس‌جمهور پیش از سخنان خود سامانه تلفنی ارتباط با بنیاد ملی نخبگان را رونمایی کرد و همین‌طور به برخی از برگزیدگان این همایش لوح یادبود اهدا نمود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 98308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =