بازیگر تقدیر شده در یازدهمین جشنواره فیلم مقاومت گفت: ساخت اخراجی‌ها نمونه بارز نگاه سخیف به دفاع مقدس، بچه‌های جبهه و ارزش‌های والای جنگ تحمیلی است.

رضا ایرانمنش در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» با بیان اینکه رویکرد برخی فیلم‌سازان به دفاع مقدس در مرز افراط و تفریط است، افزود: اخراجی‌ها جزء فیلم‌های ضد جنگ به شمار می‌رود که حتی بچه‌های جبهه را هم زیر سوال می‌برد.

بازیگر فیلم‌های «آخرین شناسایی و سجاده آتش» ادامه داد: برخی افراد به دلیل نداشتن سابقه حضور موثر در جبهه‌ها و نداشتن آگاهی از حال و هوای جنگ تحمیلی، در مسیر احیای ارزش‌ها و زیبایی‌ها و حماسه‌های هشت سال جنگ تحمیلی قدم برنمی‌دارند و من برای مجموعه‌هایی که برای پاسداشت هشت سال دفاع مقدس از افرادی حمایت می‌کند که کارنامه مخدوشی دارند و امروز خود را هنرمند جلوه‌ می‌دهند، متاسفم.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که این افراد برای پیشبرد اهداف خود، از نام مقام معظم رهبری هم سوء استفاده می‌کنند تا آثار خود را بسازند.

این جانباز جنگ تحمیلی، درباره وضعیت و روند فیلم‌سازی در حوزه سینمای دفاع مقدس نیز با اشاره به این نکته که با توجه به سینمای هنری یکنواخت و تکراری قبل از انقلاب، انتظار می‌رفت تا ژانر دفاع مقدس، رشد قابل توجه و چشمگیری داشته باشد و با سرعت زیادی پیشرفت کند، خاطر نشان کرد: در اوایل دهه 60 شاهد ساخت نخستین فیلم در ژانر سینمای دفاع مقدس بودیم و تا نیمه دهه 70 این ژانر با حمایت‌های ارگان‌ها و سازمان‌هایی مثل حوزه هنری و صداوسیما پیشرفت چشمگیری داشت و فیلمهای نسبتا فاخری ساخته شد که جزئی از تاریخ جنگ را به تصویری کشید.

وی اضافه کرد: این ژانر از نیمه دوم دهه 70 سقوط شدید و سکته رو به موتی داشت و از لحاظ کمی و کیفی به پایین‌ترین سطح خود رسید که از مهمترین دلایل آن می توان به گم کردن راه اصلی و در واقع هدف اشاره کرد.

ایرانمنش افزود: متاسفانه تا به امروز نه تنها شرایط بهبود نیافته بلکه بدتر نیز شده تا جایی که سازمان‌های دولتی نیز حمایت های خود را از هنرمندان این ژانر قطع کرده‌اند و هنر و هنرمند آلوده سیاست و احزاب مختلف شده است.

 

ایرانمنش در عین حال گفت: در نتیجه این سوء مدیریت‌ها کسانی که جنگ را به خوبی لمس کرده‌اند و خاطرات بسیار خوبی از آن دارند و می‌توانند به بهترین وجه ممکن آنرا به تصویر بکشند، به دلیل نبود حمایت و البته آلوده نشدن به برخی افراط و تفریط‌ها، خارج از گود هستند.

وی ادامه داد: متاسفانه اکنون فقط فیلم‌هایی با موضوعات طلاق، دزدی، اعتیاد و خیانت اکران می‌شود که برای مردم جامعه عادی و قابل لمس است در صورتی که این موضوعات صرفا نمایش داده می‌شوند ولی آسیب شناسی و راه حلی برای آنها بیان نمی‌شود.

ایرانمنش در ادامه به شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: باید بدانیم که ضرورت ساختن فیلم در چه موضوعی است و جوان امروزی به چه چیزی نیاز دارد تا بداند که جوانان قدیم با چه انگیزه‌ای انقلاب کرده‌اند و به جبهه‌های جنگ رفته‌اند.

وی به صرف هزینه‌های بسیار بالای ساخت فیلم‌های مذهبی مثل «یوسف پیامبر» اشاره کرد و گفت: جامعه اسلامی داستان‌های انبیاء را به خوبی می‌داند و شاید برای همین بهتر باشد که این بودجه ها را صرف ساختن فیلم‌هایی کنیم که نیاز امروز جامعه است و برای گذر از تاریخ پر افتخار کشور و رسیدن به آینده‌ای مطلوب مورد نیاز است؟

وی ابراز تاسف کرد که برخی صرفا با صرف هزینه‌های هنگفت امروز در بورس‌اند و افرادی مثل احمد مرادپور، ابراهیم حاتمی کیا، اردشیر نوروزی، مجتبی راعی، افشین علیزاده و سعید دریا دل که همگی زحمات زیادی برای سینمای دفاع مقدس کشیده‌اند کنار گذاشته شده‌اند.

ایرانمنش با ابراز خرسندی از برگزاری دوباره جشنواره فیلم دفاع مقدس، حضور جوانان در عرصه فیلم سازی این حوزه را بسیار امیدوارکننده دانست و ادامه داد: از تمام هنرمندانی که توانایی دارند و زحمات زیادی را تاکنون برای سینمای دفاع مقدس کشیده‌اند خواهش می‌کنم با وجود برخی ناملایمتی‌های صورت گرفته، بار دیگر با این ژانر آشتی کنند و در صحنه حضور داشته باشند تا دست برخی سودجویان از این عرصه کوتاه شود.

وی در پایان متذکر شد: اگر همکاری‌های موسسه روایت، صدا و سیما و انجمن انقلاب و دفاع مقدس در آینده استمرار داشته باشد و کارها به اهلش سپرده شود، در آینده نزدیک علاوه بر اینکه سینمای دفاع مقدس به شکوفایی سابق خود می‌رسد، فیلم‌هایی در سطح اول جهانی ساخته خواهد شد که عظمت ایرانی و عزت و استقلال ایرانیان را به نمایش بگذارد.  

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 97588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
    2 2
    کاش این آقا رضا اسم فیلم دموکراسی تو روز روشن رو هم کنار اخراجی ها می آورد و صد برابر از اون بدتر هست چون نه فقط حرمت شهدا رو شکست بلکه بعضی از اعتقادها رو هم مسخره کرد باز صد رحمت به اخراجی ها که این کار رو نکرد شایدم من یادم نمی یاد
  • احمد IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۲
    5 0
    دیدگاه تحسین برانگیزی ارائه کرده اند. ای کاش دولت نیز با ایشان هم عقیده بود.
  • هنردوست IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    5 0
    موافقم اخراجیهای دو فاجعه بود توهین به شعور ملت
  • سعيد IR ۰۵:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    4 0
    حرف حق زده دمش گرم
  • بي نام IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    0 3
    اخراجي ها به هيچ وجه نگاه سخيف به دفاع مقدس نداشته و فروش و استقبال مردم از اين فيلم برعكس اين موضوع را ميگويد آقاي ايرانمنش!
  • رضایی IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    3 0
    واقعا متشکریم ...بسیار عالی بود و حرف دل بسیاری از هنرمندان را به زبان آوردید.با خواندن هر سطر از صحبت های شما احساس کردم مدت ها بود کهجالی شیرمردی که این دردو دل ها را بکند خالی بوده است.هنرمند متعهد یعنی همین...
  • فرزند شهيد IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    2 0
    دلم گرفته از اين شهر و آدمهاش دمت گرم آقاي ايرانمنش
  • بدون نام IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    0 2
    مگر رهبري در ديدار با هنرمندان از سه فيلم آزانس شيشه اي و ليلي بامن است و اخراجي ها نام نبردند!!
  • بدون نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    0 2
    تفاوت اخراجي ها با فيلم هائي كه ايرانمنش در آنه بازي كرده در اين است كه موهاي ژل زده ايشان در جبهه هيچوقت به هم نمي ريخت و خوشگل باقي ماند اما دراخراجي ها صحنه ها واقعي تر به نظر مي رسيد
  • محسن IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    0 2
    جالب است آقاي محسن رضائي فرمانده وقت سپاه اخراجي ها را بازگشائي جعبه سياه جنگ مي داند اما بازيگر فيلم هاي جنگ آن را توهين به جنگ !!
  • ام IR ۲۱:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۱
    4 0
    سلام اقا رضا خودت که متخصص در این هنر هستی و سالها در این جنگ شرکت داشتی چرا خودت دست به کار نمی شوی فکر کردی فردا قیامت جواب شهدا به خصوص همرزمانت مثل شهید علی حاجبی را چه می دهی مگر نسل بعد از جنگ نباید از غربت بچه های جنگ و شهدا و جانبازان بدانند.فیلمهای هم که در چند سال هم ساخته شده اند واقعیت را نمی گویند به جز فیلم دوئل ان هم که شما به ان اعتراض داشتی پس چرا خودتان دست به کار نمی شوید فقط نظاره گر شده اید و ایراد می گیرید