۰ نفر
۵ مهر ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۰

احمدرضا پوردستان

هرگونه تهدیدی را جدی می‌گیریم و به همین خاطر تلاش می‌‌‌کنیم که خودمان را برای مقابله با تهدیدها آماده کنیم، چرا که با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری، نیروهای مسلح باید بازوی قدرتمند نظام باشند و به همین جهت ما هرگونه تهدیدی را جدی می‌گیریم و تمامی تحرک‌های منطقه‌را رصد می‌کنیم.

البته من شخصا به عنوان یک کارشناس نظامی که به صورت مداوم تحولات منطقه‌ را رصد می‌کند، باید اعلام کنم که نیروهای فرامنطقه‌ای در شرایطی نیستند که جبهه سومی را در برابر ما باز کنند، چرا که اگر نگاهی آماری به وضعیت خودکشی، خودزنی و فرار نیروهای فرامنطقه‌ای داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این نیروها در یک وضعیت بسیار نابهنجاری قرار دارند.

دکترین عملیاتی این نیروها، عملیات قاطع و سریع است و برای اجرای این نوع عملیات سازماندهی شده‌اند و سلاح‌هایی که در اختیار دارند برای این نوع عملیات‌هاست. اما آفت این دکترین نظامی، عملیات فرسایشی است. در حال حاضر هم مشاهده می‌کنیم که بیش از 10 سال است نیرو های مستقر در افغانستان تلفات مختلفی می‌دهند و از نظر روحی تحلیل رفته‌اند.

این نیروها در افغانستان از پیشرفته‌ترین تجهیزات برخوردار هستند؛ دوربین‌های دید در شب، هواپیماهای نظامی پیشرفته و... در اختیار دارند اما باز هم فرماندهان نظامی آنها درخواست نیروی جدید می‌کنند که این نشان‌دهنده عدم قابلیت نیروهای موجود است و بنده به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش با قاطعیت می‌گویم که امروز آماده‌تر از هر زمانی هستیم و همواره خودمان را در اوج آمادگی نگه می‌داریم.

به هر حال با مطالعات مختلف در جنگ‌های اخیر منطقه، ساختار کنونی نیروی زمینی پاسخگوی ورود به عرصه جنگ‌های آینده نیست و با این لشکرهای سنگین نمی‌توان وارد عرصه نبردها شد و یگان‌هایی می‌توانند در چنین فضایی عملیات داشته باشند که از قابلیت بالا و انعطاف عملیاتی برخوردار باشند، به همین علت این مؤلفه‌ها در ساختار و سازمان جدید نیروی زمینی در نظر گرفته شد.

در ساختار جدید، دیگر لشکرهای سنگین را دیده نمی‌شود، بلکه نیروها، تیپ‌محور هستند و در ساختار جدید طرح تحول نیروی زمینی به بحث خود اتکایی مناطق توجه ویژه‌ای شده است، چرا که در یک جنگ ناهم‌تراز دشمن از یک جبهه به شما حمله نمی‌کند، بلکه از چند محور به صورت همه ‌جانبه هجوم می‌آورد و به همین جهت نیروها باید بتوانند به صورت خوداتکا مقابل دشمن ایستادگی کنند.

با توجه به این طرح در حال حاضر در کل کشور هشت قرارگاه اصلی تعریف شده و هر قرارگاه، لشکرها و تیپ‌های تابعه خود را تحت کنترل دارد. این قرارگاه‌ها همگی دارای یگان هوایی، یگان جنگ الکترونیک، یگان پشتیبانی و یگان‌های ارتباطی هستند که به صورت خوداتکا می‌توانند در برابر هر تهدیدی مقابله کنند.

اما مؤلفه دوم مربوط به تجهیزات نیروی زمینی است، ساختار جدید باید سلاح متناسب با فضای جدید داشته باشد؛ بنابراین در بعد پدافند ارتفاع پایین که وظیفه نیروی زمینی محسوب می‌شود، سلاح‌های مورد نیاز خود را تعریف کرده‌ و بخشی از آنها را ساخته‌ایم. تاکتیک پدافند در سطح و عمق، یکی از تاکتیک‌های اصلی پیش بینی شده در نیروی زمینی است. در تاکتیک های جدید، زمین به نوعی آرایش داده می‌شود که نیازی به نیروی انسانی نباشد و تجهیزات این آرایش به صورت کنترل از راه دور پیش بینی شده است.

طرح تغییر ساختار در ارتش به تصویب رسیده است و در حال حاضر در مراحل تصویب نهایی در ستاد کل نیروهای مسلح قرار دارد و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کار اجرایی این تغییر ساختار از سال جاری در نیروی زمینی آغاز شده است.

* فرمانده نیروی زمینی ارتش

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 95881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =