محمود عزیزی: بر اساس اطلاعاتی که از این دیدار منتشر شده است ظاهر ملاقات حبیب الله عسگراولادی و رئیس جمهور عصر پنجشنبه هفته گذشته در پاستور برگزار شده و در آن در خصوص مسائل مختلف گفت وگو شده است.
هنوز از محتوای مباحث مطرح شده در این دیدار خبری منتشر نشده است اما خبرآنلاین مطاع شد که در این جلسه علاوه بر عسگراولادی، نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه و بادامچیان قائم مقام این حزب نیز حضور داشته اند و یکی از مباحث اصلی مورد بررسی در این نشست موضوع مسائل اصناف و بازاریان و از جمله مالیات اصناف بوده است.
حزب موتلفه از جمله احزابی است که وابستگی بسیاری به بازار داشته و حتی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اقدامات خود را با حمایت بازراریان سامان می داده است.
اعتراض بخشی از بازاریان تهران در دو هفته گذشته به دلیل انچه افزایش مالیات ها می خواندند از جمله وقایعی بود که با توافق دولت و جامعه اصناف و تعدیلی که در میزان مالیات ها انجام شد به پایان رسید. متعاقب این تصمیم بود که 3 روز بعد از پایان این رخداد نبی حبیبی دبیر کل این حزب در اظهار نظری در این زمینه اعلام کرد: حزب در این مورد هیچگونه روشهای نادرستی که برخی برای تحمیل نظرات خود بر دولت اعمال کردند به هیچ وجه تایید نمیکند.
به نظر نمی رسد گفت وگو درباره میزان مالیات تنها مباحث مطرح شده در این دیدار باشد. شرایط کنونی کشور و برخی مجادلات بین دولت و مجلس، اظهارات رئیس جمهور درباره موضوع حجاب و احزاب از جمله مسائلی بوده است که با انتقادات اصولگرایان مواجه شد و احتمال می رود در این نشست درباره آن گفت و گو شده باشد.
عسگر اولادی خاطره خوشی از ملاقات های خصوصی خود با رئیس جمهور ندارد. چه آنکه قبل از انتخابات ریاست جمهوری 88 وقتی او به همراه باهنر با احمدی نژاد ملاقات کردند تا برخی نکات را به او متذکر شوند اظهارات بیان شده از سوی رئیس جمهور چندان همدلانه نبوده است. با این همه او در تمام دوران انتخابات از احمدی نژاد حمایت کرد؛ اما انتخاب رحیم مشایی به عنوان معاون اول رئیس جمهور درنهایت عسگر اولادی را مجبور کرد در نامه ای به احمدی نژاد این انتخاب را «حیرت آور» بخواند و برای او بنویسد: از جنابعالی انتظار داریم که در اعلام مواضع و رفتارهای سیاسی و اجرایی و انجام وظایف خود، خشنودی حضرت بقیه الله و حفظ سکینه در دل مردم دریادل را لحاظ نموده و تلاش نمایید با تدبیر، دقت و حساسیت بیش از پیش عمل نمایید.»
اصولگرایی با طعم نقد
بر خلاف عسگراولادی مواضع محمد نبی حبیبی دبیرکل موتلفه را می توان در قالب نقد و تذکر های بیشتر دید. نامه دبیر کل حزب موتلفه به رئیس جمهور درباره مصوبه دولت درباره عفاف و حجاب یکی از این موارد بود.
او از اولین چهره های اصولگرا بود که اظهارات رئیس جمهور درباره موضوع عفاف و حجاب را نقد کرد و ان را مشابه دیدگاه های کسانی دانست که از تساهل و تسامح دم می زدند. یک ماه بعد از این اظهارات هم در نامه ای به رئیس جمهور خواستار اجری طرح عفاف و حجاب در زیر مجمو عه های دولت شد. حبیبی در نامه خود به احمدی نژاد نوشت: «حدود سه سال پیش طرح عفاف و حجاب تهیه و تصویب و به دولت جنابعالی ابلاغ شد و نامهای هم از طرف آنجناب به وزارت ارشاد نگاشته شد و اجرای طرح مزبور مورد خواست قرار گرفت ولی تا آنجا که اطلاع داریم اقدام قابل توجهی تاکنون از طرف مجموعه دولت تحت مدیریت جنابعالی برای اجرای همین طرح قانونی معمول نگردیده است.»
پس از آن هم زمانی که رئیس جمهور در دیدار با اعضای نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها حزب در نظام اسلامی را حزب ولایت خواند حبیبی به او تاخت و اعلام کرد: حزب ولایت وجود خارجی ندارد.
انتقادهای او این بار تندتر از گذشته بود و حبیبی سخنان رئیس جمهور را خروج از ممشای رهبری دانست و تصریح کرد: حزب ولایت وجود خارجی ندارد و امام (ره) و رهبری معظم انقلاب حتی یک بار هم به آن اشاره نکردهاند. البته اینکه هر حزبی سعی کند خود را به معیارهای حزبالهی نزدیک کند، امری پسندیده است اما هرگز نمیتواند خود را تنها مصداق واقعی حزبالله بداند.
تلاش خبر برای گفت و گو با حبیبی، بادامچیان و ترقی از سران حزب موتلفه تا لحظه تنظیم این گزارش به نتیجه نرسید.
حجت الاسلام شجونی و جواد آرین منش از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه نیز از گفت و گو های رد و بدل شده در این جلسه اظهار بی اطلاعی کردند.
آن گونه که حجت الاسلام شجونی به خبر اعلام کرد امشب اعضای حزب نشست هفتگی دارند و ممکن است درباره این نشست هم صحبت شود.
در دیگر سو حبیبالله عسگراولادی نیز روز گذشته در اجلاس سراسری روسای واحد بانوان استانها و شهرستانهای سراسر کشور حزب موتلفه اسلامی شرکت کرد.
باید منتظر بود و دید این بار دیدار عسگراولادی با رئیس جمهور به گونه ای بوده که این دو با رضایت پاستور را ترک کرده باشند. خبرهای روز های اینده این موضوع را مشخص خواهد کرد.
جدول ذیل نمودار اظهارات عسگر اولادی و حبیبی در یک سال گذشته است که در ان میزان حمایت، نقد، تذکر و پیشنهادات انان به دولت مشخص شده است.
نظر شما