روزنامه نیویورک تایمز نوشت، اقتصاد آمریکا با یک تهدید سخت جدید به نام آنفلوآنزای خوکی به صورت بالقوه مواجه شده است.

این شیوع گسترده می‌تواند، خصوصاً به صنعت توریسم، غذا و حمل و نقل، لطمات جدی وارد آورد و بحران اقتصادی را به طور عمیقی در آمریکا و احتمالاً کل دنیا، شدت بخشد.

به خاطر شکنندگی اقتصاد جهانی و همچنین اقتصاد آمریکا در حال حاضر، هرگونه باد شدید دیگری می‌تواند پیشرفتهای انجام شده در جهت تسکین بحران اقتصادی را واژگون سازد.

اتحادیه اروپا، توصیه کرده است که از سفرهای غیرضروری به آمریکا و مکزیک خودداری شود و سرمایه‌گذاران نگران وال استریت، نیز سهام شرکتهای هواپیمایی، هتل‌ها، متصدیان سفرهای دریایی و برخی مؤسسات غذایی را با ترس از اینکه این آنفلوآنزا، مانعی در جهت تقاضای مصرف کننده در این بخشها شود، فروختند.

اقتصاد آمریکا پس از این فاجعه کمی بیشتر از آنچه که انتظار می‌رفت، افت اقتصادی خواهد داشت. اما اکثر کارشناسان معتقد نیستند که شیوع آنفلوآنزای خوکی به تنهایی باعث بیکاری یا بدتر شدن اوضاع اقتصادی شود.

سیمون جانسون، اقتصاددان ارشد که سابقاً در صندوق بین‌المللی پول فعالیت می‌کرد و اکنون پروفسور مؤسسه ماساچوست در مدرسه تکنولوژی و مدیریت اسلون می‌باشد، فقط این فاجعه را "یک ضربه کوچک " به فعالیت اقتصادی در آمریکا - تنها 1/0 درصد - را در ذهن خود به تصویر می‌کشد.

مارک زندی، اقتصاد دان ارشد در سایت مودی اکونومی می‌گوید: اما اگر این مشکل برای ماهها، باقی بماند، به طور گسترده پخش می‌شود و منجر به موارد آنفلوآنزای وسیع و یا حتی مرگ در آمریکا می‌شود و اوضاع بسیار وخیم خواهد شد. این فاجعه می‌تواند بازپروری اقتصادی را تا سال 2010، به تعویق بیندازد.

زندی ادامه می‌دهد که: اعتماد مصرف کننده، در حال حاضر از بین رفته است و چیزی شبیه به این فاجعه می‌توانست این اعتماد را به لبه پرتگاه برساند.

در بدترین حالت، به گفته بتون، اقتصاد آمریکا، با 3 دهم درصد افت اضافی بالاتر از پیش‌بینی 3/5 درصد کاهش، برخورد می‌کند. وی گفت: این افت بالغ بر 50 میلیارد دلار خسارت در فعالیتهای اقتصادی می‌شود.

صندوق بین‌المللی پول در حال حاضر، پیش‌بینی کرده است که اقتصاد آمریکا، 8/2 درصد در سال جاری افت داشته باشد. حتی اگر این قضیه درست باشد، تأثیر آن بر نرخ بیکاری در آمریکا احتمالاً ناچیز خواهد بود، از قبل پیش‌بینی می‌شد که این نرخ با 10 درصد در پایان این سال به هدف برسد.

بتون گفت: شیوع جدی آنفلوآنزای خوکی ممکن است نرخ بیکاری را در حدود 0. 1 درصد افزایش دهد.

نرخ بیکاری در ربع قرن، اکنون با مقدار 8/ 5 درصد در اوج مانده است. شرکتها، بسیاری از کارکنان خود را در بحران اقتصادی از کار برکنار کرده‌اند و به گفته تحلیلگران، اکنون آنها در وضعیت ضعیفی به سر می‌برند.

جانسون و سایر اقتصاددانان بر این عقیده‌اند که: دنیا اکنون برای مقابله با بحرانهای سلامتی، بهتر از قبل آماده است زیرا تجربه سارس در سال 2003 و سپس آنفلوآنزای مرغی را پشت سر گذاشته است.

سخنگوی کاخ سفید رابرت گیتس، گفت: هنوز زود است که تأثیر اقتصادی این مسئله را تعیین نماییم. اما بخش خزانه‌داری و آژانسها در حال بررسی شرایط جاری می‌باشند.

شیوع آنفلوآنزای خوکی در مکزیک آغاز شد و در آمریکا و جاهای دیگر نیز گسترش یافت. اتحادیه اروپا، توصیه کرده است که از سفرهای غیر ضروری به آمریکا و مکزیک، اجتناب شود. اما دکتر ریچارد بسر، متصدی ارشد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آتلانتا، این امر را غیر قابل ضمانت خواند. وی گفت: در این زمان، من نمی‌توانم محدودیت سفر و یا توصیه‌ای مبنی بر عدم سفر به آمریکا، قرار دهم.

در این بین، چین، تایوان و روسیه، قرنطینه‌هایی در نظر گرفته‌اند و کشورهای مختلف آسیایی، مهمانان وارد شونده را در فرودگاهها، مورد بررسی دقیق قرار می‌دهند.

رئیس‌جمهور باراک اوباما گفت: شیوع ویروس آنفلوآنزای خوکی دلیلی برای نگرانی می‌باشد اما دلیلی برای هراس نمی‌باشد.

با این وجود، سرمایه‌گذاران، سهام شرکتهای درگیر در امر سفر و صنعت غذایی را از ترس کاهش تقاضا به دلیل این آنفلوآنزا فروختند.

هتل استار وود و شرکتهای جهانی ریزورتز، 11 درصد افت داشتند، کمپانی کارنیوال، متصدی امور دریایی، با 5/13 درصد افت و شرکت خطوط هوایی دلتا با 3/14 درصد افت مواجه شدند.

برخی از مسافران هوایی، پروازشان را به مکزیک تغییر داده‌اند یا کنسل نموده‌اند.

میشل مور، سخنگوی خطوط هوایی آمریکا گفت: حجم تقاضا برای این ساعت از روز، کمی کمتر از حد نرمال است، اما ما شاهد رزرو بلیت‌‌ها به صورت گسترده‌ای نیستیم.

یکی از سخنگویان خطوط هوایی آمریکا، تیم اسمیت، گفت: تا به حال چنین حجم تقاضایی مبنی بر تغییر پروازها را در حرفه خود ندیده است.

این آنفلوآنزا، بازار صادرات 5 میلیارد دلاری گوشت خوک آمریکا را به شدت لطمه زده است.

چین روسیه و اوکراین واردات گوشت خوک و فرآورده‌های آن را از مکزیک و 3 ایالت آمریکا که در آنها مواردی از آنفلوآنزا گزارش شده است، ممنوع اعلام کرده‌اند و سایر دولتها نیز، بررسیها بر روی واردات گوشت خوک را افزایش داده‌اند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 7469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =