محمد ابراهیم نکونام تنها نامزد ریاست کمیسیون اصل 90 است که قرار است جایگزین مرحوم آیت الله فاکر شود.

فراکسیون جدیدی برای مطهری
علی مطهری که در آستانه انتخابات مجلس هشتم به پیشنهاد ائتلاف رایحه خوش خدمت در لیست نامزدهای منتخب جبهه متحد اصولگرایان گنجانده شد، پس از ورود به خانه ملت، در صف منتقدان اصولگرای دولت قرار گرفت. او به دلیل همین رویکرد انتقادیش حاضر نشد با دیگر اعضای منتسب به رایحه خوش، به جمع اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی که فراکسیون حامیان دولت در مجلس است، بپیوندد و انتقاداتش به دولت تا انجا پیش رفت که برخی حتی حضورش در فراکسیون اصولگرایان را نیز تاب نیاوردند.
نخستین بار زمانی که او به خاطر نوشتن یک یادداشت و مقایسه شرایط کنونی کشور با صدر اسلام مورد عتاب برخی نمایندگان اصولگرای تندرو مجلس قرار گرفته و کارش به هیات داوری فراکسیون کشیده و شایعه اخراجش از این فراکسیون مطرح شد؛ انگیزه تاسیس یک فراکسیون جدید در ذهن وی جرقه زد. او با همین اندیشه از احتمال اخراجش از فراکسیون اصولگرایان نیز استقبال کرد اما هیات داوری رای به ابقای او داد و مطهری ماندگار شد. با این حال او همچنان در پی ایجاد انشعابی دیگر از فراکسیون اصولگرایان و تشکیل فراکسیونی متشکل از اصولگرایان و اصلاح طلبان است که احتمال می‎رود طی هفته‎های آینده اعلام موجودیت کند.
البته مطهری اصرار دارد که تاسیس این فراکسیون جدید انشعاب از فراکسیون اصولگرایان نیست. به این ترتیب می‏توان آن را شبیه فراکسیون پیشرفت و عدالت به ریاست محمدرضا باهنر دانست.

نامزد ریاست کمیسیون اصل نود
اگرچه تا پیش از این از محمد ابراهیم نکونام و حسین اسلامی به عنوان نامزدهای ریاست کمیسیون اصل نود مطرح بودند اما با نزدیک شدن به زمان انتخاب رسمی ریاست این کمیسیون، نکونام شانس بیشتری برای جانشینی آیت‎الله فاکر دارد. تا آنجا که نماینده‎ای از هیات رئیسه وارد مذاکره با اسلامی شده است تا او را از کاندیداتوری برای این پست منصرف کند. در این صورت بر اساس آیین‏نامه جدید مجلس، نکونام 52 ساله با سابقه سالها قضاوت، به عنوان منتخب هیات رئیسه در جلسه علنی مجلس معرفی می‎شود تا درمعرض آرای نمایندگان قرار بگیرد. او که زمانی رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان، معاون دادستان کل و مشاور رئیس سابق قوه قضاییه بوده است، در سال 86 به عنوان نماینده گلپایگان و خوانسار به مجلس هشتم راه یافت تا عضویت در قوه مقننه را نیز در پرونده کاری خود بگنجاند. اگرچه شایعه انتصاب وی به عنوان معاون رئیس جددی قوه قضاییه و یا وزیر دادگستری نیز مطرح بود اما او نمایندگی مجلس را ترک نکرد.
نکونام که در طول دو سال گذشته کمتر به اظهارنظرهای جنجالی پرداخته بود، پس از افشای سخنان رئیس‎جمهور در جمع اعضای کمیسیون اصل نود و تکذیب ان از سوی دفتر احمدی‎نژاد بیانیه‎ای منتشر کرد که گویای اصرار رئیس دولت به عدم اجرای برخی مصوبات مجلس بود. او از جمله حامیان رئیس مجلس در هتاکی‏های اخیر علیه لاریجانی نیز هست.

 

کد خبر 73298

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =