تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد تعداد قابل‌توجهی از نوجوانان معتاد به حشیش، از آن به عنوان یک دارو استفاده می‌‌کنند

فرنوش صفوی‌فر: بعضی از نوجوانان به خاطر ارضای حس کنجکاوی‌شان سراغ مواد مخدر می‌روند، اما تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد تعداد قابل‌توجهی از نوجوانان معتاد به حشیش، از آن به عنوان یک دارو استفاده می‌‌کنند. به گزارش خبرگزاری HealthDay News، این تحقیقات نشان داده‌اند ناراحتی‌های روانی، مشکلات خواب و احساس درد، شایع‌ترین مسائلی بوده‌اند که نوجوانان به خاطرشان سراغ ماری‌جوانا رفته‌اند.

این مطالعه در دانشگاه کلمبیا انجام شده و نتایج آن در شماره 22 آوریل نشریه پیشگیری، سیاست‌گذاری و درمان سوءمصرف مواد چاپ شده است. در این مطالعه، با 63 نوجوان معتاد، مصاحبه «عمیق» یا in-depth interviews انجام شد تا علت اصلی روی آوردن آنها به مواد مخدر مشخص شود. بررسی‌های دقیق نشان داد که یک‌سوم آنها، به دلیل مشکلات گوناگون قابل‌درمان، به ماری‌جوانا روی آورده‌اند و آن را به عنوان نوعی دارو، خودسرانه انتخاب کرده‌اند. در این مطالعه، شایع‌ترین مشکلات نوجوانان، که آنها را به سراغ حشیش فرستاده، افسردگی، اضطراب، استرس، بدخوابی، تمرکز ناکافی و احساس درد بوده است.

برخی از این نوجوانان به خدمات درمانی دسترسی نداشته‌اند و به همین علت اقدام به خوددرمانی کرده‌اند؛ در حالی که عده‌ای دیگر، از درمان طولانی‌مدت روان‌پزشکی یا عوارض جانبی منفی آن، خسته و سرخورده شده و به همین جهت دست از آن کشیده و به سمت حشیش روی آورده‌اند تا بتوانند خلاصی فوری و بی‌دردسر از مشکلاتشان را تجربه کنند. برای این نوجوانان پیش از آن، داروهایی شامل ریتالین، پروزاک و قرص‌های خواب‌آور تجویز شده بود.

البته این نتایج، توجیهی برای معتبر دانستن اعتیاد این نوجوانان نیست؛ اما جنبه دیگری از این تحلیل «اعتیاد بیماری است» را نشان می‌دهد. شاید اگراین نوجوانان شناخت کافی از بیماری‌شان داشتند و از درمان استاندارد و اصولی مشکلاتشان مطمئن می‌شدند، دیگر سراغ مواد نمی‌رفتند.

پیش از این، نتایج تقریبا مشابهی نیز در مورد سیگار به دست آمده بود و محققان دریافته بودند که سیگاری‌ها،‌ احتمالا همان کسانی هستند که زمینه بیشتری از استرس و عصبانیت را دارند و در واقع برای آرام کردن خود، سراغ سیگار می‌روند. به همین جهت محققان توصیه کرده بودند که افراد مشتاق ترک سیگار، مهارت‌های کنترل خشم و عصبانیت را نیز بیاموزند.

در مجموع می‌توان از این دو مطالعه چنین نتیجه گرفت که برای پیشگیری از اعتیاد به سیگار یا مواد مخدر، و نیز کمک به درمان معتادان به آنها،‌ علاوه بر سمی‌زدایی شیمیایی و رفتاردرمانی، باید به زمینه‌های روان‌شناختی مبتلایان نیز اندیشید و در جهت رفع مشکلات آنها کوشید.

این در حالی است که تازه‌ترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد حشیش، علاوه بر اعتیاد و مشکلات رفتاری شناخته‌شده، خطرهای جسمی را نیز به بار می‌آورد. به عنوان مثال، چند ماه پیش، بررسی‌های محققان در مرکز تحقیقات پزشکی فردهاچینسون در سیاتل آمریکا، خبر از احتمال وجود رابطه بین مصرف ماری‌جوانا و سرطان بیضه داده بود.

این مطالعه، بر روی 369 مرد جوان، بین 18 تا 44 ساله، نشان داد که مصرف سیگارهای حاوی حشیش، ماری‌جوانا، باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان بیضه، تا 70 درصد می‌شود که رقم بسیار بالایی محسوب می‌شود. نتیجه این مطالعه در آخرین شماره نشریه علمی سرطان، وابسته به انجمن بین‌‌المللی سرطان چاپ شده است.

حشیش، یکی از پرمصرف‌ترین مواد مخدر در سراسر جهان است. ماده فعال موجود در مواد مصرفی، ، دلتا، 9، تتراهیدروکانابینول نام دارد که اصلی‌ترین محل اثر آن در خود مغز است. برخی از قسمت‌های مغز، گیرنده‌های بیشتری برای این ماده دارند و بنابراین بعد از مصرف حشیش، بیشتر تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند؛ از جمله مناطقی که مسئول حافظه، احساس رضایت، تفکر، تمرکز، و ادراک هستند و هماهنگی حرکات بدن را کنترل می‌کنند.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 7115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =