۰ نفر
۲۵ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۶

"بچه های جنوب "اصطلاحی است که در نفت به کارکنان و مدیران مناطق نفت خیز جنوب نسبت داده می شود . افرادی که در نگاه اول یک عضو خانواده نفت محسوب می شوند که وظیفه دارند بیش از 70 درصد نفت کشور را در هر روز تولید کنند اما در اصل این افراد کدخدای نفت محسوب می شوند.

 آذرجزایری: به قولی دیگر ، این افراد تاثیرگذارترین افراد در تعیین مدیران ارشد وزارت نفت هستند. براین اساس هر کس که بخواهد حکم مدیریتی درسطح کلان نفت را بر عهده بگیرد باید نظر مساعد آنان را جلب کند .برخی معتقدند تاثیرگذاری بچه های جنوب ریشه در حضور تخصصی ترین نیروهای نفت در این منطقه دارد که به دلیل همین تخصص نظرات کارشناسی آنها برشی بیش از دیگران دارد.

برهمین اساس است که تاثیرگذاری این مدیران جنوبی برروی تصمیم گیری های بهارستانی ها بر هیچکس پوشیده نیست .

همین تاثیرگذاری ها بود که سه وزیر پیشنهادی احمدی نژاد در ابتدای دولت نهم برای کسب لقب وزیری نفت به بن بست رسید و در نهایت نیز تلاش بچه های جنوب به حضور یک نفتی برمسند صندلی وزارت نفت ختم شد .

اگرچه وزارت وزیری هامانه زمان زیادی به طول نینجامید اما نفتی ها همچنان معتقدند وزیری هامانه اگر از صندلی وزارت به پایین کشیده شد فقط یک دلیل داشته و آنهم خیانت نکردن وی به نفت بوده است .مساله ای که بارها شخص وزیری هامانه در گفت وگوهای رسانه ای خود به آن اشاره کرده و دلیل به حاشیه رفتنش را همین امر دانسته است.

حضور نوذری در جایگاه وزارت نفت پس از وزیری هامانه را شاید بتوان تنها دلیل سکوت بچه های جنوب دانست چرا که نوذری از جنس همان افرادی بود که در این منطقه مدیریت کرده بود ضمن آنکه وی نیز به گفته نفتی ها از جنس نفت بوده است .

افراد تاثیرگذار در مناطق نفت خیز جنوب کم نیستند و در این میان می توان به انجمن اسلامی این منطقه به عنوان یکی از تاثیرگذارترین بخش های این منطقه در تصمیم گیری های مدیریتی اشاره کرد.

با نگاهی گذرا به شکست سه وزیر پیشنهادی رئیس جمهور در ابتدای دولت نهم نیز حضور و نقش اساسی این افراد به طور کامل محسوس است .در زمان مطرح شدن وزارت سعیدلو به عنوان اولین وزیر پیشنهادی احمدی نزاد به مجلس، جمع آوری امضای مدیران و کارکنان مناطق نفت خیز جنوب تیر خلاصی بود به تمام  رایزنی های دولت برای به کرسی نشاندن سعیدلو بر مسند این وزارتخانه که البته برخی از کارشناسان علت اصلی جمع آوری این امضا و تلاش بیرون از پرده این افراد را نشان دادن قدرت در مقابل رئیس جدید دولت می دانند .

در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران انجمن اسلامی پالایشگاه تهران نقش بچه های جنوب در این روزها را بازی می کردند که به مرور زمان با توجه به افزایش قدرت مناطق نفت خیز جنوب و تولید بیش از 70 درصد نفت در این منطقه قدرت به دست کارکنان و مدیران این منطقه افتاد به طوریکه این روزها اگر مدیری بخواهد در نفت دوام بیاورد باید نظر مساعد بچه های جنوب را به خود جلب کند در غیراینصورت مدیریت وی دوام نخواهد آورد.

در حال حاضر وزارت نفت 140 هزار نیروی رسمی در شرکت های زیر مجموعه خود دارد که تنها 25 هزار نفر از انی افراد در شرکت مناطق نفت خیز جنوب مشغول به فعالیتند و به اذعان گفته بسیاری از کارشناسان متخصص ترین افراد نفتی را می توان درا ین منطقه یافت .

بچه های جنوب لابی های تاثیرگذاری در مجلس دارند که البته گفته می شود این لابی ها تنها در مجلس نیستند بلکه لابی های غیر رسمی هم وجود دارد که اگرچه حضور روشنی در نفت ندارند اما در پشت پرده نفت از قدرت کلانی برخوردارند.

قدرت غیررسمی بچه های جنوب این روزها نقش اساسی را در تصمیم گیری ها ایفا می کند تا جاییکه که نفتی ها از آنان به عنوان یک سازمان غیررسمی در نفت یاد می کنند.

غلامحسین نوذری وزیر نفت نیز نقش تاثیرگذار این افراد را با این گفته تایید می کند : به دلیل اهمیت کاری در جنوب و تولید 3 میلیون و 200 هزار بشکه نفت در این منطقه، حجم کار، گستردگی و وجود نیروهای حزب‌اللهی که البته فقط به این دوره هم بازنمی‌گردد در همه دولت‌ها به نحوی در انتخاب وزیر یا در ترکیب نیروهای حلقه اول وزارتخانه نقش داشتند و بعضی وقت‌ها موفق بودند و بعضی‌ اوقات هم با مشکلاتی مواجه شدند.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 55035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۷
    0 0
    اگر خیلی ادعا دارید نظر مخالفین رو درج کنید