ایسنا نوشت:
دانشمندان معتقدند؛ مواد شیمیایی موجود در قوطیهای کنسرو خوراکی، لاک ناخن و شامپوها میتوانند سبب بلوغ زودرس در دختران شود و خطر ابتلا به سرطان و دیابت را در آنها افزایش دهند.
محققان در این پژوهش روی مواد شیمیایی موسوم به فنولها، پتالیتها و فیتواستروژنها تحقیق و آزمایش انجام دادند. این مواد در بسته بندیها و همچنین عطرها، لوسیونها و شامپوها مورد استفاده قرار میگیرند. محققان پس از این بررسیها به شواهدی دست یافتند که نشان میدهد این مواد با تداخل با هورمونهای بدن میتوانند اثرات مضری داشته باشند. این پژوهش که روی اثرات 3 ماده فوق بر هزار و 151 دختر در آستانه بلوغ در آمریکا انجام شد، حاکیست؛ این مواد باعث بروز انواعی از مشکلات در بلوغ میشوند.
دکتر ماری ولف متخصص دانشکده پزشکی مونت سینای در نیویورک در این باره خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده است که بلوغ زودرس در دختران میتواند سبب عوارض نامطلوب و شدید اجتماعی و پزشکی شود که از جمله آنها افزایش خطر ابتلا به سرطان و دیابت در آینده است.
وی تصریح کرد: تحقیقات ما وجود رابطهای بین این مواد شیمیایی با رشد سریعتر یا دیرتر از حد طبیعی در دختران را تایید میکند. بنابراین اگرچه تحقیقات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است اما اطلاعات جدید نخستین مرحله مهم در جهت ارزیابی اثرات این مواد معمول در محیط زیست بر سلامت دختران محسوب میشود.
نظر شما