رییس مجلس خبرگان درآغاز اجلاس خبرگان با اشاره به عدم حضور آیت الله یزدی،خاطر نشان کرد: حتما باید این ابراز تاسف را بکنیم که آیت‌الله یزدی نمی‌تواند در این جلسه شرکت کند و البته فرزندشان در این‌جا حضور دارند.

 به گزارش ایسنا، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی صبح روز سه‌شنبه در افتتاحیه اولین روز از هفتمین اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان پیرامون حوادث پس از انتخابات، راهپیمایی 22 بهمن، گزارش آژانس و ... سخنرانی کرد.

مهم ترین بخش سخنان وی را در ادامه بخوانید.

  •   در فاصله‌ دو اجلاس ما، حوادث ناگواری در کشور اتفاق افتاد که بی‌سابقه بود و بعضا موجب کینه‌توزی و مسائلی شد که دل هیچ مسلمانی نمی‌تواند از آن‌ها راضی باشد.
  •  در این میان آسیب‌هایی به خانواده‌هایی ـ هم از ماموران دولت و هم از مردمی که برای اعتراض آمده بودند ـ وارد شد که باید نسبت به این موضوع ابراز تاسف و تلاش کرد که جرحه‌ها ترمیم شود و جامعه ـ این‌طور که علائمی هم به چشم می‌خورد ـ به طرف وفاق و همدلی ـ که اصل سرمایه انقلاب، پیش و پس از آن بوده است ـ حرکت کند و این دور از دسترس هم نیست.
  • آن‌چه دلیل بهتر شدن وضع همدلی در کشور بوده است، روح هوشیاری مردم است و 22 بهمن نمایش خوبی از وفاداری و هوشیاری مردم بود. نقش مردم در انقلاب از همه بیشتر است. البته امام(ره)، شاگردان و یاران ایشان و عوامل الهی همه موثر بودند ولی آن‌چه انقلاب را به پیروزی رساند حضور گسترده‌ مردم بود و آن‌چه انقلاب را هم نگه داشته همین حضور مردم است.
  • با حضور مردم در 22 بهمن خوب می‌توانیم بفهمیم که هم‌چنان مردم انقلاب خود را می‌خواهند و نمی‌خواهند خدشه‌ای به آن وارد شود و ما هم باید کمک کنیم که این‌چنین شود. نقش اساسی در انقلاب را مردم دارند و تا مردم از انقلاب راضی و به آینده‌ آن امیدوار باشند، خودشان حتی بدون خواسته‌ دیگران هم حضور خود را حفظ خواهند کرد.

22 بهمن امسال متفاوت بود

  • نکته‌ مهم دیگر این است که 22 بهمن امسال با سال‌های گذشته تفاوت داشت؛ چراکه در شرایطی مردم حضور خود را ابراز کردند که جامعه و کشور به حضور آن‌ها نیاز داشتند. در روزهایی ـ که خاطرمان هست و دور نیست ـ موج سنگین تهاجم علیه جمهوری اسلامی، ایران، انقلاب، اسلام و اصل ولایت خیلی بالا بود و آمریکایی‌ها حضور کم‌سابقه‌ای در منطقه پیدا کرده بودند که بر ما فشار بیاورند. آن روزها حرف‌هایی زده شد که سابقه نداشت و نشنیده بودیم که تا آن روز بگویند ایران به سمت دیکتاتوری نظامی می‌رود و این حرف مهمی بود که آن‌ها زدند. اگر حضور مردم به آن شکلی که دیدید در همه‌ کشور نبود ممکن بود کسانی باور کنند که این حضور گسترده نبوده است ولی مردم نشان دادند که این تبلیغات، تبلیغات نادرستی است.

تحلیل گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

  • درست در همین زمان‌ها که بر اساس تبلیغات دشمنان ایجاد شده بود، گزارش بسیار تلخ و منفی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارایه شد. ما سابقا از آقای البرادعی گله‌مند بودیم که چرا آن‌طور گزارش‌های خود را ارایه می‌کردند، ولی این آقا همه‌ آن‌چه که ادعای غرب درباره‌ برنامه هسته‌یی ایران بود به صورت کاملا رسمی در گزارش خود آورد و صریحا اظهار کرد که ما نمی‌توانیم به صلح‌آمیز بودن برنامه‌ هسته‌یی ایران مطمئن باشیم.
  • نکته جالب این است که بلافاصله پس از رسیدن این گزارش به شورای حکام، دولت‌های غربی که انگار خود را آماده کرده بودند، از این گزارش استقبال کردند و نشان دادند چه چیزی پشت این قضیه است. بر همین اساس تعبیرهایی مانند اجرای تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران را به کار بردند و سیاسیون می‌دانند که تعبیر تحریم فلج‌کننده به چه معنی است. این فضاحت تبلیغاتی که در این چند روز دیدیم هیچ وقت به این شکل ندیده بودیم که رفتار کنند. البته با دیدن موج حضور مردم در ایران به ظاهر فروکش کرده ولی نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این آرامش قبل از توفان نباشد.
  • روزهای اخیر 30 نفر از اعضای کنگره‌ آمریکا به صورت جدی مطالبه‌هایی را از وزارت خارجه مطرح کردند که همان حرف‌های اتحادیه اروپا بود و مسائلی از این دست را مطرح کردند که ایران اکثریت یعنی حدود دو سوم موجودی اورانیوم خود را به آ‌ن‌ها تحویل دهد تا شاید آن‌ها بعدا اورانیوم 20 درصد به ما تحویل دهند. این شرارت‌ها را می کنند و الان هم بر روی همین شرارت‌ها حرف می‌زنند و ما هستیم که باید ببینیم در مقابل چه‌کار باید کنیم.

حمایت هاشمی از هدفمند کردن یارانه ها

  • طبیعی است که این یک جراحی بزرگ است و عوارضی هم دارد اما عوارض آن کوتاه‌مدت است و اگر مردم عوارض آن را تحمل کنند خواهند فهمید که این تصمیم درستی بوده است

خاورمیانه و شرایط کنونی

  • آمریکا در اطراف ما در عراق و افغانستان، یمن، ‌غزه و لبنان به همراه اسراییل کارهایی را می‌خواست انجام دهد اما ناکام بوده است. در عراق تلاش کردند که تعدادی از بعثی‌ها را وارد مجلس کنند تا در این زمینه پول‌های زیادی را هم از برخی از کشورهای منطقه و هم از طرف خود خرج کردند که بتوانند به این هدف برسند. اما با پایمردی مردم عراق و اکثریت شیعه که همواره مظلوم بوده است، نتوانستند این کار را بکنند. آمریکایی‌ها فشارهای زیادی در این زمینه آورده‌ بودند البته ما در عراق گاهی حرف‌های تندی هم می‌شنویم که ان‌شاءالله خیال‌پردازی باشد. باید در عراق با هوشیاری عمل کرد تا آن‌چه که مردم به دست آورده‌اند مانند داشتن قانون اساسی خوب ، انتخابات خوب و پارلمان خوب از دست نرود.
  • در غزه و لبنان نیز آمریکای‌ها و اسراییلی‌ها سرشان به سنگ خورده و تلاش می‌کنند که شر رسوایی‌های جنایات اسراییل در غزه و لبنان را از سر این کشور باز کنند. گزارش گلدستون خیلی برای اسراییل گران تمام شده است. از لبنان نیز سر و صدای جنگ بلند می‌شود، در داخل لبنان آن حزب جنجالی مسیحی علیه اظهارات به جای سیدحسن نصرالله ـ که حرف دل مسلمانان و لبنانی‌ها را زده بود ـ گفته نصرالله چه حقی دارد از طرف لبنان سخن بگوید، در حالی که نصرالله فقط اعلام کرده بود اگر اسراییل حمله کند، پاسخ محکمی دریافت خواهد کرد.
  • در افغانستان نیز آمریکایی‌ها و ناتو شمشیر را از رو بسته‌اند و مناطق مسکونی را بمباران می‌کنند، به خیال خودشان توانسته‌اند بخش‌هایی از استان هلمند را تصفیه کنند اما در درون حکومت افغانستان صدای اعتراض بلند شده و رییس مجلس افغانستان نیز استعفا کرده است. در یمن سال‌هاست که بخش‌هایی از این کشور از طرف حکومت یمن و برخی از کشورهای اطراف بمباران می‌شود، اما می‌بینیم که مجبور شده‌اند و از جبهه مقاومت خواهش کرده‌اند که آتش‌بس برقرار شود. در آن‌جا نیز دست آمریکایی‌ها دیده می‌شود.
  • لشکرکشی‌هایی که آمریکایی‌ها به منطقه داشتند و حرف‌هایی که زدند نشان می‌دهد که آن‌ها به دنبال این هستند که ناکامی‌های خود در منطقه را به پای ایران بنویسند و این طور وانمود کنند که تمام هزینه‌های جانی و مالی که به ملت آمریکا و کشورهای اروپایی وارد شده توسط ایران به آن‌ها تحمیل شده و ایران به دنبال تقویت تروریسم است. آن‌ها این اتهام را به کشوری می‌زنند که خود اولین قربانی تروریسم بوده است و مظلوم‌ترین کشور در مبارزه با تروریسم می‌باشد. آن‌ها حمایت ما از ملت مظلوم فلسطین و لبنان را حمایت از تروریسم می‌خوانند در حالی که خودشان از اسراییل حمایت می‌کنند. البته گاهی هم از طرف ما حرف‌های نسنجیده‌ای زده می‌شود که از آن استفاده می‌کنند.

آنهایی که انقلاب را قبول ندارند زاد و ولد کرده اند

  • آن‌ها همه چیز را آماده کرده‌اند اما مردم ما در زمان مناسبی نشان دادند که چقدر مقاوم هستند. ممکن است گاهی رهبری و یا برخی مقامات از مردم بخواهند که در صحنه حاضر شوند و مردم بیایند اما در 22 بهمن امسال مردم خودشان مایل بودند و به صحنه آمدند. ما باید هوشیار باشیم و نگذاریم توطئه‌های آن‌ها علیه کشورمان به نتیجه برسد. مردم ما نشان دادند که هوشیارند و آمادگی دارند و ما هستیم که باید جلوی تبلیغات منفی آن‌ها را بگیریم و بهانه دست آن‌ها ندهیم. مهم‌ترین کاری که ما می‌توانیم بکنیم همدلی و وحدت و تقویت آن در کشور است. من نمی‌گویم همدلی نیست، اما عده‌ای هستند که از ابتدا انقلاب و اصل نظام را قبول نداشتند که این‌ها زاد و ولد کرده‌اند و بیشتر هم شده‌اند. خارجی‌ها هم هیچ‌وقت با ما نبودند. عده‌ای هم فریب خوردند. اما وفاداران به انقلاب و آن‌ها که به انقلاب و اسلام و مکتب ولایی وفادار هستند باید بدانند که بزرگترین دستاورد ما حاکم کردن مکتب اهل بیت(ع) بعد از 1400 سال و رسمی کردن آن است.

قانون اساسی سند محکمی برای نیروهای داخلی و وفاداران است

  • قانون اساسی ما که یادگار علمای صدر انقلاب است؛ سند محکمی برای نیروهای داخلی و وفاداران است. در این قانون اساسی اسلام ، ولایت فقیه و رهبری محور است و ممکن است کسانی باشند که این را قبول نداشته باشند، اما اکثریت جامعه این را قبول دارند و ما باید سعی کنیم این محورها را حفظ کنیم و با مسائل خرد و خاص ـ که مربوط به مباحث دیگری است ـ کاری نکنیم که تیرهایی که نباید به سمت رهبری هدف گرفته شود، به این سمت سوق پیدا کند.
  • رهبری در تمام این مدت تلاش داشتند که نگذارند این صحنه داغ شود و روی کسی فشار بیاید. مسائلی که در کهریزک پیش آمد و دلجویی‌های ایشان از کسانی که در این قضایا آسیب دیدند و یا آزادی بسیاری از افرادی که دستگیر شده‌ بودند در این راستا بوده است. البته من نمی‌خواهم بیشتر، این مسائل را باز کنم ولی الان هم ایشان مواظب است که طغیان نشود، ما باید روی این اصول بایستیم. مرز، بین وفاداران به انقلاب و نظام و ساختارشکنان ـ که با اصل ولایت فقیه و رهبری مخالف هستند ـ وجود دارد و غیرواقعی نیست. نباید حرف‌هایی بزنیم که این مرزها مخدوش شود. مسوولیت اصلی اعضای مجلس خبرگان حراست از این اصل و سلامت در مرکزیت انقلاب است و باید بیشتر در این زمینه حساس باشیم .
  • برای وحدت و متفرق نکردن این مردم وفادار، و جلوگیری از افراط و تفریط باید تلاش و فعالیت کنیم. من کسی غیر از رهبری را نمی‌شناسم که بتواند محور همراهی و همدلی باشد. البته دیگران هم موثر هستند اما با اراده و راهنمایی‌های ایشان ان‌شاءالله خبرگان که میان مردم موثر هستند، فعالیت می‌کنند.
  • حتما باید این ابراز تاسف را بکنیم که آیت‌الله یزدی نمی‌تواند در این جلسه شرکت کند و البته فرزندشان در این‌جا حضور دارند اما خودشان کسالت جدی برای‌شان پیش آمده و نتوانست در این جلسه شرکت کند، باید برای ایشان دعا کنیم.
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 45364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۴
    0 0
    دیر ولی بجا بود
  • بدون نام IR ۱۴:۱۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۴
    0 0
    تمام این حرفها فقط اززبان هاشمی بیان شده ازدل نبودومن باورنکردم وملت هم باورندارد.لازم است ایشان اول خودش رااصلاح کند.راه هم توبه است. لطفاچاپ شود.
  • بدون نام IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۰۴
    0 0
    صحبت خوبی کردند.