فیلم سه‌بعدی و بسیار پرفروش «آواتار» به کارگردانی جیمز کامرون شباهت زیادی به رمان سال 1963 «داوری در جینِس» نوشته آندره نورتون دارد.

به گزارش خبرآنلاین، داستان فیلم جدید کامرون سال 2154 در سیاره‌ای به نام پاندروا روی می‌دهد که در آن شرکت حفاری RDA مشغول کار است.

این شرکت برای تامین حفاظت عملیات گروهی از تفنگداران را سابق را به کار گمارده است. هدف RDA به دست آوردن یکی از مواد معدنی باارزش سیاره به نام اونوتانیوم است. ساکنان پاندورا «ناوی» نام دارند که گونه‌هایی به رنگ آبی، با ظاهری شبیه انسان‌ها، اما با ویژگی‌های گربه‌سانان هستند.

انسان‌ها نمی‌توانند به مدت طولانی در جو پاندورا بمانند و باید از ماسک استفاده کنند. دانشمندان برای برقراری ارتباط با بومی‌های سیاره موجوداتی دورگه (انسان /ناوی) خلق می‌کنند که آواتار نام دارند.

آواتارها از طریق اپراتورهای انسانی تحت کنترل هستند. در این بین جک سالی، تفنگدار سابق که از کمر به پایین فلج است، در آخرین لحظه‌ها جایگزین برادر دوقلوی به قتل رسیده خود می‌شود. در ادامه داستان، اتفاقاتی می‌افتد که  باعث می شود جیک از گروه جدا شده و در جنگل‌های خطرناک پاندورا گم شود.

نیتیری که یک ناوی زن است، جیک را نجات می‌دهد و او را با خود به قبیله خود می‌برد. جیک به تدریج رابطه نزدیکتری با ساکنان پاندورا پیدا می‌کند و تصمیم می‌گیرد در کنار آنها با انسان‌های چپاولگر مقابله کند.

                                                                  داوری در جینس

این داستان شباهت زیادی به داستان رمان «داوری در جینس» دارد که سال 1963 منتشر شد. قصه رمان هزاران سال بعد در سیاره‌ای روی می‌دهد که انسان‌ها نام «جینس» را برای آن انتخاب کرده‌اند.

این سیاره زیبا دنیایی پوشیده از جنگل با یک اکوسیستم پیچیده، گونه‌های مختلف و درختان سربرافراشته است. گونه‌های بومی و هوشمند جزیره ایفتین نام دارند که موجوداتی سبزرنگ هستند و بین درختان بلند زندگی می‌کنند. آنها موجوداتی شبگرد هستند و به نور حساسیت دارند.

ایفتین‌ها دنیای خود را ایفتکن می‌نامند. آنها هم مانند ناوی‌ها در «آواتار» رابطه‌ای نزدیک با پرندگانی بزرگ دارند که به آن «کوارین» می‌گویند، اما مانند ناوی‌ها سوار این پرندگان نمی‌شوند.

ایفتکن مستعد سوء استفاده است، اما شرکتی که قصد قطع کردن درختان را دارد ورشکست می‌شود و حقوق بهره‌برداری از منابع طبیعی سیاره را به یک جامعه مذهبی می فروشد که خود را «معتقدان» می‌دانند. این گروه از هر ابزاری - از تبر گرفته تا ماشین‌های بزرگ - برای نابودی جنگل‌ها استفاده می‌کنند.

در این بین نیال رنفرو، آواره جنگی و یکی از اعضای «معتقدان» پس از آنکه با این فرقه مشکل پیدا می‌کند، در جنگل به حال خود رها و بعدا به یک جنگجوی ایفتین موسوم به آیار تبدیل می‌شود. آیار به زودی با ایلی که یک ایفتین است همراه می‌شود و ...

شباهت‌های «آواتار» و «داوری در جینس» تنها در این حد خلاصه نمی‌شود و در ادامه داستان موارد مشابه دیگری نیز وجود دارد.

آواتار» هفت هفته پس از اکران حدود 21/2 میلیارد دلار در سطح جهانی فروش داشته و  نامزد 9 جایزه اسکار است.

سی‌بی‌سی نیوز / 9 فوریه

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 43275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • *****آرش ***** IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۱
    0 0
    ooow My GOD ... Pas Ehtemale Dozdi mire albate shayad... JAMZ CAMERON kargardane maroofie.termiator sakhte.taytaniv sakhte Avataram k dg shahkare vali Tooye Film be khoda Kofr varzide...! ba khodashon Mostaghim harf Mizanan !!! Loftan Ejaze bedid Namayesh dade she CHon harfe badi Tooosh nabod.shoma aslan nazarate mano nemayesh nemidid+tashakkor