اتحادیه میوه و تره بار نامه ای با 12 پیشنهاد و راهکار برای کاهش قیمت تمام شده به وزیر بازرگانی نوشته است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان،‌صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و تره‌بار سرانجام دست به قلم برد و نامه ای خطاب به وزیر بازرگانی نوشت تا این وزارتخانه سیاست هایی در پیش گیرد که قیمت تمام شده محصولات کشاورزی کاهش یابد.

سیدرضا نورانی، رییس هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه با ارسال نامه‌ای به وزیر بازرگانی با تاکید بر این که ایران حائز رتبه هشتم تولید محصولات باغی در جهان است به ذکر راه‌حل‌هایی برای کاهش قیمت تمام‌شده محصولات برای رقابت‌پذیر شدن در بازارهای جهانی پرداخت.

در بخشی از این نامه آمده است:در راستای کاهش قیمت تمام‌شده و حضور جدی در بازارهای هدف، جلوگیری از افزایش تعرفه واردات و ارائه راهکارهای اجرایی جهت رشد و توسعه تولید و صادرات در برنامه پنجم، این اتحادیه نقطه‌نظرات خود را اعلام می‌کنند.

برخی از این راهکارها که بخشی در حیطه وظایف وزارت بازرگانی و بخشی جز مسوولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی است به شرح زیر بیان شده است:

1- یکپارچه‌سازی اراضی: وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم جهت یکپارچگی و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری آنها را در نظر گیرد.

2- افزایش عملکرد (تولید در واحد سطح) با استفاده از دانش فنی و روش‌های نوین تولید محصولات کشاورزی، استفاده از نهال‌ها و بذرهای اصلاح‌شده و شناسنامه‌دار. در حال حاضر میانگین عملکرد تولید در باغات 16ـ15 تن در هکتار می‌باشد در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته 60ـ 50 تن در هکتار و در کشورهای در حال توسعه 40ـ 30 تن در هکتار است لذا دولت می‌تواند با یک اقدام جهادی با توجه به پتانسیل‌ تولید در ایران در میان مدت دست‌یابی به این هدف مهم دو از ذهن نیست.

3- سوخت، آب، برق و نهاده‌های تولید در محل‌های تولید به قیمت ارزان ارائه شود تا باعث تشویق و ترغیب تولیدکنندگان شود.

4- افزایش ضریب مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی از طریق تولید ماشین‌آلات و محصولات در واردات ماشین‌آلات کشاورزی و پرداخت یارانه و وام‌های با بهره‌ پایین به تولیدکنندگان جهت خرید ماشین‌آلات.

5-آموزش تولیدکنندگان و فعالان عرضه بازرگانی جهت آشنایی با روش‌های روز تولید و نگهداری و بازاریابی محصولات کشاورزی در دنیا

6-ساخت اتاق‌های سرد و سالن‌های درجه‌بندی و بسته‌بندی جهت کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی

7- ارتقای کیفی کارتن‌های صادراتی و کاهش هزینه‌ها استفاده از محصولات پتروشیمی با توجه به ارائه محصولات پتروشیمی در بورس و افزایش قیمت آنها که منجربه افزایش هزینه‌ بسته‌بندی می‌شود.

8- پرداخت یارانه‌های تشویقی به تولیدکنندگان در کوتاه‌مدت برای اصلاح باغات و مزارع.

در این نامه همچنین بر راهکارهایی که در سیکل کاهش قیمت تمام‌شده محصولات تاثیری دارد تاکید شده است:

1- پیش‌بینی آمار تولید محصولات و کیفیت آن از سوی وزارت جهاد کشاورزی قبل از شروع فصل برداشت.

2-پیش‌بینی آمار محصولات کشاورزی از سوی وزارت بازرگانی به صورت سالانه

3-در کشورهای تولیدکننده محصولات کشاورزی در زمان شروع برداشت و ارائه محصول به بازارهای داخلی با استفاده از ابزار تعرفه در جهت حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌ها به شکلی تعیین می‌شود که امکان واردات محصولات کشاورزی وجود نداشته باشد و به تبع آن در شرایط خارج از فصل و کاهش محصول امکان واردات با تعرفه پایین به صورت کنترل شده جهت حمایت از مصرف‌کننده صورت می‌پذیرد.

4- پرداخت یارانه‌های صادراتی برای حمل دریایی، زمینی و هوایی، توسعه ناوگان حمل یخچال و توسعه حمل هوایی با اختصاص هواپیماهای باربری با اولویت‌ حمل میوه، تره‌بار و گل

5- توقف تورم برای تولید و صادرات و یا افزایش نرخ ارز برابر با تورم

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 43054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =