آیت الله مصباح گفت: امروز کشور از کمبود فرهنگ اسلامی رنج می‌برد و هر کسی که انکار کند، باید چشمانش را باز کند و دانشگاه‌ها و صحنه‌های مختلف جامعه و خیابان‌ها و شهرهای مهم را ببیند.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله مصباح ‌یزدی این اظهارات را دردیدار استادان بسیجی دانشگاه‌های سراسر کشور در قم اظهارکرد.مهم ترین بخش های سخنان وی رادر ادامه می توانید بخوانید.

 *هدف از انقلاب اسلامی ایران، ایجاد تحولی اساسی، جامع و فراگیر در مدیریت کشور است که در سایه آن در همه اقشار جامعه تحول مطلوبی انجام می‌شود.

 * این انقلاب فقط با هدف تغییر رژیم و تحول سیاسی یا اقتصادی و اجتماعی کشور صورت نگرفت، بلکه یک انقلاب فرهنگی و هدفش تحول در فکر و اندیشه افراد بود تا منشاء تحول در سایر ابعاد زندگی شود و از آنجا که محور همه این تحولات، اسلام است، «انقلاب اسلامی» نامیده شد.

 *حقیقت این است که اسلام، اصل این تحول است و هدف اصلی، تحقق مبانی اسلام در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بوده است .

* با پیروزی انقلاب ، مخالفت همه‌جانبه دشمنان اسلام پیش‌بینی می‌شد و می‌دانستیم آنان نمی‌توانند انقلاب را تحمل کنند، ولی اقدامی برای تجهیز نظامی و مبارزه با آنها نداشتیم تا اینکه جهان استکباری غرب توسط عراق به ایران حمله کرد و ما را برآن داشت تا به تجهیزات نظامی و پیشرفت، در عرصه تکنولوژی و صنعت دفاعی دست یابیم و به راستی جنگ موهبتی الهی بود تا ایران اسلامی در این عرصه توانمند شود.

 *برای رسیدن به هدف، علاوه بر دانستن، انگیزه نیز لازم است و این انگیزه وقتی با فشار بیرونی همراه می‌شود، تقویت می‌شود؛ به عنوان مثال تحریم‌های اقتصادی انگیزه مقاومت و خودکفایی را در میان جوانان ایرانی تقویت کرد تا امروز به پیشرفت‌هایی برسیم که باورکردنی نیست.

 * بعد از سی سال، انگیزه برای ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه کافی نبوده و حتی برخی به این باور نرسیده‌اند که باید حرکت و تحولی اساسی در فرهنگ و تمدن اسلامی داشته باشیم.

 * امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی تاکید داشتند و حتی بازگشایی دانشگاه‌ها به آغاز کار این ستاد منوط بود تا از ابتدای انقلاب، تحول عظیم فرهنگی شروع شود و نقطه آغاز آن دانشگاه‌های کشور باشد؛ ولی از آنجا که بسیاری به این مهم باور نداشتند این کارعقب افتاد.

 * به این ترتیب تحولی در فرهنگ جامعه به ویژه در دانشگاه‌ها اتفاق نیفتاد و همان مطالب و محتوای قبل تدریس و تحصیل می‌شد و فقط برخی افراد تیزبین و دوراندیش نظام می‌فهمیدند عدم تحول فرهنگی در جامعه چه شکلاتی را در آینده برای کشور رقم خواهد زد. در این میان مقام معظم رهبری بارها از دوران ریاست‌جمهوری تا کنون بر خطر تهاجم و ناتوی فرهنگی تاکید کرده‌اند.

 *با بروز حوادث اخیر، شوک جدی به جامعه وارد شد و کار به جایی رسید که ضروری‌ترین و مقدس ترین مقدسات مردم مورد اهانت قرار گرفت که نشانه سقوط فرهنگی جامعه است. به یاد نداریم قبل از انقلاب، کسی به امام حسین(ع) جسارت و یا جرات کرده باشد عکس یکی از مراجع را پاره کند، چه رسد به امام(ره)، اما در جمهوری اسلامی این توهین‌ها صورت گرفت.

 *این اقدامات هیچ تناسبی با جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب ندارد و اگر کسی بگوید در برخی از این عرصه‌ها به جای ترقی تنزل کرده‌ایم درست گفته است و اکنون همه می‌دانند در این زمینه کمبودهای جدی داریم و پس‌رفت فرهنگی داشته ایم.

 *در بُعد فرهنگی پیشرفت لازم را نکردیم و دنیا نیز در سقوط فرهنگی چهارنعل می‌تازد. این تکنولوژی‌ها و ماهواره و اینترنت در اختیار دشمنان است و یکی از عوامل سرعت سقوط جوامع بشری، همین تکنولوژی است.

 *برخی می گویند فرهنگ مسئله‌ای شخصی است و زندگی اجتماعی دراین عصر همین الزامات را دارد و باید جوانان را آزاد گذاشت به جوانی بپردازند؛ در حالی که در جمهوری اسلام فکر باید جهت‌دار و مطابق برنامه‌ریزی صحیح باشد و دستگاهها و دولت اسلامی در این عرصه نقش اساسی دارند؛ زیرا دولت اسلامی با دولت سکولار متفاوت است و اصلی‌ترین وظیفه آن حفظ اسلام و اجرای احکام اسلام است نه تامین صرف اقتصاد و شکم مردم، چون مردم برای شکم‌شان انقلاب نکردند، بلکه برای اجرای احکام الهی و پیاده شدن اسلام در کشور انقلاب کردند .

 *ما موظفیم در جهت تحول مطلوب فرهنگی قدم برداریم و در این مسیر برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم که راه طولانی پیش ‌رو داریم و در غیر این صورت هرگز به هدف نخواهیم رسید. مقوله فرهنگ، زمان‌بر و بسیار دیرپاست، البته درآخر به مقصد خواهد رسید، اگر مسیرش درست باشد .

 *امروز باورها و فرهنگ‌های جوانان مورد هجمه دشمنان قرار گرفته و دانشگاه هدف اصلی آنهاست و برای مقابله با این هجمه‌ها باید به تربیت استادان متعهد و متدین و خوب بپردازیم. در این راستا نباید تنبلی کرد و باید عالمانه و محققانه حرکت کرد و با شناسایی هجمه‌ها و مرزهای اعتقادی و باورهای جوانان را تقویت کنیم و در عرصه جهاد فرهنگی باید بدانیم دشمن از چه راه‌هایی نفوذ می‌کند.

 *این انقلاب از بین‌رفتنی نیست ولی باید گروهی مختصص و با تجربه برنامه‌ریزی کنند؛ چون جنگ، جنگ است و شوخی‌بردار نیست و دشمن ما 200 سال تجربه استعمار و تمام ابزار مادی را در اختیار دارد؛ لذا باید طرح و نقشه برای دفاع و حتی حمله ریخت و آنچه در توان داریم به کار بگیریم و خدا کمبودها را جبران می‌کند. باید در جنگ فرهنگی وقت بگذاریم و ایثار و از خود گذشتگی داشته باشیم و با جدیت به میدان بیاییم.

 *باید بینش خود را تقویت و خطر را کاملا درک کنیم و این که رهبری فرمود« فتنه آینده عمیق‌تر است» بی‌حساب نیست، باید خود را آماده کنیم؛ فتنه‌ای است که اساس دین ما را مورد حمله قرار خواهد داد که باید هوشیارباشیم. 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 39879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۶
    0 0
    به نظر من عنوان تیتر این خبر خیلی نامنصفانه انتخاب شده است. خود و شما را به تقوای الهی دعوت میکنم
  • نورالهدی IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۸۸/۱۱/۰۶
    0 0
    باسلام خدا خیرتان بهد که بصیرت ما را به زمانمان بیشتر میکنید