سفیر انگلیس در تهران ضمن دفاع از عملکرد "بی بی سی" فارسی مدعی شد که انگلیس در توطئه های پس از انتخابات نقشی نداشته است.

سایمون گس در گفت و گو با ایرنا همچنین از عملکرد سفارت انگلیس در تهران در حوادث پس از انتخابات دفاع کرد و مدعی شد که تماس این سفارت با برخی افراد از جمله سیاسیون و دانشجویان، عادی بوده است.

سفیر انگلیس در تهران در رابطه با حضور تعدادی از دیپلمات های سفارت این کشور در جریان اغتشاشات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری و صحبت های آنها با برخی از سیاستمداران و دانشگاهیان اظهار داشت: تماس و صحبت اعضا و کارمندان سفارت با سیاستمداران، دانشگاهیان و دانشجویان جرم نیست.

سایمون گس در پاسخ به این سوال که "بنا بر اعترافات حسین رسام تحلیلگر ارشد سفارت بریتانیا در تهران، تعدادی از دیپلمات های سفارت از جمله دبیر اول و دبیر دوم در اغتشاشات پس از انتخابات در خیابان های تهران حضور داشتند. چرا باید دیپلمات های یک سفارت خارجی در اعتراضات انتخاباتی که یک مساله داخلی است، حضور داشته باشند؟"، مدعی شد: بریتانیا نقشی در هیچ توطئه ای برای تضعیف جمهوری اسلامی بعد از انتخابات نداشته است.

سایمون گس در ادامه افزود: دستگیری کارمندان سفارت کشور متبوع اینجانب کاملا غیرقابل موجه می باشد و با انگیزه سیاسی صورت گرفته است. شواهد علیه آنها صرفا متکی بر سوء تفسیر از آنچه که فعالیت مشروع برای هر سفارت در جهان تلقی می شود است.

این دیپلمات ارشد انگلیسی در پاسخ به این سوال که "چرا باید یک تبعه انگلیسی در حوادث روز عاشورا در تهران در میان اغتشاشگران حضور داشته باشد و بعد از آن نیز آقای میلیبند وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه ای از اغتشاشگران و توهین کنندگان به مراسم مذهبی ایرانیان حمایت کند؟"، اظهار داشت: مقامات ایران هیچگونه اطلاعاتی مبنی بر آنکه اتباع بریتانیایی در طی اعتراضات در عاشورا بازداشت شده اند، به ما اعلام نکرده اند.

سایمون گس هم چنین در پاسخ به این سوال که "بی بی سی فارسی خود را رسانه ای مستقل معرفی می کند اما در زمان اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری به گونه های مختلف از مردم دعوت می کرد تا فیلم های گرفته شده توسط تلفن های همراه خود را برای بی بی سی بفرستند و یا بر بالای پشت بام ها الله اکبر بگویند. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا بی بی سی به عنوان ستاد رسانه ای ناآرامی ها عمل نمی کرد؟"، گفت: پوشش خبری توسط بی بی سی در طی انتخابات و بعد از آن انجام گرفت. این پوشش خبری شامل هزاران ایرانی که در اعتراض به خیابان ها آمدند، شد. این رویدادهای مهمی بودند. عجیب به نظر می رسد که پیشنهاد شود شبکه خبری نمی بایستی آنها را تحت پوشش قرار دهد.

 سفیر انگلیس در تهران در ادامه این گفت و گوی مکتوب با اشاره به افراط گرایی در افغانستان و افزایش تولید مواد مخدر در این کشور پس از اشغال اظهار داشت: امیدواریم ایران در همایش لندن در مورد افغانستان که اواخر این ماه برگزار می شود، شرکت کند. 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 39135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =