۰ نفر
۱۸ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۴:۰۰

شایعه تغییر ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درحالی باز هم تکذیب شد که عملکرد او حتی در دولت هم جای دفاع باقی نگذاشته است.

مژگان جمشیدی: فاطمه واعظ جوادی، که هم‌اکنون سکاندار کشتی به‌گل‌نشسته محیط زیست ایران است، یکی از پر سر و صدا ترین اعضای کابینه دولت نهم است که هر از گاهی زمزمه برکناری او توسط رسانه های نزدیک به دولت قوت می گیرد و بار دیگر فروکش می کند.

پر سر و صدا بودن او و سازمان متبوعش نیز نه به واسطه عملکرد مطلوب و رضایتمندی گروههای زیست محیطی بلکه به واسطه سخنان عجیب و غریب او و اقدامات پرسش برانگیزش در انتصاب های سازمان و رکوردار بودن در عزل و نصب مدیران و معاونان این سازمان و پرونده پر حاشیه همسرش در دستگاه قضایی است که گاه حتی اعتراض نمایندگان مجلس و دولت را هم برانگیخته است.

2سال قبل درست در شرایطی که زمزمه برکناری او از ریاست سازمان محیط زیست همانند امروز قوت گرفته بود، سخنگوی دولت به جای دفاع از وی و تکذیب این مهم، در جمع خبرنگاران لب به انتقاد از جوادی گشود و از رسانه ها خواست که زیاد به سخنان جوادی حساسیت نشان ندهند چون او تخصصی در محیط زیست ندارد!

جوادی یک زمین‌شناس است
الهام گفته بود: «رییس سازمان محیط زیست یک زمین شناس است نه کارشناس محیط زیستی و به همین دلیل گاهی نظراتش را در قالب زمین شناسی ارائه می کند که رسانه ها هم نباید اینقدر به آن حساسیت نشان دهند.»

الهام با بیان این سخنان که با خنده خبرنگاران همراه شده بود حتی اظهارات دیگر مدیران این سازمان راهم زیر سئوال برده و گفته بود: «معلوم نیست این اظهار نظر ها چقدر دقیق و برمبنای کارشناسی باشد.»

شواهد اینچنینی نشان می‌دهد که حتی دولت نیز به دلیل برخی اتفاقاتی که مربوط به عملکرد نامطلوب این سازمان بوده و باعث شده تا همواره این سازمان به یک سازمان پر حاشیه شناخته شود، چندان دل خوشی از واعظ جوادی ندارد؛ اما به هر حال بعید به نظر می رسد که در واپسین های روزهای عمر دولت نهم، جوادی از این سازمان کنار گذاشته شود چون به همان اندازه که نارضایتی ها از عملکرد های پر سرو صدای او زیاد است، به همان اندازه هم جوادی در همکاری با دولت کارنامه خوبی دارد.

رئیس فعلی سازمان محیط زیست، در برابر سیاست های ضد زیست محیطی دولت کمتر لب به اعتراض گشوده و نه تنها سکوت اختیار کرده که حتی گاه نقش وکیل مدافعی را ایفا کرده است. او حتی در برابر رسانه ها و افکار عمومی به جای دفاع از محیط زیست از توسعه دفاع کرده و در مواردی حتی احداث یک جاده در جنگل را مقدم بر حفظ جنگل برشمرده است.

به این ترتیب به نظر نمی رسد گزینه ای بهتر از او برای همراهی دولت در طرح های مطالعه نشده احداث پتروشیمی و پالایشگاه در شمال ایران و اجرای طرح های صنعتی و راهسازی و سدسازی و اکتشافات نفتی در پارک های ملی وجود داشته باشد که اگر غیر از این بود تا کنون زودتر از اینها برکنار شده بود.

اما شایعه برکناری وی به دلیل بازگشایی مجدد پرونده فساد اقتصادی همسرش نیز موضوع تازه ای نیست و مربوط به بیش از یک سال قبل است. یعنی درست زمانی که برخی نمایندگان مجلس به دلیل انتشار اخباری مبنی بر انتصاب های فامیلی و برخی رانت خواری ها در جریان انعقاد قرداد با شرکت های تابعه خواستار تحقیق و تفحص مجلس از واعظ جوادی شده بودند.

انتصاب های فامیلی در سازمان محیط زیست
موضوع انتصاب های فامیلی در سازمان محیط زیست در 3 سال گذشته همواره یکی از پر سر و صدا ترین موضوعات این سازمان بوده که حتی در مواردی پای کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی را هم به قضیه باز کرد اما بعد از مدتی بدون روشن دلایل این تحقیق منتفی شد!

از جمله این انتصاب ها، اعطای دو پست همزمان مشاور عالی و بازرس ویژه سازمان به مجید یزدانی همسر رییس سازمان، اعطای پست معاونت و مدیر کلی اداره نظارت و بازرسی این سازمان و 4 پست دیگر به طور همزمان به محمد جعفر جوادی پسر عموی رییس سازمان، اعطای پست مشاور جوان و معاونت مدیر کل حوزه ریاست به فرد دیپلمه ای که قرار بود عروس رییس سازمان محیط زیست شود، اما این نامزدی به دلیل فوت پسر جوادی در یک سانحه به هم خورد و... تنها نمونه ای از انتصاب های فامیلی در این سازمان بوده است.

جوادی همچنین جمعی از دوستان و همکلاسان زمین شناس خود و دوستان و اقوام همسرش را به عنوان مدیران این سازمان برگزیده است. از جمله این موارد می توان به اعطای پست معاونت محیط طبیعی به یک زمین شناس به نام دلاور نجفی که از همکلاسان جوادی بوده اشاره کرد. رییس سازمان محیط زیست همچنین یکی دیگر از دوستان زمین شناس خود رابه نام مدادی به عنوان مدیر کل حوزه ریاست و همسر وی را که او هم زمین شناس بود به عنوان معاون موزه تاریخ طبیعی برگزید.

انتصاب افراد دوست و آشنا در رشته های زمین شناسی، دندانپزشکی و دامپزشکی و... به عنوان مدیر همچون مدیر کل استان خراسان شمالی و آذربایجان شرقی و فارس و... از دیگر انتصاب های مسئله دار رییس سازمان محیط زیست در 3 سال گذشته بوده است که سال گذشته حتی اعتراض نمایندگان مجلس را هم به دنبال داشت.

محمدعلی حیدری شلمانی سال گذشته دراین باره به آفتاب گفته بود: مجلس قصد دارد چگونگی انتصابات، قراردادها،‌ مناقصه‌ها و واقعیت‌هایی که در سازمان محیط ‌زیست اتفاق می‌افتد را آشکار سازد.

وی اظهار داشته بود: متأسفانه توان علمی و عملی نیروهای انتصاب شده در سازمان محیط‌زیست بسیار پایین است و حتی مدیران ‌این سازمان در شهرهای مختلف در برخورد با مردم مشکل دارند. مدیران جدید این سازمان هیچ گونه تعاملی با نمایندگان مردم ندارند و خود را در مقابل مجلس پاسخگو نمی‌داند. مدیران این سازمان زمانی که به دلیل برخورد خشن با مراجعان خود مورد سؤال نمایندگان قرار گرفتند به جای پاسخ منطقی به تبلیغ علیه آنان روی آوردند.

به گفته وی، ‌سازمان محیط ‌زیست باید حافظ محیط‌ زیست و منابع طبیعی کشور باشد اما اکنون شاهدیم که جنگل‌های پر ارزش شمال توسط وزارت جهاد و کشاورزی برای فروش به الوار تبدیل می‌شوند و سازمان محیط‌زیست در بی‌اعتنایی محض هیچ کار مثبتی برای دفاع از این منابع ملی انجام نمی‌دهد. نماینده لنگرود در پاسخ به این سؤال که انتصاب‌های در سازمان محیط ‌زیست بر اساس چه معیار‌هایی صورت گرفته است گفته بود:‌ برخی از اخبار در مورد انتصاب‌های فامیلی در سازمان محیط‌زیست صحت دارد.

حاشیه انتخاب همسر به عنوان مشاور عالی
مجید یزدانی همزمان با آغاز به کار فاطمه واعظ جوادی در سازمان محیط زیست که در دولت نهم صورت گرفته بود به عنوان بازرس ویژه و مشاور عالی ریاست سازمان محیط زیست منصوب شد، اما در مرداد ماه سال 86 به علت فساد مالی بازداشت شد.

هر چند یزدانی در گفتگو با فارس خبر بازداشت اش را تکذیب کرد اما جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه، در فاصله کمتر از یک روز از ادعای یزدانی، از بازداشت وی به مدت یک شب و آزادی اش با قرار وثیقه به اتهام تخلفات اقتصادی خبر داد. بعد از این جریان، یزدانی به ناچار از سمت بازرسی ویژه سازمان کنار گذاشته شد و حتی برای مدتی از سوی حراست سازمان محیط زیست از ورود وی به این سازمان جلوگیری شد.

بدین ترتیب یزدانی، در محل سازمان میراث فرهنگی دفتری را از آن خود کرد تا به عنوان نمانیده محیط زیست در کمیته ملی طبیعت گردی انجام وظیفه کند اما همچنان بسیاری از اقدامات و طرح هایی که در سازمان محیط زیست صورت می گیرد با نظارت یزدانی انجام می شود. از جمله این طرح ها، طرح انتقال گوزن زرد ایرانی به چهارگوشه ایران است که همواره با انتقاد شدید کارشناسان و اساتید دانشگاهی مواجه بوده است؛ طرحی که نه تنها توجیه علمی نداشته و ندارد بلکه هزینه های زیادی را نیز به سازمان محیط زیست تحمیل کرده است.

موضوع عقد قرارداد برای خرید هواپیما از یکی از شرکت های هواپیماسازی نیز موضوع جنجالی دیگری بود که حتی پای سازمان بزرسی کل کشور را نیز به ماجرا باز کرد . درباره خرید این هواپیماها نیز همین بس که سند مالکیت هواپیماها به جای یک شخصیت حقوقی که سازمان محیط زیست باشد به نام یک فرد غریبه صادر شد و هواپیماها نیز که بعضا دچار نقص فنی بودند گران تر از قیمت واقعی شان خریداری شدند که این موضوع همچنان از سوی سازمان بازرسی کل کشور در دست بررسی است.

معاون پارلمانی که برای ششمین بار تغییر کرد
عزل و نصب مدیران و حتی معاونان این سازمان یکی دیگر از مواردی است که می توان به آن اشاره کرد. به طوریکه جوادی در مدت این سه سال تنها 6 بار معاون پارلمانی خود را تغییر داد و دو ماه قبل در آخرین انتصاب نیز پسرعموی خود را که همزمان 5 پست دیگر در این سازمان داشت به عنوان معاون پارلمانی برگزید اما بعد از انتشار این خبر توسط سبز پرس، 3 پست از پست های سازمانی وی کم شد و محمد جعفر جوادی، به عنوان معاون پارلمانی ابقا شد.

به هر حال این تنها گوشه ای از حاشیه های سازمان محیط زیست است که سکاندارش را به یک عضو پرحاشیه دولت تبدیل کرده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 3406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اشکان IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۸۷/۱۲/۲۷
    0 0
    چه بگویم که هیچ نگویم بهتر است.