۰ نفر
۱۰ دی ۱۳۸۸ - ۰۷:۱۶

«سکوت» برای بسیاری از اهل سیاست همیشه راهی برای مصون ماندن از حواشی یک موضوع است واین بار پس از انتخابات 22 خرداد «سکوت» تنها تاکتیک قابل انتخاب برای بسیاری بود.

محمود عزیزی :علی اکبر محتشمی پور،علی اکبر ناطق نوری و احمد واعظ طبسی از جمله روحانیانی بودند که ترجیح  خود را برسکوت دیدند.

این سکوت کمی دیر و 7 ماه پس از انتخابات شکسته شد. آن گونه که آیت الله واعظ طبسی پس از وقایع روز عاشورا در تجمع اعتراض‌آمیزی که در حرم مطهر رضوی برگزار ‌شد تاکید کرد: «امروز روز تسامح، مجامله و مبهم‌گویی نیست.» و به این ترتیب صریح ترین موضع گیری خود در چند ماه اخیر را به زبان آورد.

 آیت الله 74 ساله مشهدی که در چند ماه اخیر معمولا صریح وارد ماجرا های بعد از انتخابات نشده بود همانند دوست قدیمی اش هاشمی رفسنجانی یا سخن نگفت و یا اینکه مطابق معمول برای مخاطبانی که به تالار آیینه حرم مطهر امام رضا می آمدند از عظمت انتخابات 22 خرداد سخن گفت.آیت الله اما این بار ترجیح داد کلی گویی را کنار بگذارد و حتی خود به جمع معترضان رفته و صراحتا از رهبری انقلاب دفاع کند.« بنده از سن 16 سالگی در مبارزات حضور داشتم؛ به نظر من حوادثی که بعد از رحلت امام(ره) اتفاق افتاد، حوادث بسیار سیاسی پیچیده‌ای بود و اگر نبود تدبیر حکیمانه رهبری و آن روح معنوی، شجاعت و صراحت لهجه و دشمنان را خوار شمردن، امروز فضای جامعه فضای دیگری بود.»

او در تحلیل انتخابات افزوده بود:تردید نکنید اگر تدبیر رهبری ایجاب کند، برای برخورد با این جریانات ناسالم، او برخورد می‌کند. امروز رهبری با نگاهی بسیار حکیمانه مسایل را دنبال می‌کند. این جریاناتی که در انتخابات و بعد از آن اتفاق افتاد متکی به یک فرد و دو فرد نبود بلکه یک جریان فکری و سیاسی کار شده‌ای بود و به دو سال قبل از انتخابات برمی‌گشت. متاسفانه عده‌ای نفهمیدند که در خدمت چه گروهی و چه جریانی قرار گرفتند. چگونه ممکن است یک مسلمان و سیاستمدار باتجربه ببیند که گروهی با شعار جمهوری ایرانی وارد مبارزه می‌شوند و سکوت کند و چگونه ممکن است همین سیاستمدار شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه را بشنود و تحمل و سکوت کند. »

سکوت سیاست مدار گوشه نشین

نفر دوم این لیست سیاست مداری است که معتقد بود قدیمی ها باید به اتاق های فکر روند و کار ا به جوان ترها بسپارند.ازروزی که محمود احمدی نژاد درمناظره اش با موسوی از فرزند ناطق نوری نام برد کسی از او سخنی در دفع این تهمت از خود و فرزندش نشنیده است.پس از خرداد هم او در دفتر کارش حاضر نشده.

شرکت درمراسم نمازعید قربان وعزاداری سیدالشهدا درحضوررهبرانقلاب تنها حضورهای او در میان افکار عمومی بوده است. با این همه اتفاق های رخ داده در روز عاشورا او را مجاب کرد تا با دوربین تلویزیون سخن بگوید وپس از آن با خبرگزاری مهر گفتوگو کند.او در این مصاحبه تاکید کرد:« اقلیتی کوچک و فریب خورده با استفاده از این فرصت خواسته یا ناخواسته درپی پیاده سازی اهدافی بودند که در سی سال گذشته دشمنان این کشور آنها را دنبال می کردند.»

روحانی66 ساله شمالی که خاطره شکست انتخابات ریاست جمهوری را چشیده در سخنانی که مشخص است مرجع ضمیر آن میرحسین موسوی و کروبی است ،تصریح کرده:« مردم باید آگاه باشند و اولا حساب این اقلیت را از کسانی که ممکن است حرف و نقد هم داشته باشند ولی پای بند به قانون اساسی، ارزشها و ولی فقیه هستند جدا کنند و ثانیا منتقدان و معترضانی که پای بند به این اصول هستند هم باید هوشیار باشند و حساب خود را از این اقلیت فریب خورده جدا کنند.»

نیمه روشن مرد پنهان

نفر سوم این جمع سه نفره چهرهای اصلاح طلب است که بعد ازانتخابات درهیچ جمع عمومی حاضر نشده است علی اکبر محتشمی پور که به واسطه تجربه حضورش درراس وزارت کشورکابینه موسوی در انتخابات نهم رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی رابر عهده داشت وقتی در سال 88 یار قدیمی اش بازگشت به عنوان رئیس کمیته صیانت از آراء را بر عهده گرفت و همه کاره تیم انتخاباتی او شد.اما پس از انتخابات بعد از آنکه دید حرف های او درباره بازشماری آراء به نتیجه نمی رسد سکوت را  برکزید تا شاید از موج دستگیری ها مصون بماند وماند.

او در 18 آبان ماه جاری بار دیگردرمجمع ایرانی سازمانهای غیر دولتی و فعالان حامی آزادی قدس شریف بهعنوان رئیس برگزیده شد و هیم موضوع بهانه ایشد برای حامیان دولت تا از لزوم برکناری او از سمت دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از قدس سخن بگویند اما لی لاریجانی رئیس مجلس ترجیح داد تصمیم گیری درباره این امر را به مشورت با رهبر انقلاب موکول کند.

روحانی 63 ساله تهرانی بعد از پاره شدن عکس امام خمینی (ره) به سخن آمد وگفت:«حوادثی رخ داده است که قلب هر انسان آزاده ومعتقد به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و علاقمند به سرنوشت ایران عزیز را جریحه دار کرده است. این اقدام زشت با هر انگیزه و از سوی هر شخص وجریانی صورت گرفته باشد، یک جرم بزرگ وخیانت نابخشودنی از سوی یاران و شاگردان امام وملت قدرشناس ایران اسلامی تلقی می شود.»

جدیدترین موضع گیری او به گقت وگویش با خبرگزاری فارس بر می گردد که درآن شعار «نه غزه ،نه لبنان،جانم  فدای ایران» را شعاری انحرافی دانسته بودو گفته بود: «مردم ایران مستثنی از مردم عالم نیستند مگر اینکه افرادی نفوذی چنین شعارهایی سر دهند و یا کسانی بخواهند در اثر یک خیالات به صورت عکس‌العملی حرفی را بزنندو چنین افرادی خائن هستند.»

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 33455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =