سازمان قضایی نیروهای مسلح در اطلاعیه‌ای درباره بازداشتگاه کهریزک، خبر داد که سه جان‌باخته این بازداشتگاه، محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر و محمد کامرانی، در جریان «قتل عمد» کشته شده‌اند.

به نوشته این اطلاعیه، در پی وصول گزارش‌هایی مبنی بر نقض حقوق شهروندی منجر به فوت سه نفر از متهمان بازداشتگاه مذکور، مقام معظم رهبری دستور تعطیلی بازداشتگاه کهریزک و برخورد دقیق و قانونی با عوامل تعرض به حقوق شهروندی را صادر و در این خصوص هیات ویژه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تحقیقاتی را آغاز کرد.

به اعلام این سازمان، با پیشنهاد این هیات و گزارش هیات نظارت و بازرسی حقوق شهروندی قوه قضائیه و دستور مقامات عالی قضایی، پرونده‌ای در دادسرای نظامی تهران تشکیل می‌شود که آخرین نتایج رسیدگی به این پرونده پس از 4 ماه تحقیقات، در این اطلاعیه آمده است.

سازمان قضایی نیروهای مسلح در این اطلاعیه مفصل آورده است: به دنبال وقوع حوادث و ناآرامی‌های پس از انتخابات، از تاریخ 25 خردادماه تا 3 تیرماه، تعداد 23 متهم و در تاریخ 19 تیرماه، تعداد 145 متهم با دستور مقام قضایی به بازداشتگاه کهریزک اعزام شده‌اند. با شناسایی همه متهمان اعزامی به بازداشتگاه کهریزک در جریان حوادث بعد از انتخابات، با آنان تماس گرفته شد و 98 نفر شکایت خود را به دادسرای نظامی تهران اعلام کردند و مصدومان به پزشکی قانونی معرفی شدند.

این اطلاعیه می‌گوید: در روند رسیدگی به پرونده، با تدبیر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و پرداخت خسارت و دلجویی از شاکیان، در نهایت تعداد 51 نفر از آنان، رضایت خود را اعلام می‌نمایند.

سازمان قضایی نیروهای مسلح همچنین با اشاره به جان‌باختن 3 نفر از بازداشت‌شدگان، به نام‌های مرحوم محسن روح‌الامینی، مرحوم امیر جوادی‌فر و مرحوم محمد کامرانی و شکایت اولیاء دم، تحقیقات جامعی از متهمان، شهود و مطلعین صورت گرفت و پزشکی قانونی در نظریه خود ضمن رد فوت نامبردگان به دلیل ابتلاء به بیماری مننژیت، با تایید وجود آثار متعدد ضرب و جرح بر روی اجساد، علت درگذشت متوفیان را مجموع صدمات وارده اعلام کرده است.

برخوردهای ناهنجار و تنبیهات بدنی مامورین، شرایط بد کهریزک را تشدید کرده است
این اطلاعیه می‌گوید بر اساس تحقیقات به عمل آمده، بازداشتگاه کهریزک به لحاظ زیستی، بهداشتی و تغذیه شرایط نامناسبی داشته است و این جان‌باختگان و مصدومان نیز بدون رسیدگی‌های لازم پزشکی در کنار برخی افراد سابقه‌دار و شرور نگهداری می‌شدند و به دلیل ظرفیت محدود بازداشتگاه، تعداد زیادی از دستگیرشدگان در فضایی محدود و وضعیتی سخت، ایام بازداشت خود را سپری کرده‌اند. برخوردهای ناهنجار و تنبیهات بدنی مامورین نیز این شرایط بد را تشدید کرده است.

این اطلاعیه می‌گوید: عوامل دخیل در پرونده به عنوان متهم به دادسرای نظامی احضار و از آنان بازجویی به عمل آمده و 22 نفر از رده‌ها و قسمت‌های مختلف نیروی انتظامی و افراد مرتبط، به عنوان متهم تحت تعقیب قرار گرفته‌اند. دادسرای نظامی تهران در نهایت پس از تحقیقات، 12 نفر از متهمان را مجرم شناخته و برای آنان کیفرخواست صادر کرده و نسبت به سایر متهمان حسب مورد، قرار منع پیگرد و موقوفی تعقیب صادر نموده است.

در نهایت سازمان قضایی نیروهای مسلح اعلام کرده است که براساس مدارک و شواهد موجود و نظریات پزشکی قانونی، دادسرای نظامی تهران جان‌باختن مرحوم محسن روح‌الامینی، مرحوم امیر جوادی‌فر و مرحوم محمد کامرانی را به استناد بند «ب» ماده 206 «قانون مجازات اسلامی» از مصادیق قتل عمد تشخیص داده و در همین ارتباط از دادگاه نظامی برای 3 نفر از متهمان شاغل در بازداشتگاه کهریزک به اتهام مشارکت در ایراد ضرب و جرح منجر به قتل عمد سه نفر، درخواست مجازات کرده است.

کیفرخواست برای آمریت و مشارکت در گزارش خلاف واقع در خصوص علت در گذشت این سه تن
این نهاد قضایی‌انتظامی در پایان اطلاعیه‌اش به اتهامات دیگر منتسب به متهمان کهریزک اشاره کرده است و از جمله این اتهام‌ها، «آمریت و مشارکت در ایراد ضرب و جرح و اهانت به شکایت‌کنندگان»، «محروم کردن بازداشت‌شدگان از حقوق مقرر در قانون اساسی و عدم رعایت حقوق شهروندی»، «بی‌مبالاتی و عدم رعایت نظامات دولتی در ارتباط با امور خدمتی منجر به تلفات جانی و صدمات بدنی به دلیل عدم مدیریت و نظارت لازم بر بازداشتگاه»، و «آمریت و مشارکت در گزارش خلاف واقع در خصوص علت و نحوه در گذشت سه تن از متهمان بازداشتی در کهریزک» بوده است.

به این ترتیب می‌توان انتظار داشت مقامات انتظامی که در ماه‌های گذشته اطلاعات نادرستی درباره نحوه درگذشت سه متهم در کهریزک و دیگر موارد شکایت بازداشت‌شدگان ارائه داده‌اند، تحت پیگرد سازمان قضایی نیروهای مسلح قرار بگیرند.

سازمان قضایی نیروهای مسلح اعلام کرده است که مطابق با مقررات قانونی، پس از صدور حکم قطعی اسامی متهمان را اعلام خواهد کرد. همچنین اطلاعات تکمیلی درباره نحوه برگزاری و زمان تشکیل اولین جلسه دادگاه متهمان پرونده، متعاقبا اعلام خواهد شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 31364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام CA ۱۵:۰۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۸
    0 0
    جالب است كه هنوز نامشان را نمي دانيم صدا و سيما هم در اين زمينه ها گويي گرد مرگ بر خبرنگاران آن پاشيده اند كه تعقيب كنند چه كساني آمر و چه كساني مجري چنين جنايت فجيعي بوده اند.
  • امیر IR ۲۰:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۸
    0 0
    قتل سه نفر در بازداشتگاه بسیار جدی تر از محاکمه چند مامور است. حتما انها دستورات را اجرا کردند دستور دهنده ها چه افرادی بودند
  • آرا IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    اینکه پیگیری آقای روح الامینی نبود این اطلاعیه ها داده میشد ؟ خیلی اطلاعیه های دیگر باید داده میشد ضمن اینکه نظر امیر شاید جدی تر باشد
  • tasnim IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    باید طبق دستور رهبری هرچه سریعتر به این پرونده رسیدگی و اطلاع رسانی شود و به نظر من باید قاتلین در انظار عموم اعدام شوند تا همه بدانند نظام با کسی شوخی ندارد و هیچکس در حاشیه امن نیست.
  • بدون نام IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    در کشورهای دیگر، معمولن با کوچک‌ترین اشتباهی از سوی رده پایین‌ترین افراد یک نهاد و سازمان؛ رییس آن سازمان استعفا می‌دهد، ولی در کشور ما بعد از بسیاری حرف و حدیت‌ها، برخوردهای خشن پلیس با مردم در خیابان‌ها، قبول قتل حداقل ۳ نفر در بازداشت‌گاه و ... رییس و معاون نیروی انتظامی با اقتدار حرف می‌زنند و خبری از عذرخواهی و استعفا در کار نیست!
  • منصور IR ۰۵:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    این کار را هم نمی توانند انجام دهند ....نتیجه دادگاه اختشاشات خیابانی چه شد . چند جوان بی گناه زندانی الباقی مجرمین آزاد.
  • بي نام IR ۰۵:۵۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    خدا را شكر خدارا صد هزار مرتبه شكر كه بالاخره عزيزان قبول كردند كه حداقل يك ضربه يا صدمه به يك نفر وارد شده است خدارا شكر
  • احسان++ IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    تا دیروز که انگشت تو چشم ملت می کردند و می گفتند مننژیت اما حالا چی شد بعد 5 ماه شد قتل عمد تاریخ ثابت کرده همیشه حقایق پنهان نمی ماند و رو سیاهی به زغال می ماند
  • 110 IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    این سه نفر متهم هم که معلوم هستند یکی دکتر که با قرض خودکشی کرد و دوتای دیگر سرباز وظیفه بودند یکیش از فامیلهای ریگی یکی دیگشم از انگلیس امده بود اینجا خدمت کنه بره دکتراشو بگیره .
  • مریم IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    دستور دهندگان چه کسانی بوده اند؟ تکلیف بقیه کشته شدگان چی میشه ؟
  • بدون نام IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    مهمترین سوال این است که اگر روح الامینی فوت نمیکرد موضوع جدی گرفته میشد؟ تا وقتی مطبوعات آزاد و ناظران مساقل وجود نداشته باشند هرگونه اقدامی مقطعی است. در فضایی که هر منتقدی سرکوب میشود متخلفان کار خود را میکنند.
  • زينب IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    پس چرا اون پزشک بدبخت رو کشتند. اون هم که همینا رو میگفت
  • مجتبی IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    اینکه این سازمان قضایی همچین گزارشی تهیه نموده بسیار جای تقدیر و قدردانی دارداماامیدوارم که به جرائم متهمان با قاطعیت رسیدگی شودهمچنین دوستانی که دم از عدالت می زنند نیز اینگونه اقدامات را محکوم نمایند
  • مجيد IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    سه تا اعدامي پيدا ميكنند و .....
  • محسن IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    آخرش چند تا سرباز رو مقصر می دونند به این میگن ماله کشی
  • محمد IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    نهایتش خلع درجه است اون هم به شکل صوری
  • بدون نام IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۹
    0 0
    با امیر موافقم چطور مردمی که اومدن تو خیابون از سرانشون و کشورهای خارجی دستور می گرفتن؟ بعد توی یک بازداشتگاه رسمی ماموران خودسر بودن؟
  • پتروس IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۸۸/۱۰/۱۸
    0 0
    ای بابا کهریزک نشد که نشد...