درحالی که برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی از بی‌خبری از موضوعات هسته‌ای کشور گلایه مند هستند، 40 نفر از نمایندگان حامی دولت دیداری به جلیلی داشته‌اند که طی آن به بررسی موضوع مبادله سوخت همزمان در ایران پرداخته شده است.

 به گزارش خبرآنلاین، نخستین بار حسین سبحانی‌نیا نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود که از بی اطلاعی مجلس از تصمیمات دستگاه دیپلماسی گلایه کرد.

سخنانی که یک روز پس از انتشار در راهروهای مجلس از سوی علاءالدین بروجردی تکذیب شد. او که به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در شورای عالی امنیت ملی عضویت دارد در جمع خبرنگاران گفت که شخصا نمایندگان را از تصمیمات این شورا مطلع می‌کند و هر زمان که ضرورتی ایجاد شود و نمایندگان نسبت به بررسی مسائل هسته‌ای کشور سوالی داشته باشند، دبیر شورای عالی امنیت ملی و یا رئیس سازمان انرژی اتمی به کمیسیون دعوت خواهند شد.

هنوز خاطره آن گلایه از اذهان پاک نشده بود که بار دیگر تکرار شد. این بار حشمت‌الله فلاحت پیشه در واکنش به پیشنهاد منوچهر متکی مبنی بر مبادله همزمان اورانیوم در ایران، زبان به گلایه گشود و اعلام کرد که در این‌باره با نمایندگان مجلس هیچ مشورتی نشده است و حتی اعضای کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی نیز در جریان تصمیم‌گیری‌های دستگاه دیپلماسی نیستند.

مهدی سنایی دیگر عضو کمیسیون امنیت‌ملی نیز به «خبر» گفت: اگر چه گاهی مسئولانی همچون آقایان صالحی و جلیلی به کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی دعوت می‌شوند اما فاصله این دیدارها آنقدر زیاد است که نمایندگان در فاصله آنها باز هم از موضوعات بی‌خبر می‌مانند.

وی با اشاره به اینکه جلیلی فقط از آخرین مذاکرات ایران با آ‍ژانس گزارشی به کمیسیون امنیت‌ملی داده است، ادامه داد: از آن زمان به بعد که بحث مذاکره بر سر تعویض اورانیوم 3.5 درصد با اورانیوم 20 درصد بوده است، ما هیچ اطلاعی از جانب ایشان نشنیده‌ایم.

دیدار 40 نفره با جلیلی
علی‌رغم گلایه‌های این دو نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی، دو هفته پیش جمعی از نمایندگان مجلس با دبیر شورای عالی امنیت‌ملی در دیداری که در دفتر وی برگزار شد، در جریان تصمیمات این شورا برای ادامه روند مذاکرات ایران با غرب قرار گرفتند.

دیداری که انتظار می‌رفت اعضای کمیسیون امنیت ملی در آن حضور داشته باشند. حضور علاء‌الدین بروجردی رئیس این کمیسیون و علی لاریجانی رئیس مجلس و دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی نیز در این دیدار محتمل به نظر می رسید. اما نه تنها این دو نفر در دیدار مذکور حضور نداشتند بلکه نمایندگان اصولگرای منتقدی همچون فلاحت‌پیشه و چهره معتدل دیگری همچون سنایی هم به آن دعوت نشده بودند.

محمود احمدی‌بیغش که از جمله نمایندگان حامی دولت است، خبر این دیدار را به «ایلنا» داده و حضور دیگر اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی همچون روح‌الله حسینیان در این دیدار سخن گفته بود. حال آنکه عمده اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی، عضو کمیسیون امنیت‌ملی نیستند. از جمله آنکه علی‌اصغر زارعی عضو کمیسیون انرژی است و آقاتهرانی و رسایی در کمیسیون فرهنگی هستند. اما گویا آنها محرم تر بوده‌اند تا کلیات پیشنهاد مبادله همزمان سوخت در کشور در جمع آنها تشریح شود.

بر همین اساس بود که احمدی‌بیغش، از مطلع بودن نمایندگان از نظر دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر مبادله همزمان سوخت در ایران خبر می‌دهد و نظر متکی در این باره را نظر جلیلی نیز می‌خواند. به گفته وی نظرنهایی ایران در پاسخ به غرب همین است که اورانیوم با درصدهای متفاوت در خاک ایران تعویض شود. وی افزود: در حال حاضر حرف اصلی مسوولین ارشد نظام این است که به دلیل عدم وجود اعتماد به طرف مقابل، باید تضمین‌هایی وجود داشته باشد و حتی این مبادله در داخل کشور ما انجام شود.

اسماعیل کوثری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز که از اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی است، در این دیدار حضور داشته است. او بر این اساس بی اطلاعی برخی اعضای این کمیسیون از پیشنهاد متکی را بی‌دلیل دانست و گفت: افرادی که از این موضوع بی‌اطلاع هستند در جلسه‌ای که در این مورد با حضور جلیلی و صالحی تشکیل شد حضور نداشته‌اند.

البته او نگفت که چرا از این نمایندگان برای حضور در این دیدار دعوت نشده بود که منجر به گلایه شان شود.

کد خبر 26677

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
    0 0
    بهرحال نمایندگان این دوره انتظار نداشته باشند بلحاظ وضیعت خاص کشور همه آقایان درجریان بسیاری ازتصمیمات دولت چه درعرصه سیاست خارجی ویاداخلی قرار گیرند.فراموش نکنیم که دشمن مترصداطلاع ازتصمیمات حساس کنونی مسئولین رده بالای کشوراست.
  • عباس IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
    0 0
    به مجلس چه ربطی دارد، مگر کسی مجلس را استیضاح می کند؟