استاد محمدرضا حکیمی، استاد و نویسنده برجسته و صاحب الحیاة با انتشار پیامی عدم حضور خود در جشنواره فارابی را اعلام کرد.

به گزارش آینده، استاد محمدرضا حکیمی از طلاب قدیم مشهد و از تئوریسین‌های مکتب تفکیک است که در مقابل تفکر فلسفی، بر تفکر بر مبنای قرآن و حدیث تاکید می‌کند. وی صاحب آثار مهمی از جمله مجموعه 7 جلدی الحیاة است که دین شناسی گسترده‌ای بر اساس قرآن و حدیث است. اطمینان مرحوم دکتر شریعتی به وی تا آنجا بود که وی اصلاح و انتشار کتاب‌هایش را به او سپرد.

استاد حکیمی در اقتصاد اسلامی نیز کار کرده و از معتقدان به جنگ فقر و غناست که طبعا از این موضع نسبت به بسیاری از اقداماتی که در دولت‌های جمهوری اسلامی شده نیز منتقد است.

اخیرا در جشنواره فارابی (علوم انسانی) وی در کنار برخی اساتید دیگر برای خدمت 50 ساله به علوم انسانی مرد تجلیل قرار گرفته بود که از دریافت جایزه خودداری و تلویحا از ضعف عدالت در حیات اقتصادی و کمبود حیثیت و کرامت و آزادی اجتماعی و سیاسی مردم در کشور انتقاد کرد.

در توضیح وی آمده است:

باسمه ‌الحکیم

اطلاع یافتم که به عنوان یکی از برگزیدگان جشنواره فارابی انتخاب شده‌ام. ضمن سپاسگزاری از اظهار لطف داوران، به استحضار می‌رساند که اینجانب در جشنواره‌ها حضور نمی‌یابد. در جشنواره اخیر نیز حضور نیافته و جایزه‌ای دریافت نکرده است.

همان‌گونه که پیش‌تر هم یادآور شده‌ام، بار دیگر تاکید می‌کنم که تا هنگامی که در جامعه ما فقر و محرومیت مرئی ونامرئی بیداد می‌کند، برگزاری چنین جشنواره‌هایی، از نظر اینجانب در اولویت نیست.

در این جشنواره از فاضلان و استادانی، به نام خدمت 50 ساله به علوم انسانی تجلیل شده است. پرسش این است آیا این علوم برای ثبت در کتاب‌ها و در دنیای ذهنیت است یا برای خدمت به انسان و حفظ حقوق انسان و پاسداری از کرامت انسان است در واقعیت خارجی و عینیت؟ نصاب مقام انسان در معیشت و زندگی به منظور رشد متعالی، رسیدن به اقامه «قسط قرآنی» در حیات اقتصادی است (لیقوم الناس بالقسط) و برخوردار بودن انسان‌ها از حیثیت و کرامت و آزادی در حیات اجتماعی و سیاسی (ولقد کر منا بنی آدم).

آری، باید بکوشیم تا جامعه ما چنان نباشد که درباره‌اش بتوان گفت: «از دو مفهوم انسان و انسانیت، اولی در کوچه‌ها سرگردان است و دومی در کتاب‌ها»!

محمدرضا حکیمی

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 25549

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    3 1
    واقعا بزرگواري و كاش مي شد همه افراد بالادست جامعه ما اين افكار را لااقل در ذهنشان بگذرانند
  • بدون نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    4 1
    درود به شرف این مرد بزرگ
  • بی نام IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    3 1
    بسیار بزرگوار و راستگو هستی
  • ايران IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    3 1
    درود خدا بر مردان بزرگ . اي كاش مسئولين هم مثل شما فكر ميكردند.
  • بدون نام IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    3 1
    احسنت و درود ...
  • بدون نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۹
    3 1
    ایول داری
  • دکتر هوشنگ فاضل CA ۰۶:۳۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۱
    3 1
    اگر در جامعه ما چند نفر امثال استاد معظم علامه حکیمی وجود داشت و مسئولین برای اداره امور باآنها مشورت می کردند وضع ما به این صورت در نمی آمد.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۹
    2 2
    درود دوصد بدرود.التماس دعا
  • بنده ي خدا IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۶
    1 6
    حضرت استاد حرف هاي قشنگي است اما مي خواستم بدانم در خصوص مبارزه با فقر و تلاش براي رسيدن به عدالت نسبت به نظريات و گفتار و انديشه اي كه داريد ، خودتان تا چه حد در عمل توانسته ايد عامل باشيد و رعايت نمائيد و از اسراف و تبذير و . . . كه انسان را از عدالتخواهي دور مي سازد عامل باشيد !!؟؟