ایسنا نوشت:

شورای امنیت پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را علیه سوریه آماده کرده است که براساس آن فشارها علیه این کشور افزایش می‌یابد.

 خبرگزاری کویت، اعضای اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل با ارائه طرحی مبنی بر افزایش تحریم‌ها علیه سوریه خواستار اعمال تحریم‌های سختگیرانه‌تری علیه این کشور شده‌اند.

با این حال پیش نویس این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه، آلمان و پرتغال و با حمایت آمریکا تهیه شده است، فقط در صورتی مساله تحریم را مطرح می‌کند که مقابله با معترضان پایان نیابد.

کشورهای اروپایی با این پیش‌نویس درخواست قبلی خود برای تحریم فوری دولت بشار اسد در سوریه در چارچوب یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را کنار گذاشته‌اند.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند برای رای گیری طی روزهای آتی برنامه ریزی می‌کنند.

در ابتدای این پیش‌نویس از سخنان بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل و همچنین ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل قدردانی شده است و مقامات سوریه به نقض حقوق بشر متهم شده‌اند.

در این پیش‌نویس هم‌چنین مقامات سوریه متهم شده‌اند که در انجام اصلاحات در کشورشان تعلل می‌کنند و خواستار دخالت سازمان ملل در امور سوریه شده‌اند.

در بند هفتم این طرح، کشورهای اروپایی خواستار منع کامل صادرات اسلحه به سوریه شده‌اند و در بند نهم تحریم‌ها نیز این کشورها خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه سوریه هستند.

در این پیش‌نویس هم‌چنین خواسته شده است که یک نماینده مخصوص برای اوضاع سوریه در سازمان ملل تعیین شود اما در آن اشاره‌ای به برکناری دولت و نظام کنونی سوریه نشده است.

این طرح که بعد از مذاکرات مختلف بین کشورهای اروپایی، چین و روسیه تدوین شده است، پیش‌بینی می‌شود از حمایت کشورهای بیشتری در شورای امنیت برخوردار باشد.

بنا به گفته منابع آگاه، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که پیشتر با طرح اروپا برای اعمال فشار علیه دمشق مخالف بودند، با این طرح موافقت می‌کنند اما موضع لبنان درخصوص آن همچنان واضح نیست و برخی‌ نیز پیش‌بینی می‌کنند که روسیه درخصوص این طرح از اعمال رای خودداری کند.

هم‌چنین پیش‌بینی می‌شود که از سوریه بخواهند تا به بازرسان شورای حقوق بشر سازمان ملل اجازه دهد تا بدون هیچ ممانعتی در سوریه به فعالیت بپردازند و از دبیرکل این شورا خواسته شود تا گزارشی را در خصوص اجرای این طرح 15 روز پس از تصویب آن به شورا ارائه دهد.

بنا به این گزارش بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل دیدارها و مذاکراتی را با ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه در این خصوص انجام داده است.

دفتر بان‌کی‌مون در بیانیه‌ای نیز اعلام کرد که دبیرکل سازمان ملل بارها از سوریه خواسته است تا به وضعیت کنونی در این کشور پایان دهد و اصلاحات واقعی را به اجرا درآورد.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی که در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد کرد، از مقامات سوریه خواست تا درهای این کشور را به روی رسانه‌های بین‌المللی بگشایند.

وی همچنین اعلام کرد که روسیه از طرح کشورهای غربی در خصوص سوریه حمایت نخواهد کرد، چراکه از تکرار سناریوی لیبی در این کشور نگران است.

وی با اعلام اینکه کشورهای غربی استراتژی روشنی درخصوص سوریه ندارند، تصریح کرد: کشورهای اروپایی خواستار کناره‌گیری بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه هستند و به وسیله تحریم‌ها می‌خواهند بر وی فشار وارد کنند، ولی هیچ‌گونه طرحی برای تعامل با حوادث و جریانات داخل کشور در سوریه ندارند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین اظهار داشت: این غیرقابل قبول است که پیشنهادات درخصوص گفت‌وگوهای ملی در سوریه را تحریم کنیم و مانع برگزاری آن شویم.

وی با تاکید بر اینکه اصلاحات پیشنهادی بشار اسد، هنوز قابل اجراست، عنوان داشت: باید مقامات و مخالفان سوری را برای آغاز گفت‌وگوها و توافق برای حل‌وفصل مشکلات در این کشور تشویق کنیم.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که اتحادیه عرب تمام تلاش‌های خود را برای ممانعت از ادامه وضع کنونی در سوریه اعمال دارد.26151

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 175630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =