محققان موفق شده‌اند از تصاویر درون مغز افراد،‌ هنگام دیدن تصاویر بیرونی، فیلمی تهیه کنند. شاید با این ابزار بتوانیم از رویاهایمان هنگام خواب هم فیلم بگیریم و بعد آن‌ها را تماشا کنیم.

بهنوش خرم‌روز: ما بخش مهمی از اطلاعات خود در مورد دنیای اطرافمان را از طریق بینایی به دست می‌آوریم. از طریق نگاه کردن، تصاویر، ‌افراد، ‌رویدادها و .... را می‌شناسیم و از هم تفکیک می‌دهیم. اما چه‌طور؟ در واقع این چشمان ما نیستند که این حجم عظیم از اطلاعات را پردازش می‌کنند. چشم‌ها فقط  داده‌های اولیه را در اختیار مغز می‌گذارند و مغز آن‌ها را ادراک و پردازش می‌کند. اما مغز آن‌ها را چه‌طور می‌بیند؟ در واقع در مغز ما چه تصاویری منعکس می‌شود؟ این معمای پیچیده‌ای است که به نظر می‌رسد گروهی از محققین،‌ گام‌های اولیه برای پاسخگویی به آن را برداشته‌اند.

به گزارش ساینتیفیک‌امریکن،گروهی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، فیلمی را که درون مغز یک فرد هنگام دیدن تصاویر بیرونی به نمایش درمی‌آید، بازسازی کرده‌اند. آن‌ها برای بازخلق تجربه‌های بصری پویا، از تصویربرداری ام.آر.آی عملکردی استفاده کرده‌‌اند. این نوع تصویربرداری به محققین اجازه می‌دهد مغز افراد را در حال فعالیت بررسی کنند. بدین ترتیب، میزان فعالیت مغز داوطلبان را در حال تماشای ویدئوهای کوتاه اندازه‌گیری شد. داوطلبان این مطالعه، سایر اعضای گروه تحقیق بودند!

در این ویدئو،‌ می‌توانید ویدئوهای کوتاهی را که داوطلبان در حین انجام مطالعه تماشا کرده‌اند، در نیمه سمت چپ تصویر ببینید. سپس با استفاده از محاسبات رایانه‌ای، داده‌های به دست آمده از ام.آر.آی عملکردی به تصاویری تبدیل شد که در نیمه سمت راست ویدئو می‌بینید. 

 

سرپرستان این گروه، شینجی نیشی‌موتو و جک گالانت، بر این باورند که هنوز ده‌ها سال وقت لازم است تا به فناوری‌ای دست یافت که بتواند افکار یا تمایلات دیگران را یخواند یا ثبت کند. به نظر ترسناک می‌رسد؟ شاید ابزاری دیگر برای از بین بردن خصوصی‌ترین حریم خصوصی افراد، یعنی افکار درون مغز آن‌ها باشد! اما در واقع چنین پیشرفتی می‌‌تواند جنبه‌های بسیار مثبتی هم داشته باشد. فکر کنید افرادی که قادر به صحبت و برقراری ارتباط با دیگران نیستند، با داشتن چنین ابزاری، چه‌قدر راحت‌تر زندگی خواهند کرد. همچنین شاید این ابزار در آینده به ما کمک کند از رویاهایمان هنگام خواب فیلمی تهیه کنیم. در این صورت شاید بتوانیم معمای رویاهای شبانه را حل کنیم و‌ فایده و معنای آن‌ها را دریابیم.

53272

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 174855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    5 1
    آره ترسناکه
    • بدون نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
      10 2
      ترسناک ؟ خاک تو سرم.فکرشو بکنید اگه یه زمانی زبونم لال از اون خواب ها......... دیده باشیم چه آبروریزی میشه نه؟
  • منوچهر IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۲
    4 2
    ترسناکه چون نداریمش. اگه باشه کم کم عادی میشه.
  • بدون نام IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    19 5
    باز هم یه کشف علمی توسط دوستان کافر! البته ما هم بیکار نشستیم،به زودی .....!!!
    • بدون نام IR ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۱
      3 20
      barat motastefam ahmagh ke hamchin fekri dari
  • فرهاد IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    13 13
    در پاسخ به دوستم، بدون نام : چرا هر مطلب علمی را با نظرات سیاسی خدشه دار می کنید؟ هر کشفی در جهان متعلق به همه بشریت است و محدود به مرز های جغرافیایی نیست.
  • سینا IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    27 1
    از فردا ما رو گشت ارشاد می گیره که چرا به ... فکر می کردی ؟!
  • مائده A1 ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۳
    3 0
    فوق االعاده بود انتخابتون
  • سینا IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
    7 0
    مرده شور این فیلترینگ و اینترنت و من و شما رو ببرند که به مطالب علمی هم دسترسی نداریم فیلمش فیلتره!!!!!
  • سیاره اشتباهی IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۹
    5 0
    فیلم این خبر در کانال من "سیاره اشتباهی" در آپارات هست
  • بی نام A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
    0 0
    سلام معتبرین تئوری درباره رویاها درکتاب نعبیررویاها نوشته فروید می باشد تاآنجاکه میدانم دسترسی به معنای آنها دشوار،بازگویی نزدیک روانکاو معتبر،بسختی،تدریجی،باتلخی وررنج حاصل شده وتازه بخشی ازآن بازهم نامعنا باقی میمانندوالبته باهرمیزان معنایابی باشگفتی همراه است.دیدن فیلم رویاها ی دیگران هیچ کاری صورت نمی دهد.فقط برای جودرویابین شایدشاید کمک کننده جزیی باشد.