شرق نوشت:

مدیرکل آموزش راهنمایی وزارت آموزش‌و‌پرورش از اجباری شدن برگزاری زنگ نماز در مدارس راهنمایی و متوسطه خبر داد.

این مقام مسوول هدف از این اجرای طرح اجباری شدن اقامه نماز در مدارس را «ترویج فرهنگ نماز در همه آحاد جامعه» عنوان می‌کند و در توضیح جزییات برگزاری این طرح می‌گوید: بر اساس دستورالعمل وزارت آموزش‌و‌پرورش همه مدیران به ویژه مدیرانی که برنامه هفتگی شان را پنج روزه بسته‌اند، باید 20 دقیقه از زمان اوقات شرعی را به نماز اختصاص دهند که این موضوع را جدی پیگیری می‌کنیم که حتما اجرا می‌شود.

اجرای برنامه‌های اقامه نماز در مدارس در جهت سیاست‌های وزارت آموزش‌و‌پرورش و در رابطه با طرح مدارس قرآنی است که به گفته وزیر آموزش‌و‌پرورش «بیش از 20هزار مدرسه قرآنی در حال حاضر در کشور دایر شده است و مدارس باید به سمت قرآنی شدن بروند.»

پیش از این نیز زکریا یازرلو معاون پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش‌و‌پرورش با تاکید بر لزوم اقامه شکوهمند نماز جماعت در مدارس با هدف ارتقای مصونیت معنوی دانش‌آموزان عنوان کرده بود که برای گسترش اقامه نماز جماعت در مدارس ائمه جماعات نیز بیشتر از گذشته و با هماهنگی ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش‌و‌پرورش ساماندهی می‌شوند. علاوه بر آن، زنگ نماز در داخل مدارس باید قبل از تکمیل برنامه درسی گنجانده شود و هیچ مدرسه‌ای نباید زنگ پایان مدرسه را تا پیش از اجرای زنگ نماز به صدا درآورد.

یازرلو در ادامه با تاکید بر لزوم ارتقای سطح مصونیت معنوی و فکری دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید می‌گوید: نخستین اقدام در این خصوص، اقامه شکوهمند نماز جماعت در مدارس است که بر این اساس، امسال 20 هزار نمازخانه در سطح مدارس در دست احداث است. با این حال، اجباری بودن اقامه نماز در مدارس کشور از جمله بحث‌های دامنه‌داری در طول سال‌های اخیر است که به زعم خود منتقدانی نیز دارد.

به طوری‌که چندی قبل امام جمعه شهرستان اردستان با انتقاد از نحوه برگزاری نماز جماعت در برخی مدارس گفته بود: «در برخی مدارس اصلا معلمان در نماز جماعت شرکت نمی‌کنند و دانش‌آموزان هم به اجبار به نماز جماعت می‌آیند به‌ طوری‌که دو نفر باید اطراف آنها بایستند تا فرار نکنند.»

همچنین اقامه نماز در مدارس کشور در حال حاضر با نگرانی‌هایی از سوی مروجان فرهنگ نماز همراه شده است. در این رابطه، حجت‌الاسلام قرائتی رییس ستاد اقامه نماز کشور روز گذشته در حاشیه مراسم تقدیر از برنامه‌های غیرنمایشی سازمان صدا و سیما با اعلام این مطلب که «نسل نو نماز نمی‌خوانند» اظهار کرد: باید ما نگرانی‌های خود را به نسل جوان منتقل کنیم و باید با خضوع و خشوع این مساله را به جوانان انتقال دهیم.

از سوی دیگر، اقامه نماز جماعت در مدارس کل کشور از جمله اهدافی است که در سند همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش‌و‌پرورش نیز دیده شده است. به طوری‌که مسوولان آموزش‌و‌پرورش سعی دارند با تداوم و دایمی‌شدن حضور روحانیون در مدارس نماز جماعت در مدارس اجرایی و بتوانند اقامه نماز در مدارس را به صورت جماعت و با حضور روحانیون برگزار کنند.

30147

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 174248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    0 4
    كاش تيتر خبر اين نبود، مثلاً برقراري طنين دلنواز نماز جماعت در مدارس راهنمايي و متوسطه. يا حداقل زنگ نماز در ساعات درسي دوره راهنمايي و متوسطه قرار گرفت
  • بدون نام IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    6 0
    اجبار نتیجه عکس داره. حالا اینکار رو بکنید تا نتیجه اش رو ببینید !
  • بدون نام GB ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    3 2
    اگر مي شد كه بازور كسي را مسلمان كرد كه حتما اين روش مورد انتخاب پيامبر اكرم بود در حالي كه مي بينيم خداوند در قران مي فرمايد مردم بخاطر اخلاقت جذب تو شده اند اقايان به جاي اجبار كه بجاي جاذبه دافعه دارد بهتر است بروند كاري كنند كه جوانان با شوق سراغ نماز بروند واگر جايي نماز برگزار نمي شود خودشان مسئولان را مجبور به برگزاري ان كنند نه انكه تخم نفرت از نماز را در دلشان بكارند
  • امير110 IR ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    9 0
    يادش به خير دهه 60 ما در مجتمع آموزشي البرز ( راهنمايي و دبيرستان) درس مي خوانديم. يك روز مسئولان مجتمع اعلام كردند كه نماز براي همه اجباري است و هركس نيايد از نمره انضباطش كم مي شود. يكي از بچه ها رفت و در اقامه گفت 4 ركعت نماز ظهر مي خوانم از ترس معلم پرورشي و كم نشدن انظباطم.
  • ایرانی IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    3 0
    بنده به عنوان یک انسان انشا... مسلمان اوقاتی درنمازاحساس میکنم برخی باتمسخربه من نگاه میکنند. اگر احساسم درست باشدآنوقت فکر میکنیدبا اجبارکردن موردحل میشود؟علیرغم همه ادعاهای گوش فلک کرکن هنوزموفق نیستیم نمازراباخواسته قلبی بین جوانانمان گسترش دهیم آنوقت میخواهیم زورکی توقلبشان کنیم؟یعنی تصور میکنندموفق میشوند؟فکرنمیکنیددوری ازنمازبه این طریق بیشترمیشود؟حالااگر کسی سرنمازنیایدمیخواهیم مردودش کنیم ویاازمدرسه اخراج؟ای امان ازتصمیمات بدون تفکروتعقل.
  • دانشجوی دکترای ساکن کوی IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
    4 0
    یکی از راه های جذب نماز دیدن منش و رفتار برگزارکنندگان نماز مانند مربی پرورشی ، معاون پرورشی ، مدیران و معلمان توسط دانش آموزان هم در صف نماز و هم در کلاس و حتی سطح شهر و محله است که ببینند واقعا کسی که مسئول پرورش آنهاست از لحاظ کردار فردی و جمعی چگونه است .