روزنامه تهران امروز با محمود عباس زاده مشکینی دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب گفت​وگو کرده است.

در بخشی از این مصاحبه آمده است:

*پیش نویس اصلاحیه قانون احزاب فعلا در کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و با جدیتی که در اعضای محترم کمیسیون دیدم امیدوارم تا آخر تابستان آماده طرح در صحن علنی مجلس باشد.

*کمیسیون ماده 10 احزب از قانون احزاب مشروعیت گرفته است. مجلس سال1360 قانون احزاب فعلی را تصویب کرده است ودر ماده 10 آن،این کمیسیون موضوعیت پیدا کرده و وظایف و اختیاراتی طبق قانون برای آن درنظر گرفته شده است. طبیعتا اگر این پیش نویس اصلاح شود بدیهی است که مبنای کار کمیسیون نیز قانون جدید خواهد بود. حال اگر همین کمیسیون ولو با تغییراتی در اعضای و اختیارات در قانون جدید نیز بماند که البته در پیش نویس هم دیده شده است، کمیسیون در این خصوص فقط می‌تواند مانند دیگران نظر کارشناسی داشته باشد مثلا بگوید که خوب بود این ماده اضافه یا کم می‌شد. ولی همه دستگاه‌ها و نهادهایی که بر اساس قانون شکل می‌گیرند وظیفه شان این است که در چارچوب قانون فکر کنند و در چارچوب قانون عمل کنند. این مسئله نیز تنها در مورد این قانون صدق نمی‌کند، بلکه در خصوص هر قانونی موضوعیت پیدا می‌کند. ممکن است ما به برخی از قوانین نقد داشته باشیم اما در مقام اجرا، قانون مبنای عمل بوده و احترام به قانون و تمکین از قانون وظیفه همه است.

*این جمع بندی که قانون احزاب نیاز به اصلاح و تکمیل دارد و باید در این مرحله اقدام عملی کرد، در این مرحله ودرزمان دولت نهم و این دوره کمیسیون کلید خورد و خود کمیسیون ماده 10 احزاب بر این ضرورت تاکید کرد و دبیرخانه و اداره کل سیاسی وزارت کشور بحث پیش‌نویس را پیگیری و تهیه کرد که نهایتا در خود کمیسیون بررسی شد و یک کار پخته‌ای ارائه شد. اعضای کمیسیون ماده 10 احزاب نمایندگان سه قوه‌اند.

*ما برای تهیه این پیش نویس نه تنها از احزاب، از چهره‌های مختلف نظرخواهی کردیم. ما با هیچ کس به صورت فردی و خصوصی مکاتبه نکردیم که مثلا آقای فلان دبیرکل حزب فلان نظرتان را به ما ارائه کنید. ما یک فراخوان عام دادیم و گفتیم هر کسی نظر دارد بدهد. وقتی فراخوان عمومی دادیم دیگر نیازی نمی‌دیدم که تک تک به افراد نامه بنویسیم و از آن‌ها بخواهیم که نظرشان را ارائه دهند، ما به 75 میلیون نفر که نمی‌توانستیم نامه بنویسیم، شاید کسی نمی‌خواهد نظر بدهد. گروه کارشناسی از هر کسی که به عنوان صاحب نظر می‌شناخت مصاحبه می‌گرفت از آقای موسوی لاری گرفته تا آقای غلام حسین کرباسچی و دکتر الهام و...بنده واعضای کمیسیون هم اگر نظر خواهی از کسی را مفید می‌دانستیم به گروه کارشناسی پیشنهاد می‌دادیم که گروه ازآنها مصاحبه بگیرد و برخی قبول می‌کردند و برخی نمی‌پذیرفتند. کسانی که گروه کارشناسی با آن‌ها مصاحبه کردند درمجموعه جناح سیاسی و سلیقه متبوع خود معمولا شخصیت‌های مطرح و برجسته‌ای هستند که افکار عمومی انها را می‌شناسد. انشاء الله هنگامی که منتشر شد همه آنها را می‌شناسند.

/29217

کد خبر 164392

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین