گوشی های قاچاق مشکل آفرین شد یا ....

امیدسلیمی بنی: مرکز تجاری علاء الدین تهران که یکی از مهمترین مراکز عرضه گوشیهای تلفن همراه در کشور شناخته می شود، نیمه تعطیل است. کسبه این مرکز می گویند مشکلات عرضه موبایل در علاءالدین از روز پنجشنبه شروع شده و هنوز ادامه دارد. مشاهدات خبرنگار خبرآنلاین نشان می دهد به جز طبقات پایینی که در آن هنوز عرضه تلفنهای همراه ایرانی و دارای گارانتی شرکتی انجام می شود، اکثر طبقات به خصوص طبقه های فوقانی این مرکز تعطیل است.

همچنین مشاهدات خبرآنلاین نشان می دهد برخی از مغازه های طبقات بالا، خصوصا پنجم و ششم شکسته و تعدادی از این مغازه ها تعطیل است.

یکی از کسبه این پاساژ به خبرآنلاین می گوید: "جرات نداریم مغازه ها را باز کنیم و در آن جنس بفروشیم. چون اعتباری روی کار ما نیست. 8 سال است در این صنف مشغول کاریم، ولی هنوز پلیس نیمه شب به مغازه های ما می ریزد و همه چیز را با خود می برد."

این فروشنده که جوانی حدود 30 سال به نظر می رسد، ادامه می دهد: "بامداد پنجشنبه یکی از همسایه ها به من تلفن زد که پلیس بدون نشان دادن حکم قفل پاساژ را شکسته و وارد شده، نمی دانستم چه کنم. از طرفی اگر به مغازه می آمدم، معلوم نبود چه در انتظارم بود و اگر هم در خانه می ماندم، سرمایه کارم را از دست می دادم."

جوان فروشنده، پشت پیشخوان مغازه اش نشسته و قفسه های پشت سرش خالی از جنس است. می پرسم: "چرا گوشیهایتان را جمع کرده اید؟"

می گوید: "هر لحظه ممکن است به مغازه بریزند و گوشیها را ببرند. با چه ضمانتی این گوشیها را در مغازه نگهدارم؟"

می پرسم: "یعنی پلیس بدون نشان دادن حکم قضایی، اموال را توقیف می کند؟"

سرتکان می دهد. لابد جنسها قاچاق است که توقیف می شود؟ بله، ظاهرا اجناسی که توقیف می شود، اکثرا فاقد سند پرداخت حق گمرک است. یکی دیگر از کسبه این پاساژ می گوید: "مشکل در این نیست که اجناس قاچاق است، مسئله این است که ما قاچاقچی نیستیم و مواد مخدر هم نمی فروشیم. این گوشیها به دست ما رسیده و خرید و فروش شده و ما هم آن را به دست مشتری می دهیم. حالا اگر مشکلی دارد نیروی محترم انتظامی می تواند با حکم قضایی، مواردی را که مشکوک می داند، از مغازه خارج کند، نه این که نیمه شب، قفل مغازه ها را بشکند و در صورت اعتراض صاحبان مغازه، آنها را بازداشت کند."

می پرسم: "پس ماجرای بامداد پنجشنبه چه بوده؟"

من را به داخل مغازه می برد. به کارکنانش می گوید کرکره نیمه پایین را کاملا ببندند تا او بتواند جواب می دهد: "بامداد پنجشنبه تعدادی از افراد نیروی انتظامی به پاساژ مراجعه می کنند و مغازه ها را تفتیش می کند، در حالی که هیچ یک از صاحبان مغازه حضور نداشته اند. برخی از صاحبان مغازه هم که برای اطلاع از این موضوع به پاساژ آمده بودند، بازداشت شدند. از جمله صاحب پاساژ و فرزندش هم اکنون به همراه تعداد زیادی از کسبه، در بازداشت نیروی انتظامی به سر می برند. تعدادی از نیروها هم تا صبح در خیابانهای منتهی به پاساژ حضور داشتند و حتی اقدام به شلیک گاز اشک آور هم کردند."

می پرسم: "حالا موضوع رفتار نیروی انتظامی در جای خود بحث می شود، ولی اگر پلیس بگوید مغازه ها قاچاق نیاورند تا ما هم اجناسشان را توقیف نکنیم، چه جوابی دارید؟"

از قفسه چوبی پشت سرش، طومار بزرگی را با طول حدود یک متر، بیرون می کشد. چند ده مهر و امضای مختلف پای این طومار است. می گوید: "ما مشکل تعرفه های بالای گوشی همراه را سال 85 به ریاست محترم وقت مجلس شورای اسلامی، آقای دکتر حداد عادل اطلاع دادیم و اعتراض کردیم با این روند، برخی از گوشیهای قاچاق وارد بازار می شود و اگر ما بخواهیم گوشی را با تعرفه تعیین شده از طرف دولت خرید و فروش کنیم، همه متضرر می شویم. آقایان قول دادند ظرف 6 ماه این مشکل را درست کنند، ولی الان 5 سال می گذرد و هنوز هیچ مشکلی از هیچ کسی حل نشده."

این فعال اقتصادی که مغازه اش مرکز توزیع موبایل در طبقه ششم مرکز تجاری علاءالدین است، توضیح می دهد: "الان اگر شما به راهروی کناری بروید، می بینید تمام مغازه ها بسته است و یا کرکره ها نیمه پایین است. کسبه در مغازه نشسته اند و خرید و فروش انجام نمی شود. با این وضعیت اقتصادی کساد، چطور فردا جواب چکهایمان را بدهیم؟"

می پرسم: "خب، چرا شما از طریق قانونی اقدام نمی کنید تا مشکل تعرفه ها حل شود؟"

می گوید: "ببینید، اولا جنسی که ما می خریم نمی دانیم تعرفه گمرکی را پرداخت کرده یا نه، برخی از فروشنده ها گارانتی عرضه می کنند و برخی، گارانتی گوشیهایی که می دهند، معتبر نیست. ما که نمی توانیم همه تلفنها را حرف به حرف، کنترل کنیم؟ یک پارتی جنس که خریده می شود، در فاکتور آن درج می شود گارانتی دارد. بعد هم وقتی نیروی انتظامی نیمه شب به مغازه ها می ریزد، تلفنهای قاچاق و قانونی و شرکتی را با همدیگر می برد. می پرسیم چرا اینها را می برید؟ می گویند باید برویم تحویل گمرک بدهیم تا آنها چک کنند، همین روند یعنی دو الی سه ماه، جنس ما در اختیارمان نباشد و همه اش ضرر می شود. دودش هم در نهایت به چشم فروشنده و مصرف کننده می رود."

در راهروهای مرکز تجاری، کسبه همینطور راه می روند و با همدیگر نجوا می کنند. به جز مغازه های لوازم جانبی، اکثر دکانها جنس ندارند یا بسته اند و یا کرکره ها تا نیمه پایین است. دنبال یک گوشی معمولی می گردم، تلفنی مانند مدلهای رایج نوکیا، ولی از ده مغازه ای که سر می زنم، تنها یکی از مغازه ها، یک مدل از این تلفن را دارد، آن هم با گارانتی شرکتی و ذکر این نکته که "ما مسئول گارانتی گوشی نیستیم."

از علاءالدین بیرون می زنم و کاسبهایی که با اعصاب ناراحت در راهروها گردش می کنند و برای برنامه فردایشان، سبک و سنگین می کنند را تنها می گذارم.

/23331

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 161693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • كامران IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 0
    چرا اين پرايد كه اين همه آدم ميكشه جمع نميشه. بخاطر منفعت بعضيا؟
  • بدون نام DE ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 1
    این هم یکی از نشانه های رونق اقتصادی بود که جناب دکتر فرموده بودند؛ نون خوب که یارانش پرداخت شده قبلا، موبایل خوب هم در راهه!
  • rasuli IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 1
    من خودم شاهد بودم که پلیس برای مغازه دارها تعیین تکلیف کرده بود چه مدل گوشی ای بخرند. ولی اونها گوش نمی کنن و هر کار دوس دارن می کنن، طبیعیه پلیس هم برای مقابله با اونها نیمه شب اقدام کنه چون اگه بخواد روز بیاد، همه می فهمن و اجناس قاچاقشون رو مخفی می کنن.
  • بدون نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    این کاسبها حقشانه، خون مردم را توی شیشه کرده اند
  • پرهام IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    کله گنده ها رو ول کردند چسبیدن به این مغازه دارای بیچاره وای بر شما
  • بدون نام GB ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    مثل اينكه مسئولان هم خوششان مي ايد كه در كشور تشنج ايجاد كنند واگر نه گره اي را كه با دست مي توان باز كرد چرا مي خواهند بادندان پاره كنند
  • همایون IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 0
    منم با حرف دوستان موافقم: -کله گنده ها رو بگیرید -خودروسازی داخلی رو تعطیل کنید و واردات خودرو را آزاد.
  • محسن IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    اين مغازه هاي بيچاره مي دونيد اجاره يا قيمت اونها چنده من كه تخصصي در موبايل ندارم مي دونم گوشي قاچاق چه طوريه اونا نمي دونند
  • حسن US ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    5 0
    من تو جنوب مغازه موبایل دارم خودم از دبی قاچاقی گوشی میارم همین مامورها تا گوشی اومد تو ابهای ایران برای هرگوشی هزار تومان میگیرن بعد اجازه میدن که گوشیها را از تو لنج بیرون بیاری اگه همین پول را به گمرک بدیم هم خیالمون راحتتره وهم کمک شده به اقتصاد کشور امیدوارم که مسولین به فکر باشن
  • از غرب کشور IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 1
    بخاطر حمایت از تولید داخلی تعرفه رو بردن بالا . اما خودشون نمیدونن چه گوشیه اشغالیه این گوشیهای داخلی .
  • مهیار IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    2 0
    ای بابا فلان شرکت گوشی میسازه . با هدفون و کیفچرمی و خهلفاتش بستته بدی میکنه میده بیرون. مغازه دار میاد کیف و هد فون و سایر وسایل رو جدا میکنه و با گارانتی قلابی میفروشه بعدا هم میگید ال و بل. مغازه دار ها برن خودشونو اصلاح کنن. کجای دنیا مغازه دار میاد بسته بندی گارنتی شده رو باز میکنه و اجناس داخلشو بر میداره و بعدا دوباره بسته بندی میکنه هلوگرام میزنه و میفروشه؟ کم فروشی جز اینه؟
  • پویا A1 ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    خوشم اومد واقعا. دمشون گرم. اینا با خودشون مشکل دارن سر من و تو خالی می کنن.اقا مگه کشکه که قاچاق بشه. به قول احمدی نژاد این برادرا جنس و از یه راهی که کلاه شرعی داره وارد می کنن. احمدی نژادم که قدرت مقابله نداره میاد مغازه رو خالی می کنه!! حالا اینجا کی ضرر میکنه؟ پیدا کنید پرتغال فروش را
  • احسان IR ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    من از نزديك مطلع هستم كه نيمه شب اجناس رابردن با شكستن شيشه هاو قفل فروشگاهها حتي سيستم حسابداري و چكها اين شيوه ديگر نمي دانم اسمش چيست ؟؟
  • ايراني IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    بهترين كار اينه كه مغازه ها تعطيل بشن و كاسبها بروند در باغ ويلايشان بادمجون و هويج و كدو بكارن و حالشو ببرن.
  • بدون نام IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 1
    اخه یه تلفن همراه 600 هزار تومنی ،200 هزار تومن گمرکیش چیه؟خدایش زور داره. الان منی که بخوام یه گوشی بخرم. با این تفاسیر کلا پشیمون میشم. گارانتی که توی این مملکت اعتباری بهش نیست. حد اقل اینایی که کمتر سود میگیرن،بزارن کارشون رو بکنن
  • هموطن DE ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    1 1
    دمشون گرم ابن مملکت آباد نمیشه مگر اینکه جلوی قاچاق گرفته بشه
  • ناشناس IR ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 1
    با نظر آقای هموطن کاملا"خالفم نه از نظر جنس قاچاث بلکه از این طرز نحوه برخورد هر کی هر کی یعنی این دیگه وگرنه وقتی قانون اعمال بشه نباید نصف شب مغازه های مردم را لخت کرد!!!!
  • علی IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    0 1
    10% مالیات 4%مالیات بر ارزش افزوده تا 50%عوارض واردات خودرو 60%عوارض واردات گوشی اجناس بنجل و تقلبی چینی ماشینهای داخلی بی کیفیت با چند برابر قیمت و... به والله ما فقط یکبار زندگی میکنیم. آهای دولتمردان در مقابل عمر وزندگی 70میلیون ایرانی مسئولید.کمی به فکر مردم باشید. دنیا رو بسازید آخرتشون گردن خودشون.
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    0 1
    این چه مسخره بازیه. آخه مگه ما تولید موبایل داریم که تعرفه میذارید . غیر از اینکه قراره با تعرفه جیب بعضی آقایون پر شه.
  • بدون نام A1 ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۳
    0 0
    برای خیلی چیزهای دیگه هم که تولید داخلی داریم تعرفه رو صفرمیکنند مثل شکر
  • آرشان IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
    0 2
    به نظر من باید با دانه درشتا برخورد کنند هم هزینه کمتره و هم جو جامعه وارد بحران نمی کنه .مسولین می دونند آمار قاچاق اعلام شده خیلی بالاتر از این حرف هاست که با برخورد با یک صنف بخواهیم اینگونه برخورد کنیم . من دلم برای برادرانم در نیروی انتظامی می سوزه که ضعف مدیریتی آقایان را باید آنها جبران کنند .
  • بدون نام IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۸
    0 1
    حالا گيريم چند مغازه تعطيل شد كه چي آيا مشكل حل خواهدشد خانه از پاي بست ويران است
  • بی نام RO ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۱
    0 2
    سلام میخواستم بدونم علاعدین فردا باز است ممنونم