سایت خانه ملت گزارش داد:

 
به گزارش خبرنگار خانه ملت، علی لاریجانی عصر چهارشنبه در دیدار اعضای شورای مرکزی و خانواده شهدای حزب موتلفه اسلامی با تبریک مبعث رسول اکرم (ص) با بیان آنکه در حزب موتلفه بحث‌هایی چون بازی سیاسی مطرح نیست، گفت: با شناختی که از حزب موتلفه دارم، این حزب همیشه براساس یک ایدئولوژی موضع سیاسی خود را اعلام کرده و در حال حاضر ممکن است که این موضع گیری‌ها همراه با بازتاب‌های نابهنجاری از سوی دیگران باشد، اما باید گفت که اشکال از سایر گروه‌ها است.

وی با بیان آنکه حزب موتلفه همیشه براساس یک مبنای فکری موضع‌ گیری کرده است، اظهار کرد: رفتار شما سنجیده و پخته است و وقتی سابقه کاری و رفتار حزب موتلفه را در فراز و فرودهای کشور مشاهده می‌کنیم، شاهد یک نوع پختگی در تصمیمات سیاسی اعضای این حزب هستیم.
 
رفتار سنجیده حزب موتلفه ناشی از ریشه‌ دار بودن این حزب است

 
لاریجانی رفتار سنجیده حزب موتلفه را ناشی از ریشه ‌دار بودن این حزب دانست و خاطرنشان کرد: پایه‌ گذاران حزب موتلفه آن را براساس یک عقیده‌ای تاسیس کردند و در راه این عقیده مجاهدت داشتند که شهدای موتلفه نشانگر همین مجاهدت‌هاست.
 
رئیس قوه مقننه با اشاره به نظر شهید بهشتی در مورد کار تشکیلاتی، گفت: یکی از ویژگی‌های شهید بهشتی انضباط تشکیلاتی بود که در ایشان وجود داشت و ایشان از شخصیت‌های نادری بود که برای کار تشکیلاتی مایه گذاشت، فکر کرد و زحمت کشید.
 
رئیس قوه مقننه با بیان آنکه بهشتی هم قبل و هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای کار تشکیلاتی زحمت کشیده‌اند، گفت: تاسیس دبستان دین و دانش، کانون های دانش آموزی در قم، تشکیل انجمن های اسلامی در اروپا و بعد از پیروزی انقلاب هم تاسیس حزب جمهوری اسلامی که نمونه ای از حزب ایدئولوژیک در کشور بود از جمله زحمات ایشان برای نهادی کردن کار تشکیلاتی در کشور است.
 
نمی‌شود کسی کت و شلوار خود را عوض کند و پشت میز بنشیند و بگوید سیاستمدار است
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه در مورد مقوله حزب و تشکیلات سیاسی در کشور ما به صورت خیلی روبنایی برخورد شده است، تصریح کرد: از این جهت، برای کشور مشکلاتی بوجود آمده، بنابراین کشوری که پایه کاری آن در مردم‌سالاری و دموکراسی است نمی‌تواند بدون تشکیلات باشد و کار بدون تشکیلاتی لطمه ساز است.
 
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: همانطور که فردی برای فقیه شدن به کار در حوزه احتیاج دارد، مجتهد در سیاست نیز باید زحمت بکشد، نمی‌شود کسی کت و شلوار خود را عوض کند و پشت میز بنشیند و بگوید سیاستمدار است.
 
یک سیاستمدار احتیاج به تجربه و دانستن کلام سیاست دارد
 
وی با بیان آنکه یک سیاستمدار احتیاج به تجربه و دانستن کلام سیاست دارد، گفت: همین تجربه کاری یک سیاستمدار است که باعث می شود در شرایط مختلف، کشور را اداره کند.
 
لاریجانی تصریح کرد: حزب در همین رابطه دو وظیفه مهم دارد یکی بحث برنامه داشتن برای اداره کشور و دیگری تربیت جوانانی که بتوانند سیاستمدارانی پخته شوند، چرا که باید برای دموکراسی زحمت کشید.
 
وی با تاکید بر اینکه قدرت تعیین کننده تجربه برای یک فرد نمی تواند، باشد، افزود: اول باید یک فرد صاحب‌نظر بشود و بعد بعنوان یک مسئول در مدیریت اجرایی قرار گیرد.
 
لاریجانی ادامه داد: ما گاهی اوقات فکر می کنیم که هر کسی که حکمی را گرفت و پشت یک میز نشست آن فرد علامه دهر است و بعد هم اظهارات پشت سرهمی که مشکلات فکری برای کشور می سازد.
 
در کشور ما احزاب خیلی شاخص نیستند
 
رئیس مجلس شورای اسلام با بیان آنکه ورزیدگی ذهنی یک مدیر در مسائل ایدئولوژیک لازم است، افزود: در کشوری که مبنای فکری اسلامی دارد به میزانی که فردی اعتبار اجتماعی برای اداره جامعه پیدا می کند به همان اندازه نیز باید معرف اسلامی داشته باشد که در غیر این صورت براساس نظریات خامی که به دستش می رسد، تصمیم می گیرد چرا که از قبل ورزیدگی ذهنی نداشته است و براین اساس نمی‌تواند در مقابل آرای مختلف تاب بیاورد.
 
وی با تاکید بر آنکه که کار ایدئولوژیک برای اداره کشور یک امر رکنی است، گفت: متاسفانه در کشور ما احزاب خیلی شاخص نیستند و ما از این حیث در حال ضرر کردن هستیم.
 
لاریجانی رجل مذهبی در صدر انقلاب را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: در آن زمان تحصیل کرده‌های مکتب امام در صدر انقلاب حضور داشتند که غالبا اسلام شناسان متعهدی بودند که به دلیل ترورهای بعد از انقلاب از دست ما رفتند، کسانی چون باهنر و بهشتی و بعد از این افراد باید کار حزبی کرد تا افراد با این ورزیدگی ذهنی و شناخت مسائل به وجود آید.
 
سپردن مدیریت‌های استراتژیک به افرادی که بنیه فکری ندارند، نقص است
 
نماینده مردم قم ادامه داد: این نقص است که مدیریت های استراتژیک را به افرادی می سپاریم که بنیه فکری قوی ندارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه بحث دیگر داشتن فن در اداره کشور است، گفت: این مورد نیز به تجربه و آموزش نیاز دارد؛ رجل سیاسی در شئونات مختلف باید صاحب تجربه باشد تا در طوفان های مختلف دچار تزلزل نشود، براین اساس من فکر می کنم اساسی که شهید بهشتی برای حزب گذاشتند ضروری بود که متاسفانه در آن زمان عده ای جنجال کردن و این حزب را تا مرحله رکود پیش بردند.
 
احزاب دست‌ساز دولتی ظرفیت اداره کشور را ندارند
 
لاریجانی افزود: در حال حاضر کشور در یک فضای خالی از احزاب کار می کند و احزاب دست‌ ساز دولتی هم در این چند دوره نشان دادند که ظرفیت اداره کشور را ندارند و ما در دوره های مختلف از این احزاب دست ساز بسیار داشتیم که بعد از مدتی که پشتوانه قدرت آنها خالی می شود کم خاصیت می شوند و اساس تجمع آنها بر قدرت است.
 
رئیس قوه مقننه با انتقاد از کسانی که در نقد کار تشکیلاتی، حزب را به عنوان یک رذیله عنوان می کنند، گفت: ‌این افراد اعتقاد دارند اگر کسی متکی به یک حزب باشد یک نقصی دارد، برعکس باید بگویم من فکر می کنم از نظر سیاسی برای یک فرد کار حزبی یک فضیلت است و اینکه کسی تربیت یافته یک مکتب سیاسی و حزب باشد، بسیار پسندیده است؛ چرا که مشخص است این فرد چه نوع برنامه و فکری دارد.
 
لاریجانی متذکر شد: افراد بی شناسنامه ای که بی اساس صاحب منصبی شوند، براساس شرایط می توانند تغییر مشی دهند و ممکن است جامعه هم نتواند این افراد را تشخیص دهد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از فضیلت های سیاسی آن است که افراد تربیت یافته یک تشکیلاتی باشند و در درون سازمان ها تربیت شده و پشتوانه تشکیلاتی برخوردار باشند؛ این اشکالی اساسی است که در گفتمان سیاسی کشور ما برخی افراد حتی سالم مطالبی می گویند که جامعه را نسبت به کار حزبی پس می زند.
 
مردمی بودن به معنای آن نیست که سیاستمدار متعلق به تشکیلاتی نباشد
 
وی با اعتقاد بر آنکه مردمی بودن به معنای آن نیست که سیاستمدار متعلق به تشکیلاتی نباشد، گفت: در سنت نبوی و علوی هم تاکید شده بر اینکه افراد در درون یک تنظیماتی حرکت کنند.
 
لاریجانی با اشاره به حزب موتلفه اسلامی، خاطرنشان کرد: مسائلی چون اینکه حزب موتلفه قدیمی است، فکر سنتی دارد و صاحب شخصیت های مسنی است، گفته می شود؛ اما خوشبختانه شما استقامت کردید و در نهایت ساختار حزب دارید، تقسیم کار می کنید، صاحب سازمان هستید و هوس قدرت به آن معنا که برای هر انتخاباتی سریع لیست ارائه دهید را ندارید.
 
رئیس مجلس با اشاره بر آنکه یکی از نکات برجسته حزب جمهوری هم همین بود که فکر نمی کرد، حتما باید لیست انتخاباتی ارائه دهد، گفت: آن زمان وقتی بحث نخست وزیری مطرح شد حزب جمهوری آقای رجایی را معرفی کرد در حالی که رجایی عضو حزب جمهوری نبود، اما به دلیل شایستگی از ایشان حمایت کردند و یا مثلا وقتی جلال الدین فارسی را برای ریاست جمهوری معرفی کردند؛ ایشان نیز عضو حزب جمهوری نبودند این نکته مثبتی است که در مشی و روش حزب موتلفه وجود دارد.

1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 160147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سامان GB ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۸
    0 0
    مگه احزابي كه به جناح خاصي وابسته نيستند اجازه نفس كشيدن هم دارند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۸
    0 0
    مگه ديگه حزبى هم مونده؟
  • سینا IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۸
    0 0
    حزب موتلفه اصلا جایگاه تاثیرگزاری امروزه نداره و بود و نبودش یکسانه بعدشم تا تقی به توقی می خوره احزاب منحل میشن و سیاستمداران زندانی بعد انتظار دارین جایگاه احزاب تقویت هم بشه؟!