آن‌گونه که زمان دوم خرداد از اصولگرایان دفاع کردم، امروز هم در مقابل حذف اصلاح‌طلبان می‌ایستم برای اینکه متأسفانه یک الگوی رفتاری واحد در کشور وجود دارد، همه می‌خواهند یکدیگر را حذف کنند.

عماد افروغ در گفت‌وگو با فارس ضمن بیان مطلب بالا گفت: پس از سال‌ها تجربه در نظام انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیده‌ام که باید دیدگاه فراجناحی داشت.برخی می‌گویند که افروغ از میرحسین حمایت کرده، مگر شما نشنیدید و ندیدید که من از ابتدای رقابت‌های انتخاباتی گفتم به محسن رضایی رأی می‌دهم و در فیلم دوم تبلیغاتی او نیز صحبت کردم،

این نظریه‌پرداز و جامعه‌شناس افزود:موسوی چه بخشی از تاریخ ماست قابل انکار نیست، قرار نیست هر عملکردی مطابق دیدگاه و میل ما باشد، من به این نتیجه رسیده‌ام که به مصلحت نظام فکر کنم و از توجه فقط به دیدگاه خود بپرهیزم.

وی با بیان اینکه اگر کسی ادعا دارد که موسوی با خارج از کشور و با معاندان نظام رابطه دارد، سند ارائه دهد، گفت: باید چنین فردی را در صورت اثبات ادعاها محاکمه‌اش کنید، اما وقتی ارتباطی با بیگانه وجود ندارد همین طوری افراد را به سمت آمریکا سوق ندهیم، من همه حرفم این است که وقتی گفته می‌شود انقلاب مخملی، با این سخنان فقط آمریکا بزرگ می‌شود و کشور را به لحاظ ساختاری با حکومت‌های دیکتاتوری مقایسه کرده‌اید که این اصلا خوب نیست، باید از کنار این مسائل عبور کرد، حتی قدرت واقعی آمریکا که بسیار کمتر از این‌هاست را نباید فریاد زد.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به انتخاب یک رنگ از سوی ستاد موسوی به عنوان نماد تبلیغاتی گفت: این که کشور عزیزمان و مردمان غیور و انقلاب بزرگ‌مان را با کشورهای سوسیالیستی و کمونیستی‌ای مانند اوکراین و گرجستان شبیه‌سازی می‌کنیم خیلی بد است.انقلاب ما عظیم‌تر از آن‌ها است.

وی افزود: این گونه کشورها حکومت‌شان دیکتاتوری بوده اما ما اینگونه نبوده‌ایم، خدا می‌داند معتقدم در هیچ مقطعی از انقلاب اسلامی ایران کوچک‌ترین نشانه‌ای از دیکتاتوری وجود نداشته است.

وی همچنین ادامه داد: جای انقلاب مخملی اینجا نیست، سرخ جامگان چه کسانی بودند، سیاه‌جامگان چه کسانی بودند، هیتلر مگر انقلاب مخملی داشت، همه این مصادیق یک رنگ را برای خود نماد کردند، استناد به رنگ نمی‌تواند تلقی انقلاب مخملی شود. حاضرم با افراد مختلف درباره انقلاب مخملی مناظره کنم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در ایران نیز با اینگونه مسائل باید مانند فرانسه برخورد شود، تصریح کرد: باید مدیریت بحران انجام گیرد، وقتی یک قضیه‌ای را عادی جلوه دهیم و طبیعی نمایش دهیم، قضیه خود به خود جمع می‌شود، هر چه آن را دامن بزنیم بی‌جهت، گسترده‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: اینجا روس‌ها برنده میدان می‌شوند چرا که آنها بسیار تمایل دارند انقلاب اسلامی ایران ذیل و در حاشیه انقلاب سوسیالیستی روسیه تفسیر شود.
افروغ با اشاره به مصاحبه اخیر خود در مورد تشکیلات راه سبز امید، گفت: من گفته‌ام هر فردی بیاید در چارچوب انقلاب و قانون اساسی فعالیت کند یک فرصت است و با این کار التزام خودش را به نظام نشان می‌دهد.

این جامعه‌شناس ادامه داد: اتفاقا اگر به او اجازه فعالیت سیاسی داده شود، مجبور است قید و قیود قانونی را بپذیرد. وی افزود: در مصاحبه گفته‌ام او می‌خواهد فعالیت سیاسی انجام دهد و ممکن است من هم با وی مخالف باشم، این بحث من و یا یک نفر نیست بالاخره موسوی بخشی از جمعیت سیاسی کشور است و تعدادی حامی دارد که اتفاقا اگر به صورت رسمی فعالیت سیاسی کند به نفع ما و کل نظام است چرا که در این صورت اگر واکنش‌هایی غیررسمی و به صورت غیرقانونی از وی و حامیانش بروز ‌کند می‌توان با آنها برخورد کرد.

افروغ با اشاره به مناظرات و حوادث قبل از انتخابات و با بیان اینکه اگر اهانت به رئیس جمهور خلاف قانون اساسی است، پس متخلف را باید محاکمه و مجازات کرد، اظهار داشت: توهین‌ها از دو طرف بوده، یک چیزهایی در عرف سیاسی وجود دارد که باید رعایت شود، من می‌گویم اگر موسوی هم تهمت زده کار اشتباهی کرده و هر کس این کار را کند غلط است.

وی همچنین تصریح کرد: هم‌اکنون کشور نه به لحاظ جامعه‌شناسی و نه به لحاظ اخلاقی - اسلامی و نه به لحاظ عقلانیت ضابطه‌مند نیست و همه افتاده‌اند به جانِ هم که این اصلا به صلاح نظام نیست و باید جمع شود، من می‌گویم همه ابعاد دیده شود.

افروغ همچنین در مورد حوادث پس از انتخابات با بیان اینکه این اغتشاشات اخیر نه جوشش مردمی است نه انقلاب مخملی، ادامه داد: این شلوغی‌ها و تجمعات پس از انتخابات در واقع یک اعتراض است که محصول فاصله میان شکاف انتظارات برخی مردم در مورد آرا و نتیجه اعلام شده است و بطور کلی یک واقعیت اجتماعی است.

وی با بیان اینکه بارها از VOA و BBC با من تماس گرفتند که پاسخی به آنها ندادم، ادامه داد: اعتقاد دارم شیوه اعلام نتایج انتخابات در ایجاد اغتشاشات و ناآرامی‌ها بسیار مهم و تأثیرگذار بود، صبح شنبه شیوه اعلام برخی رسانه‌ها و همچنین اعلام موسوی بسیار نامناسب بود من همان موقع احساس خطر کردم و گفتم که این به شورش و اغتشاش می‌انجامد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 15039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهاب IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۵/۲۸
    9 3
    درود بر عماد افروغ. ای کاش همه مثل شما بودند. سپاس.
  • مهدی IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۵/۲۸
    9 2
    انسانیت باز هم وجود دارد-دوود بر افروغ
  • بچه جنوب IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۸۸/۰۵/۲۸
    4 1
    جناب آقای دکتر افروغ من باخیلی از تصمیمات آقای موسوی مخالف بوده و هستم اما چون برخوردهای فعلی را بدلیل عدم کارشناسی مناسب فاقد توجه کافی به مصلحت انقلابمان می دانم به عنوان عضو کوچکی از جمعیت تحصیلکرده کشور به وجود افرادی مانند شما در این قشر افتخار میکنم
  • بی نامhadi IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۸۸/۰۵/۲۸
    5 12
    جناب آقاي افروغ از شما که مدعي هستيد با اجازه دادن تشکيل حزب به آقاي موسوي مي‌توان او را مهار کرد ميپرسم چرا از او درمورد خطاي اولش - ادعاي تقلب بي‌دليل- نمي‌پرسيد تا حق‌طلبي‌تان براي من جوان مسلمان ثابت شود. به خطاکار جايزه مي‌دهند يا از او توضيح مي‌خواهند؟ شما را به خدا حقيقت را فداي مصلحت نکنيد.
  • شیراز IR ۲۱:۱۰ - ۱۳۸۸/۰۵/۲۸
    6 2
    به وجود شما افتخار می کنم ..... با تمام نظریت شما موافقم.