ایسنا نوشت:

با انتخاب «کوهنورد» به عنوان بهترین بازی سال، نخستین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای به پایان رسید.

در مراسم اختتامیه این جشنواره که شامگاه دوشنبه 19 اردیبهشت‌ماه در تالار وحدت برگزار شد، بهروز مینایی دبیر جشنواره و مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای در سخنانی جشنواره را فرصتی برای نمایش توانمندی‌ها برشمرد و گفت: «جشنواره ویترینی از ظرفیت توانمندی‌های کشور و فرصتی برای باور جوان ایرانی است.»

وی ادامه داد: «جوان ایرانی می‌تواند و باید این توان را در عرصه بین‌المللی شکوفا کند. کشور ما به بازی‌های رایانه‌ای بیشتری نیاز دارد و این نمایشگاه وظیفه ما را سنگین‌تر کرد و باید جوان ایرانی را بیشتر دریابیم و از آن حمایت کنیم و فرهنگ‌مان را به دنیا از طریق بازی ارائه کنیم.»

در بخش اول اهدای جوایز که به آفرینش‌های دانش‌آموزی اختصاص داشت، از بازی‌های «4 بر 1»، «مدافع جهان» و «رسام» تقدیر شد و «یک اشتباه کوچولو» به عنوان بازی برتر این بخش معرفی شد.

در بخش بازی‌نامه هم گروه نویسندگان بازی «اویار» برگزیده شدند و ضمن تقدیر از طراحی کاراکتر توسط مژگان میرزایی، سحر اسلامی و نرگس شاعری، جایزه طراحی کاراکتر برتر به بازی «اویار» تعلق گرفت و از احسان سرابیان و مرتضی محمد تقدیر شد.

در ادامه رضا تقی‌پور وزیر فناوری و ارتباطات که برای اهدای جایزه به روی سن حاضر شده بود، در سخنانی با بیان اینکه در کنار کار هنری، سرگرمی و محتوا باید به اقتصاد این موضوع هم توجه شود، گفت: «در حوزه صادرات بازی‌ها می‌توانیم کشور موفقی باشیم و از نظر چرخه اقتصادی این عرصه می‌تواند خودکفا باشد و اشتغال‌زایی خوبی داشته باشد و این افق روشنی را به ما نشان می‌دهد.»

وی ادامه داد: «در برنامه پنجم توسعه به ما تکلیف شده شبکه ملی اطلاعات را راه بیندازیم و بازی‌های صد برابر چیزی که امروز وجود دارد ارائه می‌شود و کشور ما می‌تواند در این عرصه حرف‌های زیادی داشته باشد.»

در بخش دیگری از اهدای جوایز آفرینش‌های دانش‌آموزی، از سازندگان بازی‌های «آذرخش»، «وای‌فیلد» و «ماورای زمان» تقدیر شد و در بخش اصلی اهدای جوایز، جایزه بهترین گرافیک به بازی «گرشاسب»، بهترین صدا به «سیاره میترا»، بهترین طراحی کاراکتر به بازی «گرشاسب»، بهترین موسیقی به بازی «میرمهنا» و «گرشاسب» و بهترین دستاورد فنی به «گرشاسب» اهدا شد و در بخش طراحی کاراکتر یک دیپلم افتخار نیز به «سیاره میترا» تعلق گرفت.

بهترین طراحی بازی به «کوهنورد» رسید که یک دیپلم هم به «گرشاسب» اهدا شد، پیاده‌سازی فنی به «گرشاسب» و «سیاره میترا» تعلق گرفت، بازی موبایل به «دزده و مرغ فلفلی» و در بخش بازی‌نامه هم هیچ بازی شایسته تندیس دانسته نشد و دیپلم افتخار به نویسنده «سیاره میترا» رسید.

در ادامه سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی آموزش غیرمستقیم را یک اصل خواند و گفت: «بازی باعث مشارکت فعال شخص می‌شود و تاثیرگذاری زیادی دارد و بازی‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که با فطرت اصیل سازگاری داشته باشند.»

وی افزود: «ما نمی‌توانیم به بازی‌ها بی‌تفاوت باشیم و باید از خلاقیت و نو‌آوری بهره بگیریم و راه آغاز شده را تا رسیدن به جایگاه بالای خود در منطقه طی کنیم.»

در بخش آخر اهدای جوایز، جوایز اصلی با حضور تقی‌پور، حسینی و مینایی اهدا شد و دیپلم افتخار بهترین بازی کوچک به سیدمحمدعلی وزیری برای «خارج از سرزمین» تعلق گرفت. تندیس بهترین بازی مستقل به مهدی بهرامی برای «بو bo» رسید، بهترین بازی آنلاین به فرزاد ملک‌آرا برای «آسمان‌دژ» و تقدیرهای ویژه‌ای هم از مرتضی رضایی برای «میرمهنا»، مهدی خدابخش برای «گاندو» و کانون پرورش فکری برای بازی «داستان دوستان» شد.

«گرشاسب» دیپلم افتخار بهترین بازی سال را دریافت کرد و تندیس جشنواره به همراه 50 میلیون ریال به «کوهنورد» ساخته فرهود فرمند به عنوان بهترین بازی سال تعلق گرفت.

در این مراسم که اجرای آن را نیما کرمی بر عهده داشت، داوران هر بخش برای اهدای جوایز به روی سن حاضر می‌شدند که در میان آنها افرادی چون بهرام عظیمی، فرید فرخنده‌کیش، محراب قاسم‌خانی و رامبد جوان حضور داشتند.

جواد شمقدری معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که در ابتدا در سالن حاضر بود به علت حضور در برنامه تهران 20، مراسم را ترک کرد. 

شاه‌آبادی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید رجبی فروتن مدیر اداره نمایش خانگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 149875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =