به گزارش فارس، حجتالاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در ادامه سلسله مباحث سیره علوی خود به عنوان سخنران پیش از خطبهها در نماز جمعه امروز تهران، اظهار داشت: در زمان به حکومت رسیدن حضرت علی (ع) سه گروه در برابر ایشان ایستاده، شورش و فتنه در جامعه به وجود آوردند و امام (ع) و امکانات ایشان را مشغول خود ساخته و صدمات زیادی را به امت اسلامی وارد کردند.
وی یکی از این گروهها را "خوارج " عنوان کرد: و افزود: آنها با علامت سجده در پیشانی، قرآن را حمایل خود کرده بودند، ولی چون از بصیرت برخوردار نبودند از لحاظ فکری درک تحلیل مسائل را نداشتند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور، گروه دیگر را "قائدین" عنوان کرد و گفت: آنها کسانی بودند که در گوشهای خزیده و از تحولات کنار بودند؛ با سکوت خود مخالفان را یاری کردند و با بهانه اینکه جنگ میان مسلمانان است حضرت علی (ع) را یاری نکردند.
تقوی گروه سوم را "ناکثین " معرفی کرده و اظهار داشت: آنها اولین گروه شورشی علیه علی (ع) بودند که ابتدا بیعت کرده و سپس بیعت خود را شکستند. لذا ناکث به شکننده پیمان میگویند که در نهایت جنگ جمل را به راه انداختند.
وی با بیان اینکه تجزیه و تحلیل رفتاری این گروه بسیار آموزنده است، اضافه کرد: این گروه به چه علت و بهانه بیعت خود را شکسته و از ولایت علوی خارج شدند؟ باید به آن توجه جدی کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور تصریح کرد: هرچه از رحلت پیامبر(ص) فاصله گرفتیم انحرافات بیشتر شد و در زمان خلیفه سوم، جامعه اسلامی از ارزشهای الهی و قرآنی فاصله زیادی گرفت و تغییر محسوسی کرد، لذا مردم هرچه گفتند مورد قبول خلیفه سوم قرار نگرفت و در نهایت آنها شورش کرده و عثمان را کشتند.
حجت الاسلام تقوی با برشمردن برخی انحرافات آشکار در احکام الهی در زمان خلیفه سوم یادآور شد: بعد از عثمان مردم به سوی امام علی (ع) حرکت کرده و با ایشان بیعت کردند اما درست کردن ارزشهای تخریب شده، احیای سیره نبوی و اجرای عدالت سه موضوعی بوده که مولا با آن مواجه بود.
وی ادامه داد: لغو امتیازات و ویژهخواریها و رانتخواری از برنامههای اصلی امام المتقین(ع) بود، برای اینکه بیتالمال متعلق به خداست و باید به عدالت در میان مردم توزیع شود و کسی بر دیگری برتری ندارد و این در حالی بود که عثمان قطعه زمینهای زیادی را به فامیلها و دوستان نزدیک داده بود ولی علی (ع) همه آنها را عزل کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور، منشأ ظهور و بروز ناکثین را قاطعیت علی (ع) در موضوع عدالت دانسته و افزود: آنها در ابتدا سعی در امتیازخواهی از جمله برتری دادن عربها بر عجمها در بهرهمندی از بیتالمال و پستهای حکومتی کردند، ولی حضرت علی (ع) با این نگاه با جدیت مخالفت کرد.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: مطلب آخری که حضرت علی به ناکثین فرمودند این بود که وظیفه حاکم این است که بیتالمال را برای مردم قرار دهد، لذا ایشان در اجرای عدالت هیچگونه امتیازی به افراد نداند و با صراحت اعلام کردند اموالی که به ناحق در اختیار کسی قرار گرفته از او گرفته و به بیتالمال برمیگرداند حتی اگر آن را سهمیه را کابین زنان کرده باشند.
وی یادآور شد: ناکثین که ویژهخوار و ریاستطلب بودند در نهایت دست به شورش زده و با سازماندهی نیروهای خود تشکلی مخالف حکومت علوی را سامان دادند و سعی کردند از افراد که در جامعه دارای وجاهت هستند استفاده کنند، از آن جمله عایشه همسر پیامبر ، طلحه و زبیر که از پیروان پیامبر بودند. امروز هم کسانی با هزینههای زیاد مردم را دعوت به حمایت از خود میکنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور در پایان گفت: در ادامه مباحث در آینده، سیره علوی را در مواجهه با فتنهگران مورد بررسی خواهیم داد که چگونه فساد توسط مولا ریشهکن شد.
/111112
نظر شما