۰ نفر
۲۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۲

فردا، منشور سفالی حقوق بشر کوروش به موزه ملی بریتانیا باز می گردد تا حواشی فراوان این شی در ایران تمام شود. حاشیه هایی که هنوز می توان گفت کار ، کار انگلیسی هاست!

امیدسلیمی بنی: اول نمی گذاشتند به ایران بیاید، 8 ماه مسئولان موزه ملی ایران باستان را سردواندند و حالا دوباره منشور سفالی کوروش را از ایران می گیرند. بریتانیا که گفته بود این منشور را به دلیل سخاوتمندی ایرانیها در برگزاری نمایشگاه های مختلف از آثار دوره شاه عباس و صفویان در لندن به ایران فرستاده، حالا حتی اجازه نمی دهد منشور کوروش برای دیدن مسئولان سیاسی کشورهای مختلف جهان به نیویورک برود.
طبق توافق قبلی، قرار بود منشور کوروش که از آن به عنوان اولین قطعنامه مکتوب حقوق بشر در تاریخ یاد می شود، پس از نمایش در ایران به سازمان ملل متحد برود، ولی با مخالفت موزه ملی بریتانیا، این منشور به لندن باز می گردد و تمام دردسرهایش نیز تمام می شود. دردسرهایی که باعث مطرح شدن عنوان "مکتب ایرانی" در کشور شد و مخالفت آشکار بسیاری از چهره های نزدیک به اصولگرایان را در پی داشت.
بدرقه  منشور کوروش
اکنون که قرار است پس از 7 ماه نمایش عمومی، این سفالینه 23 سانتیمتری به بریتانیا منتقل شود، فردا آئین اختتامیه ای برای آن برگزار می کنند .
آزاده اردکانی؛ مدیر کل موزه ملی ایران به خبرنگار جامعه فارس گفته است: مراسم اختتامیه نمایش منشور کوروش در ایران فردا (شنبه 27 فروردین) با حضور اسفندیار رحیم مشایی؛ مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهوری، حمید بقایی؛ معاون اجرائی رئیس جمهوری و جمعی از دوستداران میراث فرهنگی در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود.
گفته می شود این منشور که فردا از کشور خارج می شود، معلوم نیست دوباره چه زمانی به موطن اصلی خود باز گردد، زیرا آخرین باری که منشور کوروش در خاک ایران بود، 37 سال پیش و در جریان برگزاری جشنهای نوروزی پهلوی دوم بود که به مدت 10 روز در برج میدان آزادی به نمایش عمومی گذاشته شده بود.
گفته می شود در جریان امانت اخیر این شیء باستانی، مذاکرات برای انتقال منشور حقوق بشر کوروش از حدود پنج سال پیش آغاز شد و سرانجام حدود دو سال پیش، موزه بریتانیا با نمایش موقت آن در ایران موافقت کرد.
قرار بود این منشور در سال ۱۳۸۸ برای بار دوم در ایران به نمایش گذاشته شود، اما مسوولان موزه بریتانیا درباره زمان امانت دادن این اثر باستانی دچار تردید شدند.
پاییز سال ۱۳۸۸، رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران گفت که حوادث پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران باعث شده تا موزه بریتانیا، ایران را مکان مناسبی برای فرستادن منشور کوروش نداند و امانت آن را به فرصتی دیگر موکول کند.
اختلافات بر سر آمدن و نیامدن تا جایی بالا گرفت که ایران، مسئولان موزه بریتانیا را تهدید کردند پرونده ای مبنی بر درخواست 300 هزار دلار ضرر و زیان در دادگاه های آن کشور خواهند گشود. با این وجود پس از گذشت 2 ماه از این تهدید، انگلیسیها تسلیم شدند و منشور را به طور موقت به ایران دادند.
سندی برای مدیریت ایرانی در دنیا
شاید به جز این کش و قوسهای شبه علمی، جنجالیترین مسئله مرتبط با نمایش عمومی این منشور در ایران، به اظهارات محمود احمدی نژاد باز می گردد که پس از مراسم رونمایی از این شیء، آن را سندی برای مدیریت ایرانی در دنیا خوانده بود.
وی در مصاحبه ای زنده با شبکه خبر تلویزیون ایران با تمجید از عدالت کوروش گفته بود: "به گفته کارشناسان دنیا دو مدیریت دارد، یکی آمریکایی که شکست خورد و امتحان خود را پس داده است و حال می پرسید مدیریت ایرانی چگونه است؛ که ما می گوییم نمونه ای از آن این منشور و ارزش های والای اسلامی است."


/42133

 

 

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 143576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    1 0
    چرا با اشگ و اه . اگر تو ایران بمونه مثل تمام بزرگیهای ایران قبل از اسلام به دست فراموشی سپرده میشه . پس بهتر که تو ایران نیست .
  • بدون نام IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 1
    نرو جون پدرت کوروش و داریوش و انوشیروان نرو.آآآآآآآ
  • مردم NL ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    3 0
    منم موافقم که تو ایران نمونه......ما قدر داشته ها مونو هیچ وقت ندونستیم
  • بدون نام IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    1 1
    همون بهتر که بره نگهداری این گنجینه خیلی چیزا میخواد که ما نداریم ....
  • رهگذر IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 0
    چون که در وطن خود احساس غریبی می کرد
  • علی IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    1 0
    من موافقم.بهتره دست کسانی باشه که به باستان و تمدن کهن احترام می گذارند.و گرنه مثل تخت جمشید ذره ذره ازش کاسته می شد و نابود می شد.
  • بدون نام IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 1
    اجنبی‌ها بهتر از ما از میراث باستانی‌مان نگهداری می‌کنند. جایش آن‌جا امن‌تر است!
  • بدون نام IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 0
    کسی به او محل نگذاشت. او را می دیدند ولی به حرف هایش گوش نمی کردند. هرچه داد می زد کسی نمی شنید. خوشحال تر از همه خود اوست که به جایی می رود که سخنش ارزش داشته باشد. در حالی که سردر سازمان ملل از متن منشور استفاده می کند، در ایران، سردر کدام خانه متن منشور نوشته شده است؟
  • بدون نام US ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 1
    همون قلابی دیگه
  • بدون نام IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    1 0
    اگه تو ایران بود که تا خالا مثل خیلی از آثار ارزشمند از بین رفته بود حالا که دست خودمون نیست عزیز شده
  • راستين IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    1 0
    ايرانيان باغيرت نگذاريد بابردن شناسنامه ملي كشورمجدداتحقيرمان كنند.اين اقايان فقط بلدند حقايق را وارونه وبنفع خودشان توجيه كنند
  • بدون نام IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    1 0
    اگه تو کشور دیگه ای باشه بهتره حداقل از این طریق مردم دنیا با فرهنگ وتمدن ایران آشنا میشود معلوم نیست اگه در کشور خودمون بود با این همه باستان ستیزی ودشمنی علنی خیلی از افراد شناخته شده که فرهنگ غیر را به فرهنگ اصیل ایرانی ترجیح میدهند چه بلایی بر سر این گنجینه تاریخی ایرانیان میامد
  • ناه IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
    2 0
    من رفتم و از نزدیک دیدمش باورم نمیشد.من واقعالیاقت دیدن چنین چیز با ارزشی رو داشتم ؟از اهورت مزدا سپاسگذارم که چنین فرصتی به من داد.