دکتر سیما فردوسی، روان شناس و کارشناس مسائل تربیتی مطلبی درباره افسردگی زنان جامعه نوشته و بر تاثیر منفی آن در خانواده و جامعه تاکید کرده است.

دکتر فردوسی نوشته است : وقتی در جامعه زن باید دوشادوش مرد برای تأمین مایحتاج زندگی و ازدواج و اشتغال کار کند و فشار اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، روحی و روانی شوهر و فرزندان را در جامعه تحمل کند، چون زن حساس تر و عاطفی تر است بیشتر در معرض افسردگی قرار دارد.
از طرفی وقتی زن باید با حداقل درآمد شوهر مدیریت خانه را به نحو احسن انجام دهد و هرگونه رفتاری را از سوی شوهر و یا فرزندان و اطرافیان را تحمل کند و سنگ صبور همه باشد، در مقابل، کسی به حرف او گوش ندهد، معلوم است که افسردگی در بین این قشر بیشتر می شود. در مطالعات انجام شده ۲۳ درصد از زنان کارمند دچار افسردگی می شوند. در حالیکه این رقم برای زنان طبقه متوسط فقط ۶ درصد است. در صورتی که زنان شاغل به علت گذراندن زندگی سرشار از فشار در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.

وی درباره علل افسردگی زنان به موارد زیر اشاره کرده است : احساس تنهایی ، ترک خانه توسط فرزندان ، کار بدون دستمزد، فقر اقتصادی ، بها ندادن به ارزش اقتصادی و اجتماعی در جامعه، قدرناشناسی نسبت به تلاش زنان خانه دار، خشونت، نداشتن مشارکت اجتماعی، کمبود مراکز تفریحی، بالا بودن هزینه‌ها جهت تفریح و پرکردن اوقات فراغت از جمله علل بروز افسردگی در میان زنان خانه‌دار است.

دکتر روان شناس در ادامه عنوان کرده است : یک زن بی نشاط و غیر شاداب نمی تواند در فعالیت های زندگی بخوبی عمل کند و با فرزندان و همسر خود ارتباط مناسب داشته باشد. فرزندان تحت تأثیر این حالات روحی مادر تفکر منفی پیدا خواهند کرد و نظام فکری آنها مبتنی بر بدبینی رشد می یابد. معتقدم شروع بسیاری از اختلافات خانوادگی و جدایی ها از ناراحتی و بی نشاطی و شاید هم افسردگی زنان و دختران باشد. البته بازهم نمی توان تنها زنان را عامل این بی نشاطی در جامعه دانست . این مبحث بسیار گسترده است و عوامل دیگری هم دارد مانند اینکه مردم به اهدافی که در نظر داشته اند نرسیده باشند.

متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 132331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۶
    0 3
    زنان امروزی توقعاتشان از زندگی عوض شده.خودشون میخوان که دنبال استقلال اجتماعی و مالی باشن پس باید تبعاتش رو هم بپذیرن.
  • عباد IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۷
    2 0
    والله به نظر حرف های اشون بسیارمنطقی هستند.هزینه تفریح وخوشی درکشورما اونقدرزیاده که حتی ما که خانم هامونم شاغله اونوازسبد خانواده حذف کردیم.ودولت بایددراین زمینه فکری بکنه .وقتی تخم مرغ میشه دانه ای 200تومان دیگه کی به فکر استخروشناوکنسرت موسیقیه!!!
  • آذر IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۰
    3 0
    وقتی هم کار بیرون وهم کار خونه وهم مشکلات زندگی هست ... آیا نباید توقع افسردگی داشت ؟ مردانی که از سر کار می آیند نمی فهمند که همسرشون هم تا حالا سر کار بوده و...توقعات بی جا وزیادی دارن ...
  • آذر IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۰
    3 0
    در پاسخ احمد : زیاده خواهی شما مردها که همیشه پولتون را چماق می کنید تا برسر ما بزنید باعث شد ه سر کار بریم ... شستن وسابیدن وپختن ... که از نظر شما کاری نیست ....
  • مهرنوش IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۶
    1 0
    به نظر من كاركردن زن باعث رشد اجتماعي و شخصيتي او مي شود. و من به عنوان يك زن شاغل از كارم بسيار احساس رضايت ميكنم و افسرده و بد اخلاق هم نيستم. به نظرم در علم روانشناسي جديد بسياري از نقشهاي جنسيتي و تفكرات كليشه اي رنگ باخته است،
  • الهام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۲
    1 0
    در پاسخ احمد: این روزها 90 درصد آقایون مهترین ملاک ازدواجشون اشتغال همسر هست.همین آقایون هستن که توقعات بیجاشون باعث این شده که خیلی از زنها از بچه هاشون و حتی سلامتیشون به خاطر شاغل بودن چشم پوشی کنن!!!!!