دکتر شهیندخت خوارزمی، عضو هیات رئیسه انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی مطلب جدیدی در ادامه مبحث حفظ شئون انسانی در فضای مجازی نوشته و به اهداف و عملکرد اجلاس سران جامعه اطلاعاتی پرداخته است.

دکتر خوارزمی نوشته است : نگاهی به روند سرمایه‌گذاری در پژوهش و توسعه کشورهای عضو OECD طی سال­های اخیر، واقعیت مهمی را آشکار می­سازد. سرمایه­گذاری در این فعالیت­ها از دولت به بخش خصوصی در حال جا به جایی است. این تحول چه اهمیتی دارد؟

وی به توضیح درباره این جابه جایی به مقوله شئون انسانی پرداخته و گفته است: بازار، دغدغه شئون انسانی ندارد. به عکس اگر مهار نشود، شئون انسانی را زیر پا می­گذارد. راه حل چیست؟ آیا اصولأ می­توان مسیر حرکت دو جریان تحول تکنولوژی و تحول بازار را راهبری کرد؟ چگونه می­توان ملاحظات شؤن انسانی را آن گونه که در دو بخش قبلی معرفی شد، بر راهبری جهانی و ملی این دو جریان حاکم ساخت؟

دکتر خوارزمی در ادامه به اجلاس سران جامعه اطلاعاتی برای بررسی این موضوع پرداخته و به مفاد یکی از اسناد امضا شده در این اجلاس ها اشاره کرده است :

کشورهای امضا کننده اسناد، از جمله ایران، متعهد شده اند که فرایند توسعه جامعه اطلاعاتی را بر پایه منشور سازمان ملل و با رعایت کامل اعلامیه حقوق بشر، راهبری کنند. از این رو، بر حق آزادی بیان و حق جستجو و انتقال اطلاعات و ایده از هر رسانه ای و از هر مرزی و سایر حقوق اساسی از جمله حق توسعه تأکید شده است.
با راهبری درست جامعه اطلاعاتی ادعا می شود که می توان به تحقق اهداف اعلامیه توسعه هزاره نیز کمک کرد. مهم ترین این اهداف، ریشه کن کردن فقر و گرسنگی و بیسوادی در سطح جهان و توانمندسازی زنان و رفع نابرابری های جنسیتی و کاهش مرگ و میر کودکان و تأمین بهداشت مادران و ریشه کن کردن بیماری های واگیر دار و تضمین توسعه پایدار محیط زیست وگسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی و جهانی در زمینه توسعه برای دستیابی به صلح و عدالت و شکوفایی جهانی است.

متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 130936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =