احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب و بعضاً اصولگرا نسبت به عضویت یا حمایت از جبهه سیاسی میرحسین موسوی ابراز تمایل کردند.

علی‌رغم ابراز تمایل احزاب و گروه‌ها و جناح‌های اصلاح‌طلب و بعضاً اصولگرا برای عضویت یا حمایت از تشکیل جبهه سیاسی میرحسین موسوی، بررسی دوباره تشکیل این جبهه آن هم با تعریف جدید گمانه ورود گزینشی احزاب و گروه‌ها را به این جبهه تقویت می‌کند. گویا موسوی قصد دارد با تأمل بیشتری که در تشکیل جبهه خود به خرج می‌دهد یاران خالص خود را گرد بیاورد تا سره از ناسره قابل تشخیص باشد.

علی‌رضا بهشتی، مشاورمیرحسین موسوی بررسی دوباره تشکیل جبهه سیاسی موسوی را به «خبر» خبر داد و اعلام نظر قطعی خود را در این‌باره به پایان هفته جاری موکول کرد. فراگیری جبهه سیاسی موسوی، اعلام افرادی که در این خصوص با آنها رایزنی شده و تفاوت این جبهه با جبهه اصلاحات مواردی است که مشاور میر‌حسین موسوی روز پنج‌شنبه از آنها خبر خواهد داد. او که پیش از این تشکیل جبهه سیاسی را به معنای رایج آن که متشکل از احزاب سیاسی گوناگون است رد کرده بود امکان شکل‌دهی جبهه سیاسی را به صورتی متفاوت و شبکه‌ای محتمل دانست.

وقتی بعد از منتفی شدن تشکیل حزب، خبر تشکیل جبهه سیاسی از سوی میرحسین موسوی قوت یافت احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب و بعضاً اصولگرا نسبت به عضویت یا حمایت از این جبهه ابراز تمایل کردند.

محمدرضا باهنر، نایب‌رئیس مجلس، تشکیل جبهه سیاسی از سوی میرحسین موسوی را در راستای فعالیت‌های وی در چارچوب قانون دانست و با استقبال از آن گفت: در دیدارمان با آقای موسوی گفته بودیم که چنانچه در چارچوب قانون فعالیت کنند، از اقدامات ایشان حمایت کرده و نهایت کمک را به ایشان خواهیم کرد. محمدرضا باهنر به همراه حبیب‌الله عسگراولادی و یحیی آل‌اسحاق هفته اول تیرماه در قالب نمایندگان از جبهه پیروان خط امام و رهبری، دیداری با میرحسین موسوی داشتند.

باهنر در پاسخ به این‌که آیا حمایت از موسوی به منزله عضویت‌تان در جبهه سیاسی ایشان خواهد بود یا نه؟ ، گفت: این‌گونه نیست که به حزب ایشان برویم، اما از فعالیت‌های سیاسی‌شان در چارچوب قانون حمایت می‌کنیم.

اما دو حزب کارگزاران و مردم‌سالاری عضویت خود را در جبهه سیاسی موسوی پیش از تشکیل جبهه اعلام کردند. حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، درباره‌ احتمال تشکیل جبهه سیاسی ازسوی میرحسین موسوی گفت که این حزب از ابتدا جزو پیشنهاددهندگان تشکیل چنین جبهه‌ای به موسوی بوده و اکنون هم از این اقدام استقبال می‌کند و حزب متبوعش عضویت در این جبهه را خواهد پذیرفت.

مرعشی درباره اساسنامه‌ای که جبهه باید از آن پیروی کند نیز گفت: آرمان این جبهه باید حرکت جمهوری‌اسلامی بر‌اساس دیدگاه‌ها و نظرات حضرت امام (ره) باشد که هم مردم در آن نقش تعیین‌کننده و اساسی دارند و هم قوانین و مقررات اسلام مورد احترام باشد؛ مراجع تقلید بتوانند احترام لازم را داشته باشند و اساتید دانشگاه و نخبگان نقش خود را ایفا کنند.

رسانه‌های وابسته به دولت از استقبال حزب کارگزاران جهت عضویت در جبهه سیاسی موسوی و اساساً پیشنهاد تشکیل آن به عنوان «تله‌گذاری حزب باد، این بار برای موسوی» یاد کردند. روزنامه کیهان در اخبار ویژه خود در این خصوص نوشت: «به نظر می‌رسد با طفره خاتمی از رفتن به سمت پرتگاه و رأی فاجعه بار کروبی -300 هزار رأی- جریان حزب بادی کارگزاران - که معمولاً ترجیح می‌دهد دیگران را سپر بلای مطامع خود کند- مصلحت را در آن دیده که رفتار فریبکارانه خود را با موسوی پیش ببرد حال آن که هرگز موسوی را مثلاً در مقایسه با آقای هاشمی، شخصیت قابل ملاحظه‌ای برای سپردن ریاست یک جبهه کذایی به وی نمی‌بیند.»

در این میان اما تشکیل جبهه سیاسی از سوی میرحسین موسوی، میان حامیان دولت تبدیل به آتشی در خرمن شد تا این‌بار نیز با گرایش به رفتارهای فراقانونی تشکیل جبهه سیاسی را بدون اخذ مجوز از کمیسیون ماده 10 احزاب غیرقانونی اعلام کنند. محمود عباس‌زاده مشکینی مدیر‌کل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در این باره گفت: گروه‌های متقاضی فعالیت سیاسی حتی با عنوان «جبهه» و یا «ائتلاف» باید طبق قانون از کمیسیون ماده 10 احزاب، پروانه فعالیت دریافت کنند. عباس‌زاده مشگینی افزود: گروه‌های متقاضی پروانه فعالیت سیاسی صرفنظر از اینکه از عبارت جامعه، جبهه و.‌.‌. به عنوان پسوند یا پیشوند عنوان گروه استفاده کنند طبق قانون فعالیت احزاب و جمعیت‌ها مصوب 7/6/1360 قطعاً باید از کمیسیون ماده 10 قانون پروانه فعالیت دریافت نمایند.

حال آنکه در قانون احزاب جمهوری اسلامی نامی از جبهه نیامده است. حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی که متن آن را ایلنا منتشر کرد گفت: فعالیت در قالب یک «جبهه سیاسی»، نیازی به دریافت مجوز ندارد. او جبهه پیروان خط امام و رهبری هم که از ۱۴ حزب و تشکل سیاسی جناح اصولگرا تشکیل شده است و در انتخابات گذشته از نامزدی محمود احمدی‌نژاد حمایت کرد را مثال آورد که مجوزی از کمیسیون ماده ۱۰ نگرفته است.

هرچند رسانه‌های وابسته به دولت موسوی را از تشکیل این جبهه گاه با هشدار تحت‌الشعاع قرار دادن اصلاح‌طلبان و گاه با نسبت دادن تقابل با قانون اساسی و انقلاب به عنوان بهانه تشکیل جبهه، برحذر می‌دارند، اما تأمل موسوی و حلقه اول یارانش نشان از گردآوردن جریان خالص حامی میرحسین موسوی دارد. همان جریانی که از پیش از روزهای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به رفتارهای فراقانونی در کشور هشدار می‌داد و احساس خطر می‌کرد‌.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 13072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۰
    0 0
    بسیار عالیست آرزوی موفقیت در برابر کارشکنی ها را برایتان دارم.
  • بی نام IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۰
    0 0
    مردم هم از این حرکت استقبال میکنند
  • نسل سوم انقلاب IR ۲۱:۱۳ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۰
    0 0
    تا کور شود آن چشم هایی که نتوانند دید این همه طرفدار و حامی مخلص و انسان و عدالت پرور را من فقط آرزوی سلامتی و بزرگواری برای آقای موسوی زیر سایه حق تعالی خواستارم امیدوارم دست جدش بر پشتش باشد.... یا حسین
  • z IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۰
    0 0
    ان شا الله
  • ahmad IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    تشكيل جبهه يا حزب سياسي در هر كشور گامي در جهت ساماندهي به ديدگاهها و مواضع سياسي است كه امروز در جوامع متمدن رواج دارد. چرا برخي صاحبان قدرت از اين پروسه مترقي مي ترسند؟ مگر خودشان يارگيري نمي كنند؟ آيا فقط خودشان اين حق را دارند وبقيه بايد بميرند؟
  • شهاب IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    برای مهندس موسوی آرزوی موفقیت می کنم.
  • سارا IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    گروه سیاسی است یا گروه رقص و اواز (حامی سابق و مخالف امروز)
    • بدون نام IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
      0 0
      واقعا برات متاسفم
  • بی نام IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    در پاسخ به سارا به خودت توهین کن! ما نه رقاصه هستیم نه آوازه خوان!
  • بی نام IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    اقدام خوبيست .اميدوارم وارد جزييات و اختلاف درون حزبي نشود . و بيشتر بعنوان يك راهبر عمل كند
  • حسين IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    قبل از تشكيل جبهه لازم است فكري به حال وجاهت خود نزد مردم بعد از اين همه اهانت و تهمتي كه نثارشان كرديد بكنيد
  • بی نام IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۸۸/۰۴/۳۱
    0 0
    در جواب به سارا خانم اول فكر كن بعد حرف بزن.
  • روزگار IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۵/۰۲
    0 0
    گرگها خوب بدانند.در این ایل غریب..گر پدر مرد.تفنگ پدری هست هنوز..گرچه مردان قبیله همگی کشته شدند.توی گهواره چوبی پسری هست هنوز..آب اگر نیست نترسید که در قافله مان..دل دریایی و چشمان تری هست هنوز...