فعالان بخش خصوصی یک ماه پس از گذشت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها د رابطه با آن توضیح می دهند.

محمد هیراد حاتمی:

رسم است یک رویداد مهم که به وقوع می پیوندد و به ثبت می رسد پس از گذشت مدتی از آن با پارامترهای مختلف آن را تحت عناوینی اینچنینی یاد آوری کنند: « ماه گرد ، سالگرد و ... » . گویا به هر اندازه که اتفاق خوشایند تر باشد بازه زمانی که برای یاد آوری آن به کار گرفته می شود کم تر است به طوریکه در این شرایط  ازجمع جبری ساعتی که از اتفاق گذشته هم استفاده می شود. سه شنبه 28 دی دقیقا ماه گرد آغاز اصلاح قیمت حامل های انرژی است. یک ماه از روزی که رییس جمهوری در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرد و در گفت و گو با شهروندان از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها خبر داد. این لحظه تاریخی تا مدت ها مرور خواهد شد. درست زمانیکه گوش مردم از واژه « یارانه » و هدفمندی آن پر شده بود و دیگر از تکرار آن خسته شده بودند دولت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را کلید زد تا به این ترتیب از این پس دیگر به جای شنیدن  ایده پردازی در رابطه با طرح هدفمند کردن یارانه ها و بحث های تئوریک در این زمینه مردم با طرحی که برای آن انتظار زیادی خرج شده بود در عمل روبرو شوند.

طرح هدفمند کردن یارانه ها به مرحله اجرا در آمد و از همان روز های نخست اجرای این طرح بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی به صراحت عنوان کردند برای ارزیابی این طرح و تبعات آن زود است و قضاوت را باید به زمانی دیگر سپرد. جملگی فعالان بخش خصوصی ضمن دفاع از اجرایی شدن این طرح با تایید این گزاره که « نباید زود قضاوت کرد » ارزیابی پیرامون اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها را به آینده ای نزدیک موکول کردند.    

فعالان بخش خصوص از همان روزهای نخست که طرح هدفمند کردن یارانه ها به شکل جدی مطرح شد اظهار نظر های ممتفاوتی در رابطه با تبعات اجرای آن مطرح کردند اما طی یک ماه گذشته همانطور که اشاره شد بیشتر ترجیح دادند سکوت کنند تا مدتی از زمان اجرای آن بگذرد. نقش فعالان بخش خصوصی در اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها به عنوان افرادی که بار وسیعی از اقتصاد ایران بر دوش آنان است را تحت هیچ شرایطی نمی توان نادیده گرفت و اظهار نظر های آنان در این رابطه می تواند کلید قفل های بسیاری باشد که ممکن است در سر راه اجرای این طرح وجود داشته باشد. در برخی موارد هم شاید کمی گلایه های پر رنگی در رابطه با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها از آنان مشاهده شود اما جملگی آنان این انتقاد ها را نشات گرفته نگاه کارشناسی قلمداد می کنند. نظراتی که به گفته یکی از اعضای اصلی کابینه اقتصادی  دولت نهم نباید از کنار آن بی تفاوت رد شد.

 او در روزهایی که دیگر در تیم اقتصادی دولت جایی ندارد با یاد آوری این خاطره در حسرت روز های رفته بود و اینکه به این ترتیب راهکار رشد اقتصادی ایران را فقط در گرو شکل گیری یک بخش خصوصی قوی قلمداد کرد: « روزی مدیر یکی از شناخته شده ترین کارخانه های ایران به من مراجعه کرد و گفت: رقم کل صادرات ایران 20 میلیارد دلار است که از این رقم بیشتر از 50 درصدش فقط متعق به چند کارخانه شناخته شده است بر این اساس مدیران این کارخانه ها به تمام مشکلات موجود آشنایی دارند و راهکار های احتمالی هم مد نظر دارند پس باید پای صحبت آنان نشست و به این طرق اقتصاد را مدیریت کرد. »  اینکه تا چه اندازه این تئوری در حال حاضر توسط تیم اقتصادی دولت مد نظر قرار می گیرد در حوصله این بحث نیست و آنچه در جدول زیر خواهد آمد تازه ترین اظهار نظر برخی از فعالان بخش خصوصی در رابطه با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها یک ماه پس از آغاز آن است.

نام

سمت

اظهار نظر

بهروز صادقی

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران

شیب تند قیمت‌گذاری، مشکلات کاهش نقدینگی برای صنعت به‌وجود آورده است.

از سوی دیگر چرخه مصرف انرژی در بخش‌های مختلف به‌طور کامل بررسی نشده است.

 

محمدرضا بهرامن

نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران

یک سبد حمایتی در سوخت گازوئیل تعریف شد که دو‌سوم، 150تومانی و یک‌سوم، 350تومانی باشد که به نظر می رسد این شیوه اشتباه است.

محمد بحرینیان

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان، بانک و بیمه اتاق بازرگانی ایران

باید از وزارت صنایع بخواهیم با منابع جدید، سرمایه‌گذاری و طرح‌های جدید اجرا نشود؛ اگر این منابع می‌خواهد درست استفاده شود، صرفاً باید برای ارتقای فن‌آوری واحدهای موجود به کار گرفته شود.

محسن حاجی‌بابا

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران

باید پایه‌ای قرار داده شود و براساس آن جدولی پلکانی برای افزایش مصرف برق در نظر گرفته شود و هرچه مصرف در واحدهای صنعتی بالاتر رود، قیمت کاهش یابد و این یک مسأله منطقی است که برای مصرف‌کنندگان عمده برق که هزینه چندانی نیز برای توزیع نداشته‌اند، تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

ابوالفضل شریف

نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی  ایران

سوخت برای مراکز تولید، اثرگذار است که در نتیجه اعمال تصمیم نادرست بر روی قیمت کالاهای صادراتی، میزان صادرات و توان رقابتی صادرکنندگان تأثیر منفی می‌گذارد.

جهانگیر عصر آزاد

نماینده انجمن شرکت‌های ساختمانی

زمینه کار ما صنعت و معدن است و تولیدکننده عمده مصالح سنگین هستیم و از انواع انرژی در حجم بالا برای تولیدات خود استفاده می‌کنیم، در نتیجه قیمت انرژی بر کار ما بسیار تأثیرگذار است.

محمد ابویی مهریزی

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران

گفته شده بود که حسابی باز خواهد شد و هزینه مصرف انرژی واحدها واریز خواهد شد، اما هنوز این کار انجام نشده است

علی نبوی

مدیر برنامه انرژی ستاد تحول صنایع

مصرف‌کننده عمده برق باید هزینه کمتری بپردازد که در تعرفه‌ها این موضوع اصلاح شده است و امیدواریم هزینه‌هایی که در ابتدا از مصرف‌کنندگان عمده برق گرفته شده، به آن‌ها بازگردانده شود.

غلامرضا حمیدی‌انارکی

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران

طرح هدفمندی یارانه‌ها، یک طرح جامع است و اگر دولت نتواند در درون خود سازمان‌ها و وظایف آن‌ها را هماهنگ کند، شرایط برای بخش خصوصی بسیار مشکل خواهد شد.

 

/36

کد خبر 124350

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =